• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? Всичко разбрах , ама защо пише -кутийки от Безалкохолно :wink: .
ivanovbg - майстор
nakatasan написа:
Здравейте, имам такъв въпрос. Има ли възможност с такъв слънчев колектор да се натрупва по някакъв начин топлината? Идеята ми е такава, примерно през деня докато съм на работа, се събира по някакъв начин топлината, а като се прибера, или е залязло слънцето да се "изпуска" и да топли. Нямам спомен по часовете по физика за такъв начин, ама може и да съм спал нейде. Ако има начин, това ще е много добре.
Алуминия бързо се нагрява и бързо изстива. Докато грее слънцето ще се нагрява и ще топли доволно, но като няма слънце, започва да отдава, а тази отдадена топлина в този случай може да не е нужна. Някакви идеи?
Да, казва се слънчев бойлер :)
filmatoplo написа:
Предполагам, за да не им помагаме докато ги събират :-D :-D :-D
шоп - майстор
nakatasan написа:
Здравейте, имам такъв въпрос. Има ли възможност с такъв слънчев колектор да се натрупва по някакъв начин топлината? Идеята ми е такава, примерно през деня докато съм на работа, се събира по някакъв начин топлината, а като се прибера, или е залязло слънцето да се "изпуска" и да топли. Нямам спомен по часовете по физика за такъв начин, ама може и да съм спал нейде. Ако има начин, това ще е много добре.
Алуминия бързо се нагрява и бързо изстива. Докато грее слънцето ще се нагрява и ще топли доволно, но като няма слънце, започва да отдава, а тази отдадена топлина в този случай може да не е нужна. Някакви идеи?

Имам идея, топлият въздух да преминава през автомобилни радиатори и да затопля вода,която да се акумолира. Засега съм на етапа подготовка на елементите. Вече имам 3 еднакви радиатори, малко гумени съединения, соларна помпа 10 вата. Остава направа на въздуховод и кутия, серпентина и отворен съд за буфер.
filmatoplo написа:

Факт!!! от няколко хиляди у нас дали има 5-6 от безалкохолно и те са от 330 милиграма. Мислех да допълвам тръбите с тях но няма бройки :drinkers:
Тани - модератор
Ха де! И аз не мога да отговоря! Най-вероятно така са казали в клипчетата, а не съм отчел българската действителност! Някой модератор може да промени заглавието с по-подходящо и да изтрие този пост!
Ivo8710 - помощник
:roll:

Прикачен файл

2013-10-18 12.14.03.png

Прикачен файл

2013-10-18 12.14.37.png

Прикачен файл

2013-10-18 12.15.02.png

Прикачен файл

2013-10-18 12.15.27.png

Прикачен файл

2013-10-18 12.15.53.png
Ivo8710 - помощник
:arrow:

Прикачен файл

2013-10-18 12.12.19.png

Прикачен файл

2013-10-18 12.12.45.png

Прикачен файл

2013-10-18 12.13.11.png

Прикачен файл

2013-10-18 12.13.38.png
Ivo8710 - помощник
:arrow:

Прикачен файл

2013-10-18 16.29.13.png

Прикачен файл

2013-10-18 16.29.45.png

Прикачен файл

2013-10-18 16.30.21.png

Прикачен файл

2013-10-18 16.31.11.png

Прикачен файл

2013-10-18 16.31.58.png
Evgeniy - майстор
nakatasan написа:
Ами аз я акумулирам в хола. Цял ден се топли и като се прибера е топло. Стените, въздуха и всичко.
При положение че 2.3 квадратни метра дават около 800 вата мощност, предполагам става дума за около 5-10-20 квадратни метра слънчева стена с въздушен колектор, за да има излишък за акумулиране...
Тогава най подходящо е латентното акумулиране с материал с промяна на фазата около 45 -50 градуса.
Evgeniy - майстор
Иво,
Супер изпълнение, адмирации. Единственото ми притеснение е термомоста между металната стена на колекторната част и външната рамка. Но предполагам, че загубите няма да са толкова големи.
nakatasan - специалист
Здравейте, не е много по темата, но някой знае ли от къде мога да си купя такъв радиатор или подобен?
Изображение
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 33

Тема "Слънчев колектор от алуминиеви кутийки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: