Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Моята система е абсолютно проста. Има котел с малък кръг и помпа чиято цел е да пълни буфера има и управление за буфер което командва горелката кога да гори кога да гаси. На буфера има друга помпа която е свързана само със стайния термостат и той я командва кога да работи и кога не. От котела излиза само произведената топла вода над 60 и няколко градуса. Нямам контрол над подаваната вода в някои случаи е 55 градуса, в някои случаи е 70. Зависи каква вода има в горния край на буфера. Като падне температурата в горния край на буфера под 50 горелката се включва, като стане 58 гр. долу се изключва. В някои случаи системата е малко тромава но не е болка за умиране. Имам и трипътен с ръчно задействане със който мога да кажа да се топли само къщата без буфера.
gnt69 написа:
Моята система е...................................
Имам и трипътен с ръчно задействане със който мога да кажа да се топли само къщата без буфера.
Трипътния не ти разделя буфера от инсталацията, ако е правилно свързан.
Неговата роля е да смесва гореща с връщаща вода.
gnt69 - майстор
Не не смесва нищо само пренасочва водата. Е ако го оставя в средно положение започва да дели половината за къщата половината за буфера. Гадното е че връщащата вода вода е само от буфера, може би в тая посока трябва подобрение. Ама гадно че все мед а аз не мога да заварявам. Не пишем по темата ще ни се скара някой. :partyman:
Вичи - специалист
gnt69 написа:
Моята система е абсолютно проста...
ОК, кое не може да стане?
gnt69 - майстор
Вичи написа:
gnt69 написа:
Моята система е абсолютно проста...
ОК, кое не може да стане?
Колега, не е точно така. Когато в долната част на буфера температурата стане 65 гр. котела и циркулацията спират и нищо не се върти в малкия кръг.
Ако дебита на помпата на малкия кръг обаче е по малък от този на консуматора/ите те ще теглят разликата от буфера, където водата евентуално е по-студена и тогава ще се върти безмислено отоплителен кръг. Дебита на помпата на малкия кръг трябва да е равен или по-голям от сумата от тези на помпите на консуматорите.
Не може да стане консуматорите да теглят вода от малкия кръг. Има възвратен клапан и с него се контролира във каква посока да върви водата.
grants - специалист
wankata7108 написа:
grants написа:
От 20.10.16 до днес 2500кг. сл.пелети .Отоплявам 127 кв.тухла с частична изолация и пласмасова дограма+бойлер 80л.Котел виадрус 22кв с горелка Грейко рб 20 повдигнат на кутия.Пали в 6.00 гаси се в 23.50.В големите студове не се гаси.Темп. в стаите 22-24.5гр.
Този виадрус си е чумата на разхода крайно неподходящ за горелка.
Не мисля .Аз съм много доволен.До тук няма и 400 лв за отопление.Каква чума , направо си е :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
wankata7108 - специалист
grants написа:
wankata7108 написа:
grants написа:
От 20.10.16 до днес 2500кг. сл.пелети .Отоплявам 127 кв.тухла с частична изолация и пласмасова дограма+бойлер 80л.Котел виадрус 22кв с горелка Грейко рб 20 повдигнат на кутия.Пали в 6.00 гаси се в 23.50.В големите студове не се гаси.Темп. в стаите 22-24.5гр.
Не мисля .Аз съм много доволен.До тук няма и 400 лв за отопление.Каква чума , направо си е :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
Какви пелети ползваш и на каква цена явно са ти под 200лв.т.
grants - специалист
wankata7108 написа:
grants написа:
wankata7108 написа:
Какви пелети ползваш и на каква цена явно са ти под 200лв.т.
Слънчогледови 156 лв.от Харманли.
kalin72 - майстор
Може ли някакви контакти на производителя? Благодаря :)
grants - специалист
kalin72 написа:
Може ли някакви контакти на производителя? Благодаря :)
Goldoil Харманли
+35937384128
+35937382010
ул Коста Андреев 20

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: