• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-добре Бош/Дакон. Горелката ти я препоръчах поради ниската минимална мощност 3кВт и близостта на сервиза, иначе има и други решения - котел Теси 3-17кВт, Даконера 5-18кВт, камина на пелети
plastkomfort - специалист
Трябва да е котел.
Кой е по-добът?
И колко харчи средно Греико?
plastkomfort написа:
И колко харчи средно Греико?
Всичко каквото сложиш в бункера се изяжда, резултатът е само пепел. И с останалите горелки е така :-D . Понятието "среден разход" само може да те обърка. Например при работа на 15кВт всички горелки харчат еднакво, но на тебе такава мощност не ти е необходима. Разликата ще стане осезаема, когато трябва да покриват топлозагубите на това 100м2 санирано жилище от порядъка на 3-5кВт. Тогава вече малката горелка (независимо от марката) показва своето предимство, но лошото е че е малък списъка с толкова икономични модели. Повечето фирми поизвеждат 1 или 2 размера по мощност и то все над 30-40кВт :shock: , което е безсмислено разхищение.
plastkomfort - специалист
Благодаря за отговора :-D
hr.hristov57 - специалист
Лазаре, понеже познаваш добре горелките на Грейко, кой модел по-точно е с минимална мощност 3Квт, защото такова нещо не съм срещал дори и в рекламните им каталози?..
Новият модел RB е с мощност 3-20кВт по думите на производителите. Не съм я пускал още моята за да потвърдя със сигурност. Стария модел BMG също има размер 3-15кВт. Такава поне съм пускал.
feikot - специалист
Да споделя напредъка ми,тъй като темата все пак си е моя :mrgreen: да кажа,че всичко е свързано,сега вече чакам само горелката (може и да не е ивг в крайна сметка) и обекта чака бат' Бойко да реже лентата
vladim6 - специалист
Имам въпрос към господата Лазар Ганев и filmatoplo котела ми е Bosch solid 2000 с горелка Bisolid , мога ли да му направя допълнителна скара за да го ползвам като комбиниран или ще си пецакам горелката :roll:
filmatoplo - майстор
Според мен Боша е за гориво или-или :wink: , или пелети , или твърдо гориво , ако имаш втора врата да я подменяш , и да си монтираш отново скарата .Така или иначе ти трябва да си взима котела въздух за горенето с клапата отпред на долната вратичка , свързана посредством синджира с регулатора за тяга .Ако си бе купил котел Бисолид Савер ц -той се преустройва за 20 секунди от пелети на дърва .Твоята горелка Бисолид забелязал ли си след като спре и последно вентилира , и отвориш вратата -дали има още тлеещи пелети на скарата на горелката.
vladim6 - специалист
Не само пепел има
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: