Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Ако модератора иска, нека да отдели всичките писания за ТП....че аз опитах вчера да скалъпя нещо, но не успях...
kalin72 - майстор
Как точно да измеря дебита на кладенеца?
Меря нивото на водното огледало, диаметър и дълбочина на водата в кладенеца, пускам помпата да изпомпва, след няколко минути засичам нивото на водното огледало и правя изчисленията?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, не така. Но всъщност на тебе не ти трябва да знаеш точно колко му е дебита, а дали може да осигури толкова, колкото ти трябва. Първо засечи дали помпата, която имаш изобщо успява да пресуши кладенеца - ако успява, значи не е добре работата
шоп - майстор
По този начин не знам какво ще постигнеш.
Аз бих процедирал така:

На изхода на помпата монтираш един кран. Пускаш помпата да работи, като с крана регулираш дебита по този начин, че нивото в кладенеца да остане постоянно и смукателя или пототопяемата помпа ако е такава винаги да са под водното огледало.

Като поработи 2-3 часа помпата и нивото си стои на една и съща кота значи си балансирал. Водата извадена от кладенеца= на водопритока.

Взимаш 10л кофа и засичаш за колко секунди се пълни. Нататък сметката е математика за 4 клас.
IvanGeorgiev13 - помощник
Един търгаш в ОЛХ има , който продава 67 или 66 чувала за 565 лева ,а за превоз иска 50 лева .... По-евтино има ли някъде ?
шоп - майстор
По-евтини едва ли ще станат . Като гледам украински пелети няма да има, газ и да има ще е на още по-висока цена, защото всички енергоизточници са като скачени съдове.
Димитър Димов - специалист
Търговци и производители плачат как цените на суровините били скочили и работели само за ''благото'' на клиента.Един тука обясняваше че това е пазарна икономика,а не спекула та въпроса ми е :: при цена 10 лв. за чувал според вас това какво е
Прикачен файл:
20220223_155230.jpg
,спекула или паз.икономика?
prascho - майстор
И двете. Има повишение на енергийните източници. Ще оцелеят бизнесите, които успяват да прехвърлят инфлацията на крайните клиенти. Последните във веригата обират всичко.
Димитър Димов - специалист
чет фев 24, 2022 7:26 pmprascho написа:
И двете. Има повишение на енергийните източници. Ще оцелеят бизнесите, които успяват да прехвърлят инфлацията на крайните клиенти. Последните във веригата обират всичко.
В долният ляв ъгъл е написано че са произведени 2020 г., а са купени преди три дни.Това ме провокира да напиша поста.Нали не си толкова наивен да си помислиш че за му останали чували от преди две год. и сега ги използва?
prascho - майстор
Дори не погледнах снимката. Писах общо какво се случва... На теи първата година с горелката им ползвахме зелената серия и не останах доволен...
Последна промяна от prascho на чет фев 24, 2022 7:40 pm, променено общо 1 път.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: