Най - вълнуващия въпрос зимно време.
starsel - специалист
пет фев 28, 2020 11:15 pmjangeloff написа:
Здравейте,
Такаааа, малката бужу дизайн продължава да мирише на пушек!!!
Възмутен съм от сглобката на тази камина. Никакъв контрол по качеството!
Май на Грейко, не им пука за потребителите! Или някое майсторче, решило да икономиса един сантиметър уплътнение.
.....

Днес свалих десния панел, отвъртях две крилчати гайки на долната ревизия при вентилатора, свалих капака и какво се оказа?!
Около предният болт, гарнитурата е по-къса около сантиметър, и не достига до болта. Естествено, колкото и да затягам гайките, няма шанс за херметичност.
Съжалявам, че не направих снимка, снимах след това ...
Намазах с високотемпературен силикон около болта, затегнах капака, и намазах отвън предният вертикален процеп. Мисля, че ще уплътни до следващо чистене. А до тогава, ще трябва да намеря подобна стъклотъкан.
Ето снимка тук.

Имам един въпрос:
След като почистих камерата, ми направи впечатление, че кошницата не ляга плътно по периферията. Ако се стремя тръбата на запалката да се покаже през отвора, то задната периферия е около 5 mm, над леглото, а от двете страни се образуват процепи, като клинове. Та мисля си, от тези места може да се губи въздух, вместо да се обдухват горящите пелети.
Ако издърпам кошницата малко напред, то тя ляга плътно, но запалката остава назад и не е центрирана спрямо отвора, запалването е затруднено, и може да изпадат пелети извън кошницата.
Това може да е коментирано вече, чета темата още преди да купя "Дизайн"-а, та може да съм пропуснал ... :?
аз също имах проблем с капака на вентилатора и го намазах с силикон при следващото почистване смятам да сложа или азбестово въженце или гарнитура от клингерит и моята кошница ляга като твоята но както и да я сложа проблем няма камината пали и гори,моята е 16кв.Камината е хубава но жалко за калпавата изработка,явно толкова можем в бг.
Хм, не вървят добре нещата сякаш.
Предстои ми направа отоплението на малко къща, къщенце. Смятах да е Грейко, но последните писания ме разколебават.
Ще трябва сам да разузнавам. Вече имам преки впечатления от перфектно изделие на конкуренцията. Ще потърся и Грейковица.
brassSob - специалист
Относно този ревизионен отвор ако някой наистина има толкова голям проблем с тази изолация бих му отрязал точен размер и подарил. Просто може на лично да ми пише. А по-лесно ще му е да иска от инсталатора. За горивните камери все пак човек ги е правил. Възможно е някоя и друга бройка да има някакво отклонение, но да допускаме, че Грейко правят компромиси не съм съгласен.
съб фев 29, 2020 1:45 pmbrassSob написа:
Хубу, ма твоите приказки са приемат като от обвързан. Надали има някой, който да е хвалил Грейко повече от мен. Не е трудно да поработя няколко дни като Хорейшио, та да докажа твърдението. Просто последните коментари, придружени със снимки, ме разочароват.
При такива пропуски, как да оправдаваш Майката, като не е контролирала детето си?
brassSob - специалист
Ами тази горивна камера дето човека се оплаква и е прав и не е негова работа е трябвало инсталатора да го забележи. Но ако му се занимава може сам да си я оправи. При един случай трявва дупката откъм нагревателя да се изпили малко. Друг случай се пили горното рамото когато наддава. Просто се случили 2 или 3 броя на стотици камини.
jangeloff - специалист
Здравейте на всички,

Трифонов,
съб фев 29, 2020 9:52 amТрифон П.Трифонов написа:
... Смятах да е Грейко, но последните писания ме разколебават.
Ще трябва сам да разузнавам. ...
Помня, че преди време разглеждаше нещо от рода на "Минима", поне по снимки ми се вижда по-зле от "Дизайна", мисля, че трябва да ги погледнеш на живо за да решиш.
Благодаря на всички, взели отношение по моите "проблеми". (кавички, щото, не са болка за умиране ...)
Пишейки тук, изобщо не си мисля, да разубеждавам някого да взима или не Грейко. Писах в самото начало относно греенето, няма НИКАКВО сравнение със старата система на дърва.
Но, тези малки недоработки дразнят, разбирам, да беше за 1000 лева ... абе, нещата трябва да са точни.

brassSob,
Благодаря, няма смисъл за уплътненията, това са кажи речи консумативи, аз просто не исках да тормозя инсталатора, за такива дреболии. Пък сме и във "Направи сам" :) аз и стъклената врата ще си оправя ... Само да не излезе накрая, оторизирания сервиз да каже: "Тук, някой е пипал" и хайдеее , отиде гаранцията ... :axe:

Трифонов,
Надали има някой, който да е хвалил Грейко повече от мен.
Не се кахъри де, :) , аз купих камината без да я видя на живо, но това си е мой проблем.
Освен, нещата по "дизайна", по кошничката, по капака на вентилаторната ревизия, друго за сега не съм забелязал.
Но пък да се случат всичките на една камина ... А колко ли има потребители, дето и не знаят, че има тема в този форум, други пък, не се впечатляват особенно и си сърбат винцето ... Може пък аз да съм прекалено претенциозен ... ?

brassSob,
не е негова работа е трябвало инсталатора да го забележи.
Дори да го забележи, не мисля, че някой ще тръгне да си признава грешките, нали камината си работи, разгеле, пък да се занимава и сменява кошнички ....
Все си мисля, че "фланеца" на кошничката, трябва да е прилепнал в леглото, т.е. не би трябвало да има процеп. (ще снимам, когато почистя)
Опушването на стъклото всъщност е функция на тягата на комина, мощноста на горене и степента на вентилатора. При мен стъклото се опушва от една, до две трети. Като пусна повече вятър, опушената част е по-малка.
Та, те така...

P.S.

Трифонов,
Предстои ми направа отоплението на малко къща, къщенце.
Я си поръчай една 10-ка грейко, без предна врата, без странични декоративни ламарини, без стъкло на вратичката, "удари" една изолация, превърни я в малко котле, (стига в "къщенце"-то да има място за котел). :supz:
Последна промяна от jangeloff на съб фев 29, 2020 6:18 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Аз 1000 пъти ги хвалих ,Но и 1000 пъти критикувах :wink: Ето отново-Оправете си качеството .
Пичове, аз разузнаването си го проведох.
Понеже, дори ме бяха обявили за инсталатор, официално обявявам -
Не съм инсталатор.
Екстра понеже, тук четат и пишат инсталатори, не е етично, от моя страна, да публикувам подробности.
Резултата от разследването е:
-Проблем в изделието няма, свързан е с него, за съжаление, но.......последният го отнася.
Бих могъл да променя предното си мнение. Не го направих защото пиша, което мисля. Не променям смисълът никога.
Да ви призная, върна ми се доверието и мерака, макар че конкуренцията също има дизайнерска линия.

Накрая, това е демократичен форум, нека приказките продължат!
filmatoplo - майстор
Критиките по продукта не трябва да дразнят никой ,със всяка такава се трупа опит ,но пропуските трябва да се сведат до минимум за напред.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: