filmatoplo написа:Тези 3 секунди за които шнека пуска пелети може ли да се регулират и има ли нужда да се регулират?Ааа тайна. Т7 е общото време на секундите които шнека пуска пелети и времето което остава пелетите да изгорят, до другото пущане. Или ако Т7 ти е 15 и шнека ти пуска 3 секунди, имаш пауза да горят 12 секунди, ако увеличиш Т7 на 20 със същите 3 секунди пущане, то имаш 17 секунди да горят. кой разбрал - разбрал, това ако го знаех навремето е хе..
Аз съм настроил Т7 на 17 секунди понеже горелката спира често но това не помага особено. Например, градусите за настроени на 65, и горелката спира да подава пелети преди градусите да са стигнали 65. Дисплея показва FH на мястото на day и set които мигат, и над градусите стои ON. Не знам как да тълкувам тези показания.
Ако угася горелката от копчето и я пусна отново тя започва да подава пелети докато не задръсти и тогава спира напълно.
Също като чистя скарата виждам че има много сгур събрана, и затова предполагам че пелетити не са качествени, и затова горелката спира да работи често понеже от сгурта задръства. В такъв случай каквито и настройки на горелката да правя предполагам няма да помогне.