Не е баш така -почти всички термопомпени отопления ползващи вентилации за краен отоплител са с ниски температури на водата и въздуха .Усеща се течение ако струята те удря директно -примерно от таванен тип , но стоящ конвектор не се усеща зле.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
260 мнения в "вентилаторен конвектор"
filmatoplo
- майстор
Обръщал съм на българските Клима 2000 -обаче при обръщане на пита на модел с тангенциален вентилатор -входа се пада над мотора на вентилатора , не е проблем -само да не текне течност върху него , модела с центробежния вентилатор -няма никакъв проблем.
Мисля съм обръщал и италиански
.

Чаро
- Акълия
И Галети и Клима се обръщат лесно. Ако сега ще ги купуваш- поръчай си ги с присъединяване каквото ти е необходимо.
При 35 гр няма да прави 'стден' вятър, асвен ако не излезеш от банята и не се опиташ да се изсушиш на конвектора
Сложи отделен термостат на подовото и управление само за конвектора!
Предвиждаш ли охлаждане?
При 35 гр няма да прави 'стден' вятър, асвен ако не излезеш от банята и не се опиташ да се изсушиш на конвектора

Сложи отделен термостат на подовото и управление само за конвектора!
Предвиждаш ли охлаждане?
radius
- майстор
Не съм ги купил, ще направя както казваш.
Успокоихте ме с тия 35С, ще може и повече да се подава, но ще падат мощността и КОП-а.
Стайните термостати (Siemens RDG100T), които ще ползвам, си имат управление за подово и за конвектор. Окабелил съм качествено, винаги мога да отделя конвектора, ако не ми харесат алгоритмите за управление на термостата.
Предвиждам охлаждане, нали трябва конвекторите да си избият парите
, какво имаш предвид?
Искам да попитам и за някакъв конвектор за таванен монтаж с максимално висок изход за конденз. Може и да не е най-безшумния на света, няма да е в жилищна стая. На масовите 22 см дебели конвектори, изхода е на 20 см от тавана. Идва ми високо. Ето една картинка, червеното са конвекторите, синьото е дренажа. Ако трябва да спазя 2% наклон, дренажа на левия конвектор ще слезе под нивото на трегера над вратата.
konv.jpg (28.7 KиБ) Видяна 4483 пъти
Гледах някакви тънки конвектори, но те пък с вграден панелен радиатор – по-скъпи.
Успокоихте ме с тия 35С, ще може и повече да се подава, но ще падат мощността и КОП-а.
Стайните термостати (Siemens RDG100T), които ще ползвам, си имат управление за подово и за конвектор. Окабелил съм качествено, винаги мога да отделя конвектора, ако не ми харесат алгоритмите за управление на термостата.
Предвиждам охлаждане, нали трябва конвекторите да си избият парите

Искам да попитам и за някакъв конвектор за таванен монтаж с максимално висок изход за конденз. Може и да не е най-безшумния на света, няма да е в жилищна стая. На масовите 22 см дебели конвектори, изхода е на 20 см от тавана. Идва ми високо. Ето една картинка, червеното са конвекторите, синьото е дренажа. Ако трябва да спазя 2% наклон, дренажа на левия конвектор ще слезе под нивото на трегера над вратата.
Прикачен файл:
konv.jpg (28.7 KиБ) Видяна 4483 пъти
sreshtu
- специалист
Аз съм се спрял на тези: http://www.olimpiasplendid.it/public/ca ... 20ris..pdf
Имат и модел без вграден панел. Линк и с "примерни" (може и да ги намериш и по евтини) цени за моделите http://www.technobg.com/Konvektori-FAN- ... 86%D0%B0/1
Имат и модел без вграден панел. Линк и с "примерни" (може и да ги намериш и по евтини) цени за моделите http://www.technobg.com/Konvektori-FAN- ... 86%D0%B0/1
radius
- майстор
Ейй тези Олимпия ми харесват че са тънички, а цената им дебела.
Денучи, екстра ме устройва. Предпочитам модел като последния, с долно засмукване, да е по-прибран до стената.
Така и така съм заразпитвал, да ме посъветвате и за тънки ( под 22см) и сравнително тихи конвектори за стенен монтаж.
Денучи, екстра ме устройва. Предпочитам модел като последния, с долно засмукване, да е по-прибран до стената.
Така и така съм заразпитвал, да ме посъветвате и за тънки ( под 22см) и сравнително тихи конвектори за стенен монтаж.
sreshtu
- специалист
Колкото по-тънки и тихи, толкова по-дебели като цена
. При мен седеше тази дилема и си реших сам за себе си. Дали да се прежаля и да ми е шумно и неприятно да го гледам или да да се поизръся повечко. За това всеки си знае себе си с кое може и с кое не да прави компромиси.

Вдигам темата малко от праха, но не мога да намеря информация за мощността на конвекторите при входяща температура на водата 35C. Ще се използва термопомпа вода-вода, която е най-ефективна в този диапазон (35-40C). Помещенията, които ще се отопляват са между 13 и 20м2, тухла, тройни Ка стъклопакети 3.5-4м2.
Дали например Klimafan 060, за който дават мощност отопление при вх. т. 50C от 4.25kW, ще успява да стопли едно 15m2 помещение, и респективно модел 080 (5.24kW при 50C) - 20m2?
Питанката ми е за основно отопление, без подово. Има ли почва у нас термопомпа вода-вода работеща в нискотемпературен режим, в комбинация със вентилаторни конвектори?
Благодаря предварително!
Дали например Klimafan 060, за който дават мощност отопление при вх. т. 50C от 4.25kW, ще успява да стопли едно 15m2 помещение, и респективно модел 080 (5.24kW при 50C) - 20m2?
Питанката ми е за основно отопление, без подово. Има ли почва у нас термопомпа вода-вода работеща в нискотемпературен режим, в комбинация със вентилаторни конвектори?
Благодаря предварително!
Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература