Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nandrolon - специалист
Опитах се да се направя на стаен термостат. Гася котела, помпата спира на 60 градуса. Чакам 2-3 часа.

После котела харчи един чувал само докато превърти водата.

Това разбира се в конкретния случай, като цяло може и да е по - добре със СТ.
andy_forresite - майстор
Чувал съм, даже съм виждал 4 накуп, които управляват ел. задвижки. Само не знам дали моята система ще работи със СТ. Сигурно може да се свърже, но на мен с тези гладни радиатори хич няма да ми върши работа. В по-меко време и ако имам изолейшън - по-скоро да.

Нямам логично обяснение за ставащото при мен. Смесих букови и такива от люспа, стъбла и пити с различен диаметър. Самостоятелно вторите не могат да горят в моята горелка. Наистина са голяма гад. Обаче в смес 2:1 системата гори с по-голям, по-бял (направо бял) пламък и върви от 4 до 9 киловата поддържайки 60 градуса. Пиковете са дори 63-64°. Октомври помня че така се топлех с едно чувалче букови по два дни, като изключвах нощем. Снощи по това време пуснах всички радиатори и за 3 часа къщата се отопли докато навън беше -8. Това с буковите самостоятелно нямаше да стане с този разход (лимит 12 кв). За първи път ми се случва да събера два боклука заедно и да се получи нещо, което става и се получава. Значи ако бях изчакал да затворят глави може би щеше да поддържам навсякъде с 10 кв средна мощност, от които 1,3 кг бук и 0,7 кг пелети от люспа, пити и стъбла. Има и тиквени семки вътре :lol:
wankata7108 - специалист
Явно някои хора тук не са чували за доста неща около горелките и къщите и се шашкат че разхода ни е малко.Но няма майтап разход от 1600кг за три месеца си е напълно нормален.За мен поне е така топло бол и гореща вода бол за 3-4 лв на ден какво по добро от това .Който иска да разбере какво топля да чете напред в темата съм писал а не все да питат аз няма да повтарям по сто пъти .Четете бе хора .
Miro4774 - специалист
Не знам моят разход не мърда под 60 кг за 24 часа, като отоплявам 230 кв/м. Не съм падал под тези килограми каквито и настройки да вкарам каквито и турбини, ламарини, итерколери, инжекции. Няма никакъв ефект, 60 кг и това е...... Вече моята горелка ме пречупи..... :-D :-D
kalin72 - майстор
Ванка, не че се учудвам, че харчиш толкова малко пелети, ясно е, че изолацията се изплаща. Както е ясно, че настройките, ламарините, ламбда сондите и подобни фокуси работят, но не са манна небесна. Манната небесна е само изолацията. И то качествено направената.
Последна промяна от kalin72 на вт яну 24, 2017 10:09 pm, променено общо 1 път.
olelemaiko - специалист
ако не ти държи сняг покрива пелетите отлитат.
nandrolon - специалист
Както се изрази мой познат:

- Вместо да си държиш парите в банка, си правиш една хубава изолация. Хем се изплаща, хем по -малко замърсяваш.

Това за който има пари в банката и голям разход :-D
wankata7108 - специалист
Покрива ми е още бял само покрай комина има разтопени керемиди.Изилацията е добра и се изплаща.Едно време в казармата имаше лозунг който гласеше ''Повече пот в обучението по малко кръв в боя'' това се отнася и за отоплението .Вземаш мерки срещу студа и ти излиза евтино.Пиеш си виното и си режеш мезето и не ти пука .Който не вярва да купува гориво като арабин и да се харчи негов избор.
wankata7108 - специалист
kalin72 написа:
wankata7108 написа:
От 22.10.2016 до днес 23.01.2017 1672 кг.пелети ми е разхода днес ударих калема .е има още зима но мисля че с това темпо трудно ще надхвърля 3 тона .Средно аритметичен разход от 3,74лв.на ден си е направо супер за моите обеми .Добро попадение с горелката на грейко.
Освен горелката, спомени колко площ топлиш(помня само, че беше над 200 м2), колко време на 24 часа гори горелката, каква температура поддържаш у вас, и те такива подробности :) Щото аз от края на септември съм изгорил почти 4 тона дървесни пелети по 350-360 лв за тон....демек имам огормен разход, ако не спомена кво топля, къде живея....
Не помни а чети по назад какво топля 21- 24 градуса поддържам това ми е комфорта у дома къс ръкав и къси гащи .11,5 часа работи от 24 и не топля 200 кв.м. а по малко
писал съм по темата и не ми се повтаря.
filmatoplo - майстор
Спокойно някой са на 6 ти тон :-D . Училището пък е на толкова камиона пелети .

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: