чет мар 26, 2020 9:19 amkani123 написа:За 20 минути не вярвам да се съберат толкова сажди,че да се запалят.По скоро е случайност.ср мар 25, 2020 7:04 pmТрифон П.Трифонов написа:Здравейте Сега имам обяснение защо се запалиха буриите когато ми изгоря запалката на камината аз се запалих принудително с тоалетна хартия и спирт но се бяха събрали много пелети и тя преди да запали имаш страшно много Дим Притесних се да гръмне през вратата и след това запали и горя 20 минути много силно и естествено некачествено защото горивото беше адски много и така се събрали сажди по буриите след като смених запалката и като започна да се работи нормално след 24 часа ми се запалиха буриите Явно след това буйно горене когато е запалих принудително са се напълнили със САжди и това е обяснението ми затова много внимавайте когато палите принудително камината Приятен ден и се пазете от коронавирус не излизайте от къщи адски много Благодаря на всички които се отзоваха на питането миср мар 25, 2020 5:51 pmДани11 написа: Според мен е заради малката мощност.Ниски температури на газовете,не добро изгаряне и т.н.Това води до сажди,и воаля.А така. Инсталатор ми рече- гледай да не падат под 120, както и да не прекалявам с предобряването в посока ефективност- турболатори, ходове и т.н.
Неплътностите също са проблем, всъщност дефект.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Дани11
- специалист
3265 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
filmatoplo
- майстор
Моите бурии също се палят ,почти само когато отворя вратата когато току що съм я угасил ,вземе ли си голямо количество въздух -веднага се палят саждите ,не лъжете че нямате сажди ,те може да са 2 мм но ги има .Горенето в кюнците са едни светещи искри ,видях ги с огледалце .
kamina.alba18kw
- специалист
Здравейте. Тази зима беше кошмарна. На 3 пъти се запали инокса в къщи, за щастие не и комина. Вързан съм в комина на първия етаж. Живея в 5 етажен блок. От нашата страна паля само аз, другите са на климатици. Камината ми е в коридора и е с по дълъг метраж на кюнци. За да стигне до комина минава 3 и нещо метра. Там е единия проблем. Другият е че напоследък като запали излиза дим от копчето за лампата в коридора. Тухлата и комина явно са нацепени вътре след 1977ма земетресението. От Свищов съм а тук са били големи пораженията. Мисълта ми е, дали да изградя нов комин от нас до горе с тръба и изолация или просто да си пробия една дупка в стената и да пусна 2 метра от инокса на вън. Краен апартамент съм и няма да преча на никого. Дайте съвети. Ще пушили много. Аз мисля, че не. Само при запалването би трябвало
pavlin83
- специалист
вт дек 10, 2019 11:26 pmtolsan4o написа: Благодаря на всички в този форум , защото мн научих от вас.Притежавам алба 18кв. Отоплявам 90кв. с разход около 15кг. пелети за 17-20часа. Температура в стаите 24гр. Аз обърнах внимание на степента на помпата. Направих я на 1-ва , като целях да минава водата през водната риза по-бавно.пар 10 - 10;пар18-30;пар 24-100;пар 28-150.пар.55-50;пар.52-52;67-54;68-53.Гори на 2 степен.И така... Пали,гори на втора степен до достигане на 52 гр.,след което минава на първа и догрява до 54гр.,тъй като помпата тогава включва.След това избутва водата и пада до 51гр.Отново минава на 2-ра. и когато стигне 52гр. минава на 1-ва,но се стреми да загрее до 54гр. даже отива до 56гр. Така цикала се повтаря 55,56-52,51.Резултата е пе при -5гр. гори по 17-20 часа с едно чувалче.Просто през цялото време топля половината вода и докато помпата е спряла о грее само водата в ризата радиаторите отдават защото са на 52-53гр.Тем на газовете така варира м/у 65 и 78гр.Така цикъла се повтаря постоянно.Доло горе ,3мин. грее и 3мин. бута.Здрасти от доста време умувам на твойтете настлойки ,можели да ги качиш всички параметри много ще ти съм благодарен
За първи път пиша във форум и моля да ме извините.Дано да съм обяснил ,като хората ,че май не ми е силна черта.Оъново благодаря на всички учасници в този прекрасен форум.
nelim
- специалист
И моята алба 18кв и е края на 3-ти сезон и изгоря запалката,
взех ето това:
https://www.balkanenergy.bg/product/nag ... r-rezba-38
65 кинта, явно съм се набутал малко като чета от колегите за цени около 50лв, ама все тая, смених си я сам - с новата вече камината пали и всичко е 6.
Самата смяна беше бая гъзене и накрая развих старата с едни клещи, че на Алба 18 не може да се вкара ключ заради помпата от долу и една друг тръба отгоре, но пък в крайна сметка успях през страничния капак да я сменя без да свалям нищо друго
Така като гледам - май изкарват 3-4 години масово.. другия път ще потърся малко повече
ПС. Мен езика на пепелника взе да ми се руши бая и се чудя, нов пепелник ли да взема, или се продава само езичето ?
взех ето това:
65 кинта, явно съм се набутал малко като чета от колегите за цени около 50лв, ама все тая, смених си я сам - с новата вече камината пали и всичко е 6.
Самата смяна беше бая гъзене и накрая развих старата с едни клещи, че на Алба 18 не може да се вкара ключ заради помпата от долу и една друг тръба отгоре, но пък в крайна сметка успях през страничния капак да я сменя без да свалям нищо друго

Така като гледам - май изкарват 3-4 години масово.. другия път ще потърся малко повече

ПС. Мен езика на пепелника взе да ми се руши бая и се чудя, нов пепелник ли да взема, или се продава само езичето ?
pavlin83
- специалист
пет апр 17, 2020 9:49 pmnelim написа: И моята алба 18кв и е края на 3-ти сезон и изгоря запалката,Гледам нови модели алба има със съвсем друг пепелник, в сън систем ми обясниха че е подобрен да не зацапва стъклото струва 40 кинта. Горивната пота е същата но цялата периферия с езичето е отлята заедно
взех ето това:
pitona_89
- специалист
Това лято ми монтираха термолукс 18кв с водна риза ,3 радиатора ,бойлер и лира,90кв апартамент.На първи етаж съм от 8. Преди това бях с 18кw камина Прити на дърва . Единствено се притеснявам да не запаля комина ,че като чета тук какви случаи има ... лошо ми става. Ще гори яко 8 етажен блок. Не съм я палил ,майстора ми я настрой по вода и барна още някой друг параметър .За сега не мисля да човъркам настройките ,но не прочетох никъде за термолукс или просто са същите настройки като на EcoSpar? С ФУМИС контролер е .Ако има някой Подобрени настройки на термолукс 18 би ли ми ги пратил на лично или pitona_89@abv.bg.Благодаря ви .
pavlin83
- специалист
нед сеп 27, 2020 6:55 ampitona_89 написа: Това лято ми монтираха термолукс 18кв с водна риза ,3 радиатора ,бойлер и лира,90кв апартамент.На първи етаж съм от 8. Преди това бях с 18кw камина Прити на дърва . Единствено се притеснявам да не запаля комина ,че като чета тук какви случаи има ... лошо ми става. Ще гори яко 8 етажен блок. Не съм я палил ,майстора ми я настрой по вода и барна още някой друг параметър .За сега не мисля да човъркам настройките ,но не прочетох никъде за термолукс или просто са същите настройки като на EcoSpar? С ФУМИС контролер е .Ако има някой Подобрени настройки на термолукс 18 би ли ми ги пратил на лично или pitona_89@abv.bg.Благодаря ви .
Здрасти
Нека започне сезона да погори да видиш топли ли не топли ли гасне ли постоянно е тогава ще помагаме щом контролера е фумис би трябвало логиката на термолукса да е като на екоспара
pitona_89
- специалист
нед сеп 27, 2020 9:53 ampavlin83 написа:Да ,съгласен съм. Дано не се налага много бараненед сеп 27, 2020 6:55 ampitona_89 написа: Това лято ми монтираха термолукс 18кв с водна риза ,3 радиатора ,бойлер и лира,90кв апартамент.На първи етаж съм от 8. Преди това бях с 18кw камина Прити на дърва . Единствено се притеснявам да не запаля комина ,че като чета тук какви случаи има ... лошо ми става. Ще гори яко 8 етажен блок. Не съм я палил ,майстора ми я настрой по вода и барна още някой друг параметър .За сега не мисля да човъркам настройките ,но не прочетох никъде за термолукс или просто са същите настройки като на EcoSpar? С ФУМИС контролер е .Ако има някой Подобрени настройки на термолукс 18 би ли ми ги пратил на лично или pitona_89@abv.bg.Благодаря ви .
Здрасти
Нека започне сезона да погори да видиш топли ли не топли ли гасне ли постоянно е тогава ще помагаме щом контролера е фумис би трябвало логиката на термолукса да е като на екоспара

silent
- майстор
Имам Еко спар Алба 18кв от април 2017 започва 4ти сезон и четейки тук таме за срока на експлоатация на запалката искам да си взема една резервна....каква(какъв тип-гледам има модерни кварцови, керамични) да е и от къде ако имате положителен опит да споделите...от оригиналната като че ли не съм доволен поне четейки форума тук в който се говори за палене за 3 -5-10минути..... аз при какви ли не изпробвани настройки и различни видове пелети под 15-20 минути не мога да я накарам да запали....
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература