Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
Suspend Mode ми е на HIGH POWER
вентилатора мисля че беше под 20% а подаването на пелети беше на 7-8 минути.
http://www.greyko.com/1.pdf 37,38стр.
За слънчогледовите мисля да си изкарам фото сензора в някоя тръбичка на вратата на котела да вижда по добре огъня.
LazarGanev - "Велик майстор"
stilian20 написа:
Suspend Mode ми е на HIGH POWER
Тук е мястото да подчертая още веднъж, че производителят не препоръчва такива изпълнения, суспендът трябва да е Реторта. HIGH POWER е за големите гпорелки 100кВт
filmatoplo - майстор
Затова и не го позвам при 20ките , ползвал съм тази функция но на друга подобна горелка 80 киловата със същия контролер -там тази функция си я дават съвсем за задължителна и заводско я има в суспенд .
civ.gab - напреднал
Аз съм с дървесни пелети. Горелката стои в Супенд около 20 минути и когато мине на 1ва степен и трябва може би 1 мин. повече за да отчете пламъка(който го има)
geniya - специалист
Накра ще излезе, че гасненето след съспенд е ''детска'' болест на горелката.Решението според мен е промяна изцяло на софтуера, в смисъл програмния код да е така програмиран, че след съспенда да изчаква по-дълго време за регистриране на пламък.Естествено това изчакване трябва да е само за съспенд и да се настройва отделно от другото време.Това може да се случи само при добро желание на производителя, както е при световните фирми с появята на нови ъпдейти за отстраняване на бъгове.Дано да хвърлят по един поглед на форума. :)
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
Ако седи в Суспенд ,и след това взелезе отново в някоя от степените -успява да види пламъка само ако е седяла в Суспенд 10-макс 15 минути .При по голяма пауза -просто няма достатъчно жар за да се самозапали и времето за това не стига че да се регистрира пламък ако въобще пламнат пелетите , изписва фламе лос и влиза в процедура на ново палене .Това не е повреда -а нормален начин на работа на горелката -няма как да се задъжи толкова дълго огън в нея 30 или повече минути .Ако накой е успял да каже как .
При мен е различно,
Flame loss само когато имам нагар в основата на камерата или е бъг, защото има пламък горелката го отчита и въпреки всичко преминава в гасене. Преполагам че е първото.
Днес си направих опит защото съм изчаквал часове когато е изгасена за да почистя горелката и по време на чистенето както в камерата така и около малкия шнек имаше жар,
Принудително вкарах горелката в suspend, изчаках 40 минути след което е пуснах.
Резултат:
Първо пускане на пелети на P1 отчете 30 осветеност,
след 5 секунди - 35-40
след 15 секунди - 40-50
след 30 секунди - 60-65
2 пускане 80-100
Втори опит
Изчаках 3 часа в suspend
Първо пускане на пелети на P1 отчете 0 осветеност,
след 5 секунди - 0
след 15 секунди - около 10
след 30 секунди - около 40
2 пускане 70-80
и си тръгна нормално

Максималната осветеност която съм виждал е 189 и то при едноседмична работа на слънчогледови пелети.
Утре смятам да го почистя и преминавам на фъстъчените. Много ми е интересно как ще горят, пепел, шлака, разход.
димитар кисиов - специалист
щом си тръгва имаш коректни настоики добре че имаш време за наблюдения
achmonek - специалист
Хора, мисля че бъркате с времената. Първият ред в менюто за пламъка гласи: Регистриране на пламък при осветеност еди колко си за време еди колко си. Или: 60/30s означава, че ще регистрира пламък ако осветеността е 60 или повече и се задържи по голяма или равна на 60 за интервал от 30 секунди. Това време е дефинирано като "време за интеграция" и затова мисля, че бъркате като го увеличавате. Аз нагласих моята на 60/10, а втория ред за загуба на пламъка е 10/120. Утре продължавам с наблюденията. Максималният ми съспенд, който съм забелязвал е 17 минути със слънчогледови пелети. Точно тогава, след като тръгна на първа мощност започна да се разпалва, но забелязах, че при всяко подаване на порция първоначално се разгаря(вдига 60 -80 лукса) а след 5-10 секунди отново пада на 40 -50 -60. Ето защо реших да направя "времето за интеграция" минимално, тоест за 10 секунди само да регистрира пламък равен или по голям от 60. Старата ми настройка бе 60/30s, но забелязах, че 30 секунди не може да се задържи пламък - 60. Както казах, наблюденията продължават. Ако има напредък, но не и краен ефект мисля да пробвам да направя пламъка 50 за 10 сек. но не и по малък, защото може да рискувам да не запали първоначално при студен котел. Другото, което може да се коригира е времето за липса да стане макс., тоест да го направя 10/240. Логиката е следната: Имам съспенди и по малки - от 7 до 12 минути. Тогава, при съспенд, ако пламъка стане по малък от 10, но за време 240 сек., чак тогава ще отчете липса на пламък. За тези 4 минути температурата може да падне и да тръгне на първа (управлявам котела по темп. с термоглави), без да е отчетена липса на пламък и оттам респективно да не е нужно да се отчита поява на пламък (проблема с разпалването). Въпрос на проби. Все пак може да се окаже, че този проблем е нерешим. 8-[
DimitarD - специалист
achmonek написа:
Имам съспенди и по малки - от 7 до 12 минути. Тогава, при съспенд, ако пламъка стане по малък от 10, но за време 240 сек., чак тогава ще отчете липса на пламък. За тези 4 минути температурата може да падне и да тръгне на първа (управлявам котела по темп. с термоглави), без да е отчетена липса на пламък и оттам респективно да не е нужно да се отчита поява на пламък (проблема с разпалването). Въпрос на проби. Все пак може да се окаже, че този проблем е нерешим. 8-[
Мисля че трябва да прочетеш отново "Инструкцията за експлоатация на пелетна горелка GREYKO RB"
Според мен горелката преминава в suspend:
- когато е температурата на водата в котела е над зададената /пример t вода - 67°, Set temp - 65°/
- когато е горелката е получила сигнал от стаен термостат.
- когато е принудително вкарана в този режим.
режима suspend не се влияе от липсата на пламък, горелката не преминава в suspend ако пламъка стане малък или не отговаря на зададените в контролера, а горелката се изгася, или греша.
При мен стои в suspend много време с пламък 0, при ново зареждане си тръгва нормално.
achmonek - специалист
Нещо не ме разбираш какво искам да кажа. По време на съспенд, когато температурата падне до необходимата за да тръгне пак горелката (при мен е така, управлявам по темп.), в много от случаите огънят (луксовете) вече е "0". Ако е така, то горелката ще продължи устойчива работа ако регистрира пламък 60 и се задържи такъв за минимум 10 сек. (при мен е така настройката на първи ред - 60/10s). Ако обаче времето на втори ред (липса на пламък се направи 10/240s), тогава ще имаме време от 4 минути, след фактическата липса на пламък за да се отчете тази липса - 240:60=4. Ако през това време от 4 минути се подаде сигнал за старт (без значение от къде) то тогава горелката продължава без нужда от регистриране на пламък, тъй като не го е губила. Моля те чети внимателно. Никъде не пиша, че горелката преминава в съспенд при липса на пламък. Не ми слагай думи в устата.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: