Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hursa - майстор
Може да имате подземна река под пода :)
вт дек 22, 2020 10:10 pmHursa написа:
Може да имате подземна река под пода :)
Не, нямам за съжаление, инак би бил по топъл подът.
Втори етаж, стая над проветриво мазе, 12 санта плоча, -20 навън, вътре 7. Палиш печката, след работа. Половин час по късно челото е потно, а от коленете надолу не се усеща печка.
Живял съм така и онака. Сега е различно. Блазе на ония, дето не го вярват!
Физиката си е физика, но както и математиката, трябва да се ползва разумно.
brum - майстор
При мен е 23.5 тавана и 21.5 пода. Преди 2-3 години беше по-зле защото долният етаж седеше необитаем. Отоплението е с климатици.

Айде някой да замери с подово как е. По възможност в стая над която няма подово.
filmatoplo - майстор
Пода трябва да стига и 28 гр .
шоп - майстор
вт дек 22, 2020 10:55 pmbrum написа:

Айде някой да замери с подово как е. По възможност в стая над която няма подово.
Готово
Отгоре няма стая с подово.

10 см от пода 25,7
10 см под тавана 26,2

Разлика 0.5 градуса

Прикачен файл

SAM_9815.JPG
SAM_9815.JPG (82.94 KиБ) Видяна 1166 пъти

Прикачен файл

SAM_9814.JPG
SAM_9814.JPG (58.79 KиБ) Видяна 1166 пъти
Cecy - специалист
Здравейте.
Имам няколко въпроса към знаещите.Искам да ъпгрейдна малко подовото .
До сега подовото парното работеше приблизително по тази схема
Прикачен файл:
сmes55.png

Интересуваме има ли смисъл от смесителна група като тази която е комплект колектори и помпа.Имали предимство .И ако се ползва такава смесителна група необходима ли е втора помпа която да върти водата от буферния съд до колектора ?
Прикачен файл:
smes3.png
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами то е едно и също бе човек. Ако досега е работила добре системата, няма смисъл да я пипаш, ако е имало проблеми - просто трябва да се преработи. Малко ми изглежда странно дебитомерите да са на връщащата вода, но ако е такава схемата на производителя, не споря.
filmatoplo - майстор
Дебитомери за подаваната вода са обозначени с червени капачки на врътките на дебитомерите ,и в изходно положение стержина на скалата е горе .Когато започне движение на водата -стержина слиза надолу.Има и дебитомери на връщащата вода ,но те са с черни или сини капачки на врътките ,и стержина им седи долу в покой .
Здравейте колеги ,

Искам да Ви попитам на колко л/сек е оптимално да бъдат настроени дебитомерите(червеничките) на подовото . Извинявам се предварително ако въпроса ми не е зададен точно , аматьор съм по теметата
шоп - майстор
Гледай температурата между вход и изход. Ако е над 5 градуса не е добре и трябва да увеличиш дебита.
Дебитомери за това не са нужни

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: