Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1 - специалист
Къщата е самостоятелна има изолация на таваните 3см.Дограмата е сменена ПВЦ.Котела ми е Тorch.
miroslav_cholich - специалист
joro_vn написа:
За пелетна горелка забрави за нещо друго освен качествени пелети.
Аз обаче има въпрос - има ли някой с по-така приличен пелетен котел да е правил опит с царевица ?
Цената и е към 300 лв./тон. обаче влажността е към 15 %.
Та ми е интересно как гори това нещо.
Просто няма откъде да взема наоколо 2-3 чувала да пробвам.
Май трябва да се поразтърся.
Здравей, правих опити за горене на царевица, само че трябва да е поне на две години да е суха иначе не става, повече въздух горене през по голям интервал на пускане и си пич. Между другото хубав и калоричен пелет се получава от 30% царевица и 70%чам, няма по калорични, над 5 е калоричноста в сравнение с другите които ги дават над 4,5
kafaka - специалист
krasen1 написа:
Къщата е самостоятелна има изолация на таваните 3см.Дограмата е сменена ПВЦ.Котела ми е Тorch.
Каква е цената на котела?Колко ти харчи и т.н.? Решил съм и аз същия да слагам на тристайна панелка в стаичката м/у етажите.
И какви пелети гориш?Има ли претенции към тях?
krasen1 - специалист
kafaka написа:
krasen1 написа:
Каква е цената на котела?Колко ти харчи и т.н.? Решил съм и аз същия да слагам на тристайна панелка в стаичката м/у етажите.
Цената на котела беше 4500 с UPS сега мисля че е нагоре.Гори по 20-25кг.на денонощие зависи от времето.Пелетите са чамови купих ги на цена 270лв. на тон има доста трици в чувалите но не му пречи.Благодарение на шнека в горелката прибутва всичко и гори.Доволен съм от котела защото минимума му е 3КВ.Есента си го палех и си топлех само 200литров бойлер.Като стигнеше водата на 50градуса в бойлера котела си падаше на минимума 3КВ и си работеше така докато стигне водата 60градуса и го изключвах.Няма настройки на горелката като грамове пелети и други подобни всичко е атоматично.Аз доста търсих и се спрях на този заради минимума от 3КВ.Предлагаха ми камина но аз не искам защото не искам боклуци вътре.Благодаря на Лазар за съветите които ми даде.
kafaka - специалист
krasen1 написа:
kafaka написа:
krasen1 написа:
Цената на котела беше 4500 с UPS сега мисля че е нагоре.Гори по 20-25кг.на денонощие зависи от времето.Пелетите са чамови купих ги на цена 270лв. на тон има доста трици в чувалите но не му пречи.Благодарение на шнека в горелката прибутва всичко и гори.Доволен съм от котела защото минимума му е 3КВ.Есента си го палех и си топлех само 200литров бойлер.Като стигнеше водата на 50градуса в бойлера котела си падаше на минимума 3КВ и си работеше така докато стигне водата 60градуса и го изключвах.Няма настройки на горелката като грамове пелети и други подобни всичко е атоматично.Аз доста търсих и се спрях на този заради минимума от 3КВ.Предлагаха ми камина но аз не искам защото не искам боклуци вътре.Благодаря на Лазар за съветите които ми даде.
Благодаря за бързият и изчерпателен отговор.
rosso666 - специалист
Колега от къде ги намери тези пелети за 270лв. тона?
джеки - специалист
здравеите,нов съм във форума какъв котел на пелети бихте ми препорачали и колко киловата ми трябва за къща 130кв.+150л боилер. къщата има 5см външна изолация+10см на покрива. като имате предвид че първия етаж е почти целия в прозорци. благодаря ви предварително
plastkomfort - специалист
джеки написа:
здравеите,нов съм във форума какъв котел на пелети бихте ми препорачали и колко киловата ми трябва за къща 130кв.+150л боилер. къщата има 5см външна изолация+10см на покрива. като имате предвид че първия етаж е почти целия в прозорци. благодаря ви предварително
Според мен Torch ще ти пасне добре.
syncho - майстор
джеки написа:
Търси нещо около 15кВ.
krasen1 - специалист
rosso666 написа:
Колега от къде ги намери тези пелети за 270лв. тона?
Пелетите са от Горна Оряховица но ги купих началото на август и после им се качи ценатал.В Свищов бяха Big Bag на 240 лева.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: