Най - вълнуващия въпрос зимно време.
starsel - специалист
съб фев 22, 2020 4:36 pmfilmatoplo написа:
Ако умееш да работиш с флекса ,и си намериш 2 парченца неръждавейка -може да стесниш от двете страни кошничката с по 1,5 см ,така пелетите макар и малко ще се концетрират и ще горят по стабилно ,абе ще имаш кошница на 10ка.Ще калиброваш шнека , ще си регулираш степените примерно 10-8-6-4 клв и си готов .Отделно ,както аз- я карам и през таймер .Разход до сега -имам още 5 торби от първия 1 тон който е от 66 торби.Имам и втори тон -който ще почна след тях ,друг модел пелети,ще видим колко ще изгоря за сезона ,миналата година завърших с 1700 кг .
при мен настройките са 10.4,6.4,4,1 и2,3 поддържане от разхода съм много доволен 700кг досега притеснявам се да не се счупи нещо по камината
filmatoplo - майстор
Почиствай я редовно ,машина -и да и стане нещо ще се ремонтира :) .
starsel - специалист
съб фев 22, 2020 6:34 pmfilmatoplo написа:
Почиствай я редовно ,машина -и да и стане нещо ще се ремонтира :) .
ще я чистя много съм доволен, :drinkers:
pi6ligara - специалист
Здравейте, на вън като стана 8-10 градуса през деня и камината все още работи започва да ми се струва, че в стаята замирисва, ама съвсееем леко на пушек, от никъде не се вижда нищо, кюнците са със силиконово уплътнение, като се навеждам над вс. места от където може да излиза на нищо не мирише, камината се чисти всеки ден, а основно доло на 1 седмица, горе на 2 седмици?!? Само от зад, където е тръбата за чист въздух, зад нея на стената се вижда едно по-тъмно петно, възможно ли е както засмуква така и да връща от там или нещо подобно? :?
pi6ligara - специалист
И тях ги чистя на 2 седмици. Преди като беше по студено не се е случвало.
Преди тягата е била по голяма. Щом си чистил кюнците, провери комина!
Към розетката как е уплътнено?
pi6ligara - специалист
Към розетката е преход от широк към 8см кюнец, като прехода който се мушка в розетката няма уплътнение, само към 8см кюнец има. Но до сега не е имало никакъв проблем там. Как да го уплътня това?
starsel - специалист
пон фев 24, 2020 1:12 pmpi6ligara написа:
Към розетката е преход от широк към 8см кюнец, като прехода който се мушка в розетката няма уплътнение, само към 8см кюнец има. Но до сега не е имало никакъв проблем там. Как да го уплътня това?
алуминиево тиксо аз така го уплатних
ivanovhr - специалист
пон фев 24, 2020 12:43 pmpi6ligara написа:
И тях ги чистя на 2 седмици. Преди като беше по студено не се е случвало.
Kak на две седмици, има ли нещо в тях, че толкова често ги чистиш?
Моите преди сезона по и ли след коледа и на края на зимата и имат по много малко пепел по стените.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: