• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Петър76 - специалист
filmatoplo написа:
:wink: Ааа тайна. Т7 е общото време на секундите които шнека пуска пелети и времето което остава пелетите да изгорят, до другото пущане. Или ако Т7 ти е 15 и шнека ти пуска 3 секунди, имаш пауза да горят 12 секунди, ако увеличиш Т7 на 20 със същите 3 секунди пущане, то имаш 17 секунди да горят. кой разбрал - разбрал, това ако го знаех навремето е хе..
Тези 3 секунди за които шнека пуска пелети може ли да се регулират и има ли нужда да се регулират?

Аз съм настроил Т7 на 17 секунди понеже горелката спира често но това не помага особено. Например, градусите за настроени на 65, и горелката спира да подава пелети преди градусите да са стигнали 65. Дисплея показва FH на мястото на day и set които мигат, и над градусите стои ON. Не знам как да тълкувам тези показания.

Ако угася горелката от копчето и я пусна отново тя започва да подава пелети докато не задръсти и тогава спира напълно.

Също като чистя скарата виждам че има много сгур събрана, и затова предполагам че пелетити не са качествени, и затова горелката спира да работи често понеже от сгурта задръства. В такъв случай каквито и настройки на горелката да правя предполагам няма да помогне.
hahohihi67 - помощник
filmatoplo можеш ли да ми кажеш какви настроики да задам да работи на 4 степен пьк било и без икономия
Svezar - специалист
Не ти трябва четвърта степен,може ако искаш да си направиш втора да гори колкото пета без да се налага горелката да се разкарва по всички степени ! Проблема е че няма как да знаем какви са тези пелети смес дето ги ползваш и как горят за да измислим колко да е времето между дозите и колко самата доза,това се установява със седене до котела и наблюдаване на пламъка :!:
hahohihi67 - помощник
стоя 3 месеца и нищо
пилетите горят като сльнчогледови мисля
само името им е смес така мисля
Svezar - специалист
Да сподели тогава някой които ползва слънчогледови на такава горелка,аз съм само на дървесни !
filmatoplo - майстор
Зависи от слънчогледовите пелети, много пепел правят и губи пламъка, почва да гаси, и добре че продухва с вентилатора та горе долу са вървели малко нещата. Само не разбрах твоя колега със същата горелка същите ли пелети гори.
Петър76 - специалист
В момента съм настроил горелката да подава пелети през 18 секунди, Т7=18, но пламъка не е много силен и вдига по бавно градусите. Има ли начин да накарам горелката да вдига по бързо градусите без да намалям параметъра Т7? Например ако увелича мощността, в момента е на 3 степен, въпреки че не знам дали се препоръчва. Ако не бъркам увеличаването на мощността увеличава единствено скоростта на въртене на вентилатора?
filmatoplo - майстор
Стига бе човек ,за да увеличиш силата на една определена степен трябва да и увеличиш подаването и на пелети.Увеличи секундите на подаване на степен 1 ,при теб колко са цифра 25 ,това са 2,5 секунди ,я ги направи на 30 ,вдигни и въздуха на степен 1 на 50-60 ,ако е доста силен ще го коригираш после ,вдигни и по същия начин подаването на другите две степени.Искам да ти обясня че в момента на степен 1 не ти подава достатъчно пелети ,абе с тази доза едвам ти мъждука горелката .
Петър76 - специалист
@filmatoplo Мерси за съвета, но кои точно параметри са за регулиране количеството на подаване на пелети и увеличаване на въздуха, понеже не ги откривам? Това е ръководството по което се ориентирам: http://www.thermodesigntotal.com/files/ ... p12-bg.pdf
filmatoplo - майстор
Колега как след като четеш упътването не намирате тези данни ,Т9 определя подаването на пелети на степен 1 ,Т9 го направи на 30 ,
Т8 е параметъра за вентилатора на степен 1 ,направи го над 50 след това ще гледаш как работи .Т10 е въздуха за степен 2 ,параметър Т11 е подаване на пелети на степен 2 , след това Т12 е въздуха за степен 3 ,параметър Т13 е подаване на пелети на степен 3 .В менюто се влиза с натискане на бутон Р за 10 секунди ,след това променяш параметрите ,при всяка настройка изчакваш 5-6 сегунди да мига така се запаметява .Дано си ме разбрал ,ако трябва питай твоя приятел как се настройва.успех.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: