Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
Нищо им няма, просто такъв режим съм си създал, почиствам по на често да ми е мирна главата.
jangeloff - специалист
Здравейте Грейковци,

От 4 дена съм с малката 10KW камина бужу дизайн...
Малко със смесени чувства, относно изработката, (снимки по-долу).
Иначе камината топли, няма сравнение със старата на дърва.
Работи на заводски настройки, Т=65 градуса, и като нагрее водата, се стабилизира на Р1 и 63 градуса, а във стаите 21.5 до 23.5, то и не е зима вече де.

Първи впечатления, ами не очаквах да е толкова голяма.
Грейко, би трябвало да са по гъвкави, зашо да няма вариант без разширител (аз съм с отворена система), бункера да е за 2 чувала примерно, и вседствие да се намали дълбочината с едни 10 см. примерно.

Друго, намирисва ми на пушек от горната ревизия, от крилчатите гайки и десния край. Ще трябва да сложа някакви клингеритови шайби под крилчатите гайки, а под капака какво?
Последен етаж съм, дали не е от по-малката тяга? Дали да не дигна малко вятъра на всечки степени?
Стъклото се опушва на две трети, за има няма 3 часа от пускането. Добре, че се чисти лесно.
Вентилатора и помпата, не бих казал, че са безшумни.
Шнека при подаване се чува пукане, все едно засяда пелета и тя се чупи.

Та, както казва filmatoplo, май по-добре да я изолирам и да стане малко котле ... тъй, че язък за "Дизайна".
вт дек 03, 2019 7:52 pmfilmatoplo написа:
От завода излизат натъманени и прогонени с нит ..... .Болтове поставям аз и го дадох за пример ,че и тъй може да се направи здраво.
Филме, виж как излезна "натъманена от завода" моята "Дизайн" ...

https://drive.google.com/file/d/1ebJgJh ... Ocg8B/view

Сега, идеята ти за болтове, днес бе изпълнена, но проклетата увиснала "Дизайн" , ме дразни! Явно от Грейко, не четат форума. :?

https://drive.google.com/file/d/1Q35tul ... p017X/view
filmatoplo - майстор
Да, качеството трябва да се подобри ,подобни дреболии портят всичко.Когато камината е още нова -тя обгаря от боята,от силикони,от масла ,след седмица не се усеща мирис от обгаряне.Относно големия бункер -това е плюс ,повярвайте ми -малкия бункер е кошмар.
jangeloff - специалист
вт фев 25, 2020 9:40 amfilmatoplo написа:
... Относно големия бункер -това е плюс ...
Филме, че е плюс не споря, на комшията камината, (някаква местно производство, уж била сръбска), хем, че са му пробутали 25KW, и работи старт/стоп, ами бункера двойно по-малък.
Ако до есента, не свикна с габарити, шум, и т.н. ще мисля по въпроса, както писах по-горе :
Та, както казва filmatoplo, май по-добре да я изолирам и да стане малко котле ...
Опитвам се да погледна на нещата от хубавата страна, вече няма мръзнее сутрин, няма нужда да съм огняр, а най-важното - жената сутрин усмихната :)
filmatoplo - майстор
Само се настрой спокойно ,че камината иска почистване ,приеми го и си направи график .Какво имам предвид ,всеки ден задължително движи пружините обаче при угасена камина за да не праща пепелта вентилатора в кюнците ,на седмица почиствай в отсека с кръгчетата под пепелника и оная ламарина с кръглите отвори горе в камерата ,тя се вади и поставя обратно,на няколко седмици погледни как е положението под горния капак с пружините ,ще ти стане ясно там на какво количество изгорени пелети е време да се чисти там ,на 1 тон пелети е добре да се почистят и кюнците .В бункера е добре да се следи има ли събран прахоляк от пелетите ,ако има да се почисти .Също кошничката трябва да се гледа в нея дали остава полепнала пепел след горене ,да се почиства .Все неща които ако не се правят - ще се влоши работата на камината и обратно .
Mcl - специалист
Колеги колко е кошницата на 10kw бижу. Моята е 11 см.
jangeloff - специалист
вт фев 25, 2020 8:00 pmMcl написа:
Колеги колко е кошницата на 10kw бижу. Моята е 11 см.
Здравейте,

Виж, качих снимки тук ...
Привет на всички.Ще заменям камината на дърва с камина на пелети.В стара керпичена къща съм 90 кв..само с дограма,няма изолация,радиаторите са ми 16 кв панелни.
Помогнете ми моля ви се за избора на камина и конкретни фирми за региона на Габрово и Търново.
Благодаря Ви.
Mcl - специалист
Здравейте,

Виж, качих снимки тук ...
[/quote]
Благодаря, жив и здрав да си.
jangeloff - специалист
Здравейте,
Такаааа, малката бужу дизайн продължава да мирише на пушек!!!
Възмутен съм от сглобката на тази камина. Никакъв контрол по качеството!
Май на Грейко, не им пука за потребителите! Или някое майсторче, решило да икономиса един сантиметър уплътнение.
.....

Днес свалих десния панел, отвъртях две крилчати гайки на долната ревизия при вентилатора, свалих капака и какво се оказа?!
Около предният болт, гарнитурата е по-къса около сантиметър, и не достига до болта. Естествено, колкото и да затягам гайките, няма шанс за херметичност.
Съжалявам, че не направих снимка, снимах след това ...
Намазах с високотемпературен силикон около болта, затегнах капака, и намазах отвън предният вертикален процеп. Мисля, че ще уплътни до следващо чистене. А до тогава, ще трябва да намеря подобна стъклотъкан.
Ето снимка тук.

Имам един въпрос:
След като почистих камерата, ми направи впечатление, че кошницата не ляга плътно по периферията. Ако се стремя тръбата на запалката да се покаже през отвора, то задната периферия е около 5 mm, над леглото, а от двете страни се образуват процепи, като клинове. Та мисля си, от тези места може да се губи въздух, вместо да се обдухват горящите пелети.
Ако издърпам кошницата малко напред, то тя ляга плътно, но запалката остава назад и не е центрирана спрямо отвора, запалването е затруднено, и може да изпадат пелети извън кошницата.
Това може да е коментирано вече, чета темата още преди да купя "Дизайн"-а, та може да съм пропуснал ... :?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: