Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Удобно ли е да ти звънна?
alex_serviz - специалист
miroslav_cholich написа:
Здравейте малко помощ, ако е възможно. От една седмица съм запалил и аз горелката обаче на два пъти големият ми шнек спира ( има захранване към него обаче на края на тръбата се задръства и моторчето не може да смогне) трябва да го разклатя да изпопадат малко пелети и се оправя, но това не е работа. Дайте ми съвет какво да правя?
След като миналата зима намерих в PVC-редукцията буца земя 5-6 см. монтирах на входа на бункера сито от оградна мрежа ( с квадрат 4 см. ). От тогава не съм имал такъв проблем.
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
:? Не разбрах какво режете -двете снимки са еднакви , снимайте детайла на който се прави нещо .
Аз така съм си стъкмил ВиК прехода на пелети от бункер към горелка. Пелетите нямат никакъв проблем с придвижването си.
наклона е 47 градуса, 45 не става.
От два дни съм на фъстъчени пелети, много са здрави и горят бавно, като цяло изглеждат по-добре от слънчогледа защото цялата пепел си пада долу, няма струпвания пред горелката. Разход ми даде първия ден 38кг за 21 часа, днес 38кг за 24 часа.
Настройките са много интересни
Suspend Mode
Retort
Cleaning Setup
Fan 10 sec
Cleaner 1 sec
Starting Setup
Retries 3
f.Load 20 sec
Ign. Setup
Heater 0 sec
Fan 48% 5 min
50% 4 min
Unfolding Setup
Time1 150 sec
Time2 150 sec
Power 2
Burning Power
P3 dT>10°
P2 dT> 5°
P1 dT> 0°
Setup P3
Load 2 sec
Cycle 60 sec
Fan 55%
Setup P2
Load 1sec
Cycle 60 sec
Fan 53%
Setup P1
Load 1 sec
Cycle 80 sec
Fan 50%
Suspend Time
Max 180 min
Suspend
Fan 10%
Supplier
Duty 180%
IR Level Setup
flame > 30/10s
no flame < 5/180s
Set Temp Range
Min 50°
Max 80°
Set temp 70
CH setup 55

Днес промених Set temp 65 и намалих вентилатора на Р1,Р2 и Р3 що луксовете са ниски.

Прикачен файл

IMG_3518.JPG
IMG_3518.JPG (60.93 KиБ) Видяна 2765 пъти
ico_3 - специалист
[quote="ico_3"]Горелката ми не иска да запали.От какво може да е?Прави два опита препълва се човката и дава грешка.Нагревателя май не работи.[/quote]

Проблема е оправен.Благодаря на филма за съдействието. :-D Нагревателя беше счупен за късмет дилъра имаше в наличност и го смени гаранционно.Видях как става макар че се надявам да не се повтаря.Не разбрах колко струва нагревателя ако се налага да го купувам.Притеснява ме че горелката е на една зима дано това не се окаже слабо място.
filmatoplo - майстор
Не искам да ви разочаровам но запалките са гола вода -4 броя са се счупили вече при мои горелки , това е доста голям % , изкарват 10 000 цикъла и до там .
stilian20 - специалист
10 000 цикъла е много добър живот.
Твоите клиенти по колко пати я палят на ден тази горелка.
:partyman:
geniya - специалист
Пали се толкова колкото е нужно, все пак една запалка не е хиляди левове.Ако честото палене ти осигурява малък разход, то тогава оравдано използването на запалката по няколко пъти на ден.Все пак е кофти когато един ден видиш, че пелетите са преляли и няма топло.Тогава чакането за запалката ще е кошмар.
LazarGanev - "Велик майстор"
Като се отвори дума - не е толкова страшно да ти изгори запалката, независимо с каква горелка си. Ако се случи да изгори запалката (а то се случва обикновено в най-неподходящ момент през уикенда или в голям, непроходим сняг) - просто палиш котела с помощта на газова/бензинова горелка или пистолет за горещ въздух, подадени в момента на запалване.
n.ganev - майстор
DimitarD написа:
От два дни съм на фъстъчени пелети, много са здрави и горят бавно, като цяло изглеждат по-добре от слънчогледа защото цялата пепел си пада долу, няма струпвания пред горелката. Разход ми даде първия ден 38кг за 21 часа, днес 38кг за 24 часа.Настройките са много интересни
То ясно, че настройките интересни - ама при тези настройки такъв разход #-o . Какви пари за тез фъстъци Ва Брааат? :?:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: