Най - вълнуващия въпрос зимно време.
p_delin - специалист
и още нащо имай в предвид понеже подовото е по-ниско температурно трипътния смесител взима много малка част от горещата вода примерно около 30 процента от дебита на малкия кръг и няма как да охлади водата под тази температура
p_delin - специалист
Лазаре, ти как мислиш тези 15 квт. на котела дали са достатъчни за това което искам да стопля мисля че бях дал инфо за къщата или трябва нещо по-подробно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Котелната помпа по температура на връщащата вода ли се управлява или по температура на подаващата? Напълно достатъчни са ти 15кВт за твоите 130м2, дори и за 200м2 са достатъчни
p_delin - специалист
По т на връщащата, значи трябва да стопля къщата преди да си правя сметки дали ми стигат тези 15 квт. Мерси за мнението
Как по температура на връщащата? А първоначално, когато няма циркулация как тръгва помпата (температурата на връщащата е равна на стайната). Помпата от контролера на котела ли се управлява?
p_delin - специалист
Да, помпата се управлява от контролера на котала, когато загрее на 55 пуска помпата е все пак предполагам че датчика е някъде в котелното тяло предполагам или по средата или някъде по-ниско долу, при първото пускане на студена къща т на котела падна 2 или 3 пъти под 55 и котела си спираше помпата след постигане на 55 пак си я пускаше докато позагря системата след това връщащата вода не е падала под 55 а само се покачва и котела не е спирал помпата, докато не стигна до 70 което е и зададената макс температура и мина в модулация, ако го управлявам по стаен термостат при достигане на зададената т. в помещението минава в stand-by режим и спира вентилатора и пелетите и изчаква
p_delin - специалист
Лазаре, предполагам че датчика е някъде долу в котела защото по технически данни минималната т на влизащата в котела вода е 55 това си му е естествената защита
Значи се заблуждаваш, че помпата се управлява по температура на връщащата вода - тя се управлява по температура на котелната вода (т.е. подаващата), което е нормално. Което означава, че връщащата вода е доста по-студена - обикновено с 15-20 градуса, за това ти говорех досега :wink:. Няма как датчика за температурата да е долу. Можеш ли да ми покажеш къде го четеш това?
p_delin - специалист
виж екоефект българия серия котел kp 11.1 но все пак не съм съгласен с теб за тази разлика в градусите първо защото аз нямам такова отнемане на топлина а и когато пипна тръбата на влизащата вода в котела и той показва 55 почти не е възможно да си я задържиш, отделно от това помпата която върти водата в котела и през разединитела е на втора степен грундфос 25-60 което според мен прави т в котела почти еднаква поради големия дебит който циркулира в този миничък кръг така че мисля дори датчика да е на по-високо разликата на температурите в различните части на котела не е гояма

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: