Най - вълнуващия въпрос зимно време.
achmonek - специалист
При мен стои в suspend много време с пламък 0, при ново зареждане си тръгва нормално.[/quote]

Този пламък "0" за който говориш, че ти стои горелката в съспенд. Ако онова въпросното време от втори ред на настр. за датчик пламък стане 10/240s, то тогава символът на пламъка ще се "зачеркне" на дисплея едва когато минат 240 секунди с пламък по малък от 10 лукса. Ако през това време (този период от 4 минути) горелката стартира, то няма да има нужда от регистрация на пламък, тъй като въпреки, че е нула не е "зачеркнат". Не мога по подробно да се изразя. Моля прочети пак, мисля, че ще ме разбереш. Лек ден желая!
filmatoplo - майстор
Брат ми е с слънчогледови пелети , днес го питах как е при него и той ми каза че си палела нормално след суспенд , но не съм сигурен дали е наблюдавал какво се случва , тоест -дали се запалват пелетите след суспенд или горелката си пали по процедура не се знае .
achmonek - специалист
Ще те чакаме Филме да кажеш как е при брат ти! :supz:
alex_serviz - специалист
Дайте някакъв акъл: На 2-3 седмици ми излиза Грешка "Peleti Jam", едно"х" пред малкия шнек и съответно спира. В тестов режим си върти и големия и малкия шнек, почиствам с едно щъркелово перо вътре в тръбата отворите на оптичния сензор, изключвам от захранването, отново включвам и си тръгва нормално. По време на първоначално зареждане виждам понякога отново да излиза "х" пред малкия шнек, големия спира за няколко секунди, после се включва отново. Отдавам го на повечкото пепел в пелетите.
Случва ли се подобен проблем при друг и намерил ли е трайно решение?
Само не ме карайте да сея пелетите - няма да стане.
Ще взема при всяко почистване на огнището да чистя с перото и отворите на оптичния датчик. Имам и духалка.
Да добавя - става въпрос за слънчогледови пелети.
LazarGanev - "Велик майстор"
Големия шнек изпреварва малкия, т.е. за кратко време стоварва голямо количество пелети и малкия не успява да ги вкара в камерата. Опитай да изправиш доста големия шнек за да се разтегне във времето зареждането на първоначалната доза.
stakoz - специалист
мен ми излизаше скоро почти винаги pellet jam на режим timer / program в продължение на няколко дена подред и после при зануляване на грешката и ръчно рестартиране на програмата горелката тръгваше. иначе шнековете, както пишете и вие, си работеха нормално. почистих опто двойката (по съвет на Лазар Г.) и на моя глава си намалих FLoad-a от 150 сек (което си бах измерил по формулата) and 120 сек. -за да предотвратя възможно струпване на купчина от големияшнек, която евентуално малкият шнек да не е моъл да избута навреме, при първоначално зареждане/ старт на режим таймер/програма. вече наяклоко дни подред горелката си стартира ок без pellet jam по таймер
alex_serviz - специалист
LazarGanev написа:
Големия шнек изпреварва малкия, т.е. за кратко време стоварва голямо количество пелети и малкия не успява да ги вкара в камерата. Опитай да изправиш доста големия шнек за да се разтегне във времето зареждането на първоначалната доза.
Има логика. Ще взема наистина да го поизправя ( сега е горе-долу на 45 градуса, късата тръба е вертикално ).
filmatoplo - майстор
Пелети джам излиза в повечето случаи само когато се запрашат опто сензорите и спира цголемия шнек :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
При Грейко е добре ъгълът на шнека да е около 60* изправен, за разлика от други марки, които искат 45*
filmatoplo - майстор
Винаги го правя 45 , няма ядове , другите горелки също буксуват с по изправен шнек .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: