• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sozi - напреднал
Това което предлагаш за турболатора е много интересно :supz: .Проблема може да дойде от стесняването на тръбите и да почне да се задръстват с пепел :? .Другото което е ще трябва да монтираш шината със някакъв вид сглобяема връзка за да може да се почистват тръбите :?
chungata - специалист
sozi написа:
Това което предлагаш за турболатора е много интересно :supz: .Проблема може да дойде от стесняването на тръбите и да почне да се задръстват с пепел :? .Другото което е ще трябва да монтираш шината със някакъв вид сглобяема връзка за да може да се почистват тръбите :?
За по-често почистване съм се подготвил, т.к. и аз си мислех относно полепването на пепел по тъбите и шините. Предполагам, че след поставяне на турболатори основното почистване ще на 2 седмици, а не на един месец, но това е поносимо ако действително има повишение на КПД-то.
Относно тази сглобяема връзка която казваш все още имам само бегла идея каква да е, така че събирам мнения и съвети. За мое си съжаление не съм грамотен технически и имам нужда от помощ :hilfe: . А това което сътворя, после се надявам да е полезно на всички.
ivoto - специалист
На 2 седмици да разглобяваш печката ли? Това е баси кошмара. :mrgreen:
chungata - специалист
Е то нали са 3 "крилати" гайки отгоре и шест болта под горивната камера. Не ми се видя толкова много първия път :)
ivoto - специалист
има два сервизни отвора ниско долу, странично, които се достигат само ако махнеш декоративните странични пана. Тях отваряш ли ги?
chungata - специалист
ivoto написа:
има два сервизни отвора ниско долу, странично, които се достигат само ако махнеш декоративните странични пана. Тях отваряш ли ги?
Мисля да ги отворям само при крайна нужда или при сезонното почистване напролет. За сега мисля, че това почистване което правя стига.
Svezar - специалист
chungata написа:
Е то нали са 3 "крилати" гайки отгоре и шест болта под горивната камера. Не ми се видя толкова много първия път :)
То разглобяването лесно,ама комшията на етажа под мен сега като сложи в прясно и красиво ремонтирания си и предимно решен в бяло хол едно такова чудо,ако трябва да прави такива гимнастики мисля че ще се откаже от пелетите :-D Затова и го посъветвах да взима само от румънските че да няма ядове :idea:
chungata - специалист
Svezar написа:
chungata написа:
То разглобяването лесно,ама комшията на етажа под мен сега като сложи в прясно и красиво ремонтирания си и предимно решен в бяло хол едно такова чудо,ако трябва да прави такива гимнастики мисля че ще се откаже от пелетите :-D Затова и го посъветвах да взима само от румънските че да няма ядове :idea:
Ми то и мойто чудо е в хола, но след като си закупих прахосмукачка за пепел, нещата са доста лесни. А тези румънските пелети никой не ги предлага в Плевен. А излиза доста скъпо сам да си поръчвам, всъщност не знам точно колко им искат на тон но доколкото съм чел тук из форума, мисля че беше повече от 400лв. Сега си купувам хубави от Рико стил-Троян широколистни (75%бук, 15%дъб и 10% чам) на 340лв.
kafaka - специалист
Колеги някой от вас такава наченка на корозия има ли по неговата камина и как мога да се справя с този проблем? При мен се получава от пепелта която остава от горенето на пелетите преди почистване.

Прикачен файл

DSC_0104.JPG
chungata - специалист
kafaka, това не е добра новина, както за теб, така и за такива като всички тук с такива камини... :cry: При мен също се натрупва на това място пепел. Също ми се получава натрупване и в двата ъгъла върху скарата. На колко годинки ти е камината?
Това натрупване на пепел не може ли по някакъв начин да се предотврати :?:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: