• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
нещо ,което ми направи впечатление.КПД то на въглищата е по голямо от това при изгаряне на пелети.А и да си призная данните на продаваните в България котли ме е изпълвало с недоверие и в размисъл доколко всичко което е дадено е истина.

Product specification

Power output
eco-pea coal 14.6 kW
pellets 14.7 kW
Efficiency
eco-pea coal 81.7 %
pellets 77.9 %
Boiler sizes
Height 1385 mm
Width 1180 mm
Depth 750 mm
Size of the manual combustion chamber
Width 360 mm
Depth 394 mm
Height 320 mm
Weight 420 kg
Exhaust gas pipe diameter 160 mm
Water capacity 70 L
Hopper capacity 190 dm3
Outlet and inlet size 1 1/2 "

Прикачен файл

small-klimosz-ling-NG-przekroj.jpg
small-klimosz-ling-NG-przekroj.jpg (6.22 KиБ) Видяна 3624 пъти
sande34 - специалист
Стават перфектни са вентилаторите де - 125 лв мисля беше турския но е много мощен. в мойте горелки работи на 3-5% максимум от мощността.Но пък издухва перфектно. Пейнтзума е добър за чистач не за основен вентилатов.Той е като прахусмукачка наобратно с голям дебит и налягане. Ако се виждал котлите на тангра те ползват едно смешно компресорче за гуми за чистач. Затова техния котел гори само качествени пелети както и много други горелки на пазара. Няма да цитирам марки.
Аз зареждам клиентите с пелети от слънчогледова люспа защото котела е проектиран да гори кофти пелети. Несъм пробвал с чипс защото нямам наличен Предполагам ще може да гори безпроблем. При чипса е задължителна бъркачка в бункера за да не сводообразуват. Опитмал съм и пелети от слама. Те правят стъкловидно тяло здраво като тухла. И с тях нямам проблем защото шнека е на нивото на горивната камера и ги избутва без проблем. Случвало се е да виси като език надолу и пак си бачка. Опитах да го оставя без чистене и издържа три дена е накрая се задръсти и изгори маркуча. Сега горя смес от пелети и отсевки от въглища успешно. Целта ми е да горя само въглища. За новата зима ще има на пазара мулти функчионален комби котел дърва-пелети и отсевки от кюмур всичко с една горелка.
Ако някой има свободна газова горелка може да опигаме и на газ.
rosso666 - специалист
Колега Санде имаш ли идея горелката на торч със вътрешен шнек.С моята ератовска дали ще мога да горя сламени или слънчогледови пелети.Ако си от софия може да си закупя по две чувалчета да пробвам.
За разклонението на шнека за допълнителен вентилатор,както ме посъветва си помислих дали няма да дърпа от там въздух и да се получава "обратен огън'.Да се получи разхемертизиране на шнековата система?
Колега ти с каква горелка(котел) се отопляваш
LazarGanev - "Велик майстор"
Катарзис за 2 дни или от "разпни го" до "осанна" :-D
rosso666 написа:
Тези материали имат много ниска температура на разтапяне на пепелта. Застиналата пепел автоматично вади от строя приспособените котли и печки, предназначени за дървесина или въглища
Не бива да се горят пелети от слама или слънчоглед в недобре приспособени котли.??????
rosso666 написа:
Колега Санде имаш ли идея горелката на торч със вътрешен шнек.С моята ератовска дали ще мога да горя сламени или слънчогледови пелети.Ако си от софия може да си закупя по две чувалчета да пробвам.
Извинявам се - просто не можах да се сдържа :-D :supz:
rosso666 - специалист
Колега Ганев няма никакъв катарзис.
Просто горния ми пост съм го преписал от една статия с надеждата някой да успее да ми обясни какво точно е вредното действие на тези пелети върху котлите.Дали увреждат метала на котела или на горелката.За съжаление никой не сподели опит информация за тези пелети...поради нежелание или незнание ,не знам.
Колегата санде обясни до някъде какво е действието на слънчогледовите пелети върху горелката.
Още не съм сигурен дали не увреждат ламарината на котела(от това най ме е страх.
Иначе за цената на тези пелети си струва да се преправи малко горелката за да може да ги гори(поне сега контролера го позволява
само да се измисли механизацията .)
За това питах и какво е устройството на торч-а.
Чудя се вместо допълнителен вентилатор не може ли да се измисли някаква "бъркалка"
Поздрави
sande34 - специалист
Нищо не уврежда котела повече от кондензата Н2О. И в комбинация с високофосфатни растения като слънчогледа се получава фосфорна киселина. Тя сама по себе си не е вредна за метала -напротив но не и в тези количества.
Няма безвредно горене по - принцип. Не се коси за котела и без друго няма да издържи повече от 5-6фгодини.
Освен ако не е НРЖ разбира се.
Да те питам само що си се фанал за тази ератовска горелка . Вместо да я преработваш си направи друга . По -ефнитино и лесно е. Особено ако е от първо поколение."те станаха цела династия". С две думи нема пълно щастие на този свят. Скоро хората като се нагрухтят с пелетни горелки и котли ше турат едно акцизче и готово. Нема значение на кво се топлиш -цените същите. Но тва друга тема. Не разбрах кво питаш по същество. Преработка на съществуваща горелка или доработка на идея за преработка.? Ако искаш работеща схема имам предвид работеща. Виж на команд горелките. За съжаление те май не продават в българия. И за да е пълна рекламата както ще кажат некой пичове от форума виж и турските котли. Има много леб да изядат но са на прав път. Днешния перфектен котел требва да гори секва гняз за да си гъвкав на пазара иначе сичко друго са търговски трикове и игра на думи. Моя съвет "приятелски" е да погледнеш вертикалните кондензни котли с външна горелка с хоризонтална горивна камера.
Тва мога да те посъветвам. За четири години проектиране и експерименти тва най доброто за мен - за друг друго.
Ако топлиш еднофамилна къща и си правиш горелка и коте л за кеф или за по-ефтинджос е едно ако си колега и ти требва ноухау е друго. Затова съм постнал чертежи в този форум- който може да чете -който може да гледа .Тва което мога да кажа .
rosso666 - специалист
http://www.komand-bg.com/pb40-mounting.htm Колега санде сега като се загледах тази горелка има същия контролер като моя :-D
sande34 - специалист
И като на много други
rosso666 - специалист
Колеги някой пробвал ли е да гори пелети от торф ... в продавалника видях една обява .тия дни мисля да си взема 2 чувалчета та да видя как горят.Някой ако има информация за този вид пелети може да сподели.
zigi - напреднал
Здравейте колеги. След неуспешна реализация да преработя нафтовата горелка в горелка на отработено масло реших да се превърне в крайна сметка в горелка на пелети. За сега проблемите са ми относно запалването и подаването на пелетите/ в смисъл, че има два фабрични отвора които трябва да се преправят/. Имам и блока за управление на нафтовата горелка дали ще мога да го ползвам? Иначе в общи линии другото го схванах как да се направи. Приемам всякакви съвети относно начинанието ми. Поздрави. Ето я и горелката-махнал съм ненужните неща. А дали евентоално дъгата от електродите може да запали пелетите?

Прикачен файл

20140302_113311.jpg
20140302_113311.jpg (59.86 KиБ) Видяна 3336 пъти
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: