• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Някой има ли конкретни впечатления от употребата на костилки от череши/вишни, сливи, кайсии и т.н. Понеже отоплителния сезон тепърва предстои се чудя с какво да се отоплявам. :? Единия ми вариант е пелети от слънчогл. люспа, ( най-са ми удобни за доставка ), но се налага прекалено често почистване на котела...
LazarGanev - "Велик майстор"
Последната, която пуснах беше на костилки от сливи. Наложи се промяна на настройките, но иначе си запали и работи без проблем. Повече впечатления през зимата.
ico_3 - специалист
Грейко RB защо не може да гори сламени пелети,че купих едни криминални и ме съмнява да не се окажат сламени :sad:
LazarGanev - "Велик майстор"
По принцип може да ги гори, но фотодатчика лесно "губи" огъня заради пушек и пепел и контролера загася горелката насила. Ще има ъпгрейд с датчик на димните газове вместо фотодатчик, но това зависи от производителя на контролера. Ако се окажат сламени пелетите може да ги смесваш с дървесни.
filmatoplo - майстор
:wink: Ицаче ,ти не ги ли пробва преди покупка .
ico_3 - специалист
Ами не :-D,тя ще е такава тази година всичко беше на тагадък :-D догодина ще съм подговен.А как да разбера сламени ли са или не?
alex_serviz - специалист
Някой горил ли е костилки от праскови ( нецепени ) :? ? За сега на горе-долу смислена цена намерих само такива...
Притеснението ми е, че може да дойдат по-едри... За догодина, дано да е живот и здраве ще се поразтършувам още в началото на лятото.
filmatoplo - майстор
:wink: Бадеми да бяха -лесно , сипваш си едно Джони :drinkers: трошиш си с чукчето бадеми за мезе и хвърляш черупките в бункера :lol: , ама то праскови :? :wink: .Два дни тръболяци ме делят от пуска на едно котле Грейко , накичих го пак с трипътен вентил с задвижка :wink: .
vrangelov - специалист
filmatoplo написа:
...Два дни тръболяци ме делят от пуска на едно котле Грейко , накичих го пак с трипътен вентил с задвижка :wink: .
Управлението на горелката може ли да командва задвижка на трипътен вентил или слагаш допълнителен контролер? :?
alex_serviz - специалист
Някой може ли да снима котела отпред ( нещо подобно на това: Изображение, пуснато от LazarGanev ), но с по-добра резолюция?
Може да ми го пусне и на л.с. Идеята ми е да го изтипосам като външна реклама пред сервиза ми.
Благодаря предварително!
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: