Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
lakosste написа:
И на моята горелка се появи дупка
Няма да се плашите, :shock: казано е:
"Горивната камера е изработена от неръждаема ламарина, като е двоен кожух и се обдухва от първичния въздух за горене, който пък по този начин се загрява."
и
"...това не е никакъв проблем - нито за работата на горелката..."
LazarGanev - "Велик майстор"
Така е. Истинският проблем е, ако се пукне чугунена горелка, там ремонта е невъзможен, пък и "Бог високо, цар далеко" и няма кой да ти обърне внимание :)
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
Така е. Истинският проблем е, ако се пукне чугунена горелка, там ремонта е невъзможен, пък и "Бог високо, цар далеко" и няма кой да ти обърне внимание :)
Няма да е кой знае каква трагедия и още не се случила. Ще чакаме :?

Освен това,
viewtopic.php?p=728810#p728810
хората не са придобили впечатление от форума, че "Klimosz" "е мерцедеса на горелките".

Коляно - 110 лева
http://sklep.klimosz.pl/index.php?page=produkty&pid=314
Решетка - 60 лева
http://sklep.klimosz.pl/index.php?page=produkty&pid=391
Има ги колкото искаш :)
Четири дни транзитно време за доставка.
http://www.eurosped.bg/forwarding/polsha/
lakosste - специалист
6osi6 написа:
lakosste написа:
И на моята горелка се появи дупка
Няма да се плашите, :shock: казано е:
"Горивната камера е изработена от неръждаема ламарина, като е двоен кожух и се обдухва от първичния въздух за горене, който пък по този начин се загрява."
и
"...това не е никакъв проблем - нито за работата на горелката..."
Сигурно е така но не съм плащал за тази дупка.Не стига че платих за врата за котела а като ми я сложиха неможеше да се затваря и се наложи аз да си я дооправям.
димитар кисиов - специалист
Тази дупка ще успее ли да те накара да се върнеш към въглищата .
geniya - специалист
димитар кисиов написа:
Не е въпроса в това дали една малка дупчица, пукнатина или нещо друго ще те накара да се върнеш към въглищата.Проблема е че за един сезон се появяват пукнатини по главата. То е ясно , че там е заварена и няма как да се мине и от вътрешния край за да не се пука заварката, но в такъв случай мога ли да поискам замяна на главата с друга?Няма кой да ми я смени естествено, а ще ми я дозаварят и догодина ще е спукана пак.Дано да останат само тези пукнатини по заварките, а не да се сцепи на 20 места.Накрая ще се окаже ''Тази година полуцепки, догодина цели цепки'' :-D :-D :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо смяташ, че няма да ти я сменят? Аз пък смятам, че всяка фирма, която държи на името и авторитета си би трябвало да реагира по най-добрия начин за да защити този авторитет. Според мен подмяната на дефектна горивна камера с нова е много по-лесно, тъй като става много лесно. Затова който има такъв проблем - да се обърне към своя инсталатор за съдействие. В крайна сметка не е никакъв проблем производителят да осигури по една оборотна горивна камера към пакета от резервни части, които има у всеки инсталатор на разположение. Моята горелка кара трети сезон и няма пукнатини, но това не означава, че не може да има издънки тук или там. Все пак формата е сложна, с много заваръчни шевове и се изработва от хора, а не от роботи. Миналата година имаше проблем с една партида платки, които се изработват от външен производител, но след като се разбра проблема бяха продадени доста бройки и фирмата пое кампания за подмяна на платките и в рамките на месец бяха подменени всички проблемни платки.
lakosste - специалист
димитар кисиов написа:
Грешно ме разбирш.Иначе си прав ,че това не е причина да сменя горелката с въглища,но и нищо подобно не съм намекнал.
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
Защо смяташ, че няма да ти я сменят? Аз пък смятам, че всяка фирма, която държи на името и авторитета си би трябвало да реагира по най-добрия начин за да защити този авторитет. Според мен подмяната на дефектна горивна камера с нова е много по-лесно, тъй като става много лесно. Затова който има такъв проблем - да се обърне към своя инсталатор за съдействие. В крайна сметка не е никакъв проблем производителят да осигури по една оборотна горивна камера към пакета от резервни части, които има у всеки инсталатор на разположение. Моята горелка кара трети сезон и няма пукнатини, но това не означава, че не може да има издънки тук или там. Все пак формата е сложна, с много заваръчни шевове и се изработва от хора, а не от роботи. Миналата година имаше проблем с една партида платки, които се изработват от външен производител, но след като се разбра проблема бяха продадени доста бройки и фирмата пое кампания за подмяна на платките и в рамките на месец бяха подменени всички проблемни платки.
Това което си написал е абсолютно правилно и аз разсъждавам по същият начин.Никой не е застрахован от грешки.Не съм дребнав-както писах по-горе платих за капак ,който се наложи аз да оправям,не ми беше удобно да задържам момчетата да го оправят.Причината за поста ми е ,че като се обадих да кажа за проблема,отговора беше:Аз сега какво да направя ,събота е в понеделник ще питам и ще видим.Аз нямам претенции да е веднага щом проблема е такъв,че не пречи да си работи горелката.Не казавам ,че ми е отказано,но ако на мен ми се бяха обадили щях да кажа:Ок не се притеснявай проблема ще бъде решен.Нали ние потребителите разчитаме на инсталаторите и трябва да имаме доверие в тях.Това отчасти се постига с отношение.Вие сте се доказали във форума освен със знание а и с отношение ,затова хората са ви благодарни и ви имат доверие.Прав ли съм.
Между другото се радвам на такива Български фирми ,които се развиват успешно и успяват.Една от тях е Грейко.
димитар кисиов - специалист
Предлагам докато се зядеиства процедурата да запушим дупката с подръчни средства и да наблюдаваме как ще се отрази на работата на грейкото може да се сложи термо силикон глина пластелин или тестото което се прави за казан за ракия нямаш пукнатина горе за да се претесняваш ако имаш свободно време побликуваи имали промяна

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: