Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Предната събота когато монтирах един Експерт Грейко 30 , вкарах датчика в широката гилза , под него пъхнах малка ивица фибран -който напъхах с една издялана клечка специално за случая да уплътни добре и да го държи опрян в гилзата, след това захванах на 2 места кабела на датчика с миши опашки :) . Не е на много удобно место .
aspirebg - напреднал
Да ясно изясниха ми се нещата , помислих, че има някакви видове тапи специални за тези гилзи които държат датчика или нещо такова и не ми мина през акъла, че с малко подръчни материали трябва да бъде :)
димитар кисиов - специалист
Аз слагам дюбел и полиоританов силикон отвън тиксо и опашки на тръбата
lz2skt - специалист
На края на гилзата един кабелен накрайник за табло(като този на Грейко,където излизат сензорите от горелката) лепиш с лепило и готово...същото става и с гилзата на сл.колектори...
civ.gab - напреднал
geniya написа:
filmatoplo написа:
Обмяна на опит , случвало ли ви се е когато горелката седи в Суспенд за 20-30 минути и при команда да стартира отново на някоя от степените -подават се пелети обаче горелката докато запали уж от жарта -не регистрира пламък и изписва Фламе лос , след това влиза в режим на загасване и палене отново .Не винаги се случва , затова понякога не разбирам дали го оправям с накаква настройка или е стечение на някакви обстоятелства в горивната камера .Ако някой си е играл да го улови този момент и да направи така че да го предотврати това за винаги да сподели .
Това го прави почти всеки път и много ме ядосва.Решение това да се оправи завинаги НЯМА.
Вдигнах изчакването за липса на пламък 10/240s и наличие на пламък 30/30s, и пак така се случва.Това се случва когато в "съспенд" и пламъка е "0", минава на Р1 и подава пелети от този момент започва да отчита времето за пламък 30/30s и докато пламъка се засили и задържи и вече е в "flame loss".След това прави стабилен пламък и 10мин. го гаси, +3мин обдухва и т.н.Ако настройката за пламък е 30/30s се промени например 10/60s то може да има ефект, но промяната важи и при първоначално запалване.Тогава ще се пообърка първоначалното палене и може да загаси някой път.Случвало ли се е така при теб, Филме?

Ако някой намери решение на проблема ще се надявам да сподели. При мен почти винаги не успява да види пламъка
filmatoplo - майстор
Ако седи в Суспенд ,и след това взелезе отново в някоя от степените -успява да види пламъка само ако е седяла в Суспенд 10-макс 15 минути .При по голяма пауза -просто няма достатъчно жар за да се самозапали и времето за това не стига че да се регистрира пламък ако въобще пламнат пелетите , изписва фламе лос и влиза в процедура на ново палене .Това не е повреда -а нормален начин на работа на горелката -няма как да се задъжи толкова дълго огън в нея 30 или повече минути .Ако накой е успял да каже как .
stilian20 - специалист
stilian20 написа:
Филме при мен когато е в съспенд пуска по една порция пелети на 7-8 минути
:partyman:
Пробва ли това?
filmatoplo - майстор
Пак ли аз станах черната овца :wink: , става и с това но до едно положение , който е пробвал пак се връща в нормален заводски режим .
stilian20 - специалист
При мен така работи вече втора година и не е гаснала с пелети от дървесина, но със слънчогледовите си гасне но там е заради многото пепел и шлака който закриват сензора.
:partyman:
filmatoplo - майстор
В кой точно режим работи , обясни ми моляте утре да го тествам точно по твои препоръки да видя какво ще стане , няма с кой да обменям опит в моя град - каквото надробя това сърбам :lol: . Горелката с която утре ще се видя е на слънчоглед , ама ще видя и още една на дървестни пелети която вечно гасне след суспенд :wink: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: