Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
stilian20 написа:
10 000 цикъла е много добър живот.
Твоите клиенти по колко пати я палят на ден тази горелка.
:partyman:
Толкова е живота на пружината на спусъка / ударният механизъм / на ловните пушки модел ИЖ произвеждани през Соц-а и все още са търсени на пазара и държат цена - у нас има две такива и си вършат работа въпреки, че са по над 30 години а няма да пиша колко пъти са гърмели по шапки и колко добив има от тях :yawinkle:
димитар кисиов - специалист
Наблюдаваите внимателно нивото на пелетите при палене за подълък живот на запалката
Evgeniy - майстор
DimitarD написа:
Аз така съм си стъкмил ВиК прехода на пелети от бункер към горелка. Пелетите нямат никакъв проблем с придвижването си.
Няма проблем, защото имаш дълга полегата част, в която по-дългите пелети, щат не щат се ориентират по дължина и не се заклещват в редукцията. Докато при изсипването от шнека в PVC редукцията (оригинално) е просто въпрос на време някой по-дълъг пелет да застане напреки и да блокира другите заради асиметричното стеснение.
ico_3 - специалист
Не разбрах колко струват запалките :-D
lakosste - специалист
n.ganev написа:
DimitarD написа:
От два дни съм на фъстъчени пелети, много са здрави и горят бавно, като цяло изглеждат по-добре от слънчогледа защото цялата пепел си пада долу, няма струпвания пред горелката. Разход ми даде първия ден 38кг за 21 часа, днес 38кг за 24 часа.Настройките са много интересни
То ясно, че настройките интересни - ама при тези настройки такъв разход #-o . Какви пари за тез фъстъци Ва Брааат? :?:
Наистина нещо не се вързва.При мен с тройно по-високи стойности на степените зареждам по 40 кг.през ден,а на ден ми работи по 11 часа и половина със две паленета, сутрин и следобед.Немога да си обясня.Нека колегата да разясни.
filmatoplo - майстор
:? Да бе , да се чуди човек , мерил ли си колко пуска шнека за 1 час докато горелката работи , засичате за 6 минути и си го умножавате по 10 , някой да не седи до горелката 60 минути :wink: .За фъстъчени пелети сефте чувам , що да не само да горят и да са калорични и без шлаки и пепел в промишлени количества .Ако пък са и евтини .Тествал ли си горелката какъв разход дава с дървестни пелети .
lakosste - специалист
filmatoplo написа:
:? Да бе , да се чуди човек , мерил ли си колко пуска шнека за 1 час докато горелката работи , засичате за 6 минути и си го умножавате по 10 , някой да не седи до горелката 60 минути :wink: .За фъстъчени пелети сефте чувам , що да не само да горят и да са калорични и без шлаки и пепел в промишлени количества .Ако пък са и евтини .Тествал ли си горелката какъв разход дава с дървестни пелети .
Пелетите ги правят в Асеновград-поне аз знам за там.Скоро говорих с човека по друг въпрос но стана дума и за тези пелети.Обаче да не излъжа но цената им беше по-висока от слънчогледовите.Над 200 лв., но колко точно не помня.Може и да бъркам ,но колегата ще каже.
DimitarD - специалист
n.ganev написа:
DimitarD написа:
От два дни съм на фъстъчени пелети, много са здрави и горят бавно, като цяло изглеждат по-добре от слънчогледа защото цялата пепел си пада долу, няма струпвания пред горелката. Разход ми даде първия ден 38кг за 21 часа, днес 38кг за 24 часа.Настройките са много интересни
То ясно, че настройките интересни - ама при тези настройки такъв разход #-o . Какви пари за тез фъстъци Ва Брааат? :?:
Разход за 24 часа работа ми даде 38 кг, днес в 15ч ще засеча колко е с новите настройки. Цената беше 230лв/тон, разфасовка в 15кг найлонови чувалчета. Пелети ф6мм.
filmatoplo написа:
За една минута пуска 680 - 700 грама = 1 л. Шлаката е поносима, пепел по-малко от слънчогледа. За калории не знам, но са сходни със слънчогледовите. За сега /трети ден/ по наблюдения съм по-доволен тъй като вътрешността на котела е чиста в сравнение със слънчогледа за същото време ставаше мазало. Дървесни пелети не съм пробвал. Имам 4тона фъстъчени, 500 кг иглолистни и близо 800 кг слънчогледови за горене.
Настройките са такива, защото ако увелича порцията, пелетите не изгарят напълно и падат не изгорели. Също така разликата е че тези образуват доста жар която си седи в камерата и си гори.
Снимката е правена в suspend, при работа вчера от 15ч. /вътрешността на котела не съм е чистил от неделя.

Прикачен файл

IMG_3524.JPG
IMG_3524.JPG (35.22 KиБ) Видяна 2019 пъти

Прикачен файл

IMG_3522.JPG
IMG_3522.JPG (74.92 KиБ) Видяна 2019 пъти
filmatoplo - майстор
Ти си мерил колко пуска шнека докато работи непрекъснато за първоначалната доза , аз казвам да се премери докато работи горелката примерно на степен 1 , докато пелетите падат отвън в торбата -слагай по малко в горелката да поддържа огъня -и така засечи за 6 минути колко ще пусне , притегли грамажа и го уножи по 10 за да разбереш колко гори на степен 1 за 1 час :wink: .
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
Ти си мерил колко пуска шнека докато работи непрекъснато за първоначалната доза , аз казвам да се премери докато работи горелката примерно на степен 1 , докато пелетите падат отвън в торбата -слагай по малко в горелката да поддържа огъня -и така засечи за 6 минути колко ще пусне , притегли грамажа и го уножи по 10 за да разбереш колко гори на степен 1 за 1 час :wink: .
За 6 минути пуска 82грама на Р1, на час 820грама.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: