Най - вълнуващия въпрос зимно време.
majo79 - напреднал
ср апр 29, 2020 8:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
Правилно. Отделяй се, че да си се уважавате!
Имай предвид, че си облагодетелстван в отоплението, като горно стоящ!
Ако брата харчи 20, ти ще харчиш 12.
Ами смятам че така е най-правилно , не търся икономии , искам да ми е топло и когато на мен ми е кеф да си спра камината и да не се съобръзявам с никой . Иначе имам човек , който ще ми преправи системата така , както трябва да е , остава да намеря читав инсталатор за района на Пловдив , ако е от значение на 20 км от Пловдив съм .
Стоян Петришки - специалист
За пловдив Димитър Кисьов е твоя човек може и инсталацията да ти преправи даже. Силно го препоръчвам
majo79 - напреднал
ср апр 29, 2020 9:06 pmСтоян Петришки написа:
За пловдив Димитър Кисьов е твоя човек може и инсталацията да ти преправи даже. Силно го препоръчвам
Благодаря колега , ако може на лични да ми пратиш координатите на човека да се свържа с него .
Стоян Петришки - специалист
ср апр 29, 2020 9:27 pmmajo79 написа:
ср апр 29, 2020 9:06 pmСтоян Петришки написа:
Благодаря колега , ако може на лични да ми пратиш координатите на човека да се свържа с него .
имате лично съобщение
morfei1 - специалист
ср апр 29, 2020 5:51 pmmajo79 написа:
Мился да сложа термоглави на радиаторите и да си взема един стаен термостат(до сега при предишното отопление бях без термоглави и стаен термостат , котела работеше на седмичен график и когато гореше достатъчно се стоплях без никакви проблеми ).
Сложете си глави на всички радиатори и така на брата няма да му е топло, а на теб няма да ти е студено.

С тея графици ако сте цял сезон, нормално да липсва комфорта. Таман стопли и балансира, вие изключвате и всичко изстива и пак наново. Те тъй става мръзнене с преразход. Тва не е камика на един етаж с 3-4 радиатора.

Не си мисли, че като се отделиш и ще я запретнеш пак ще ти идва двойно по-голяма, живея в триетажна къща от която 1 и 2 са с общ котел, а 3 е отделна инсталация с камина. Имам наблюдения кви пелети вървят като се поддържат приблизително еднакви темп на всички етажи.

3 ти върви малко по икономично ма работи почти непрекъснато он/офф и чисти всеки ден. Мъкненето на пелети до ЕТ 3 и прахоляка не го смятам.

А съм на мнение, че ако бяхме всички вързани на котлето, щеше да е най-икономично за всички,
и котела щеше да си е натоварен по мярка, въпрекии, че съм среден етаж. Не се оплаквам и не цепя стотинката, гледам среноаритметично да е добър разхода и да ме устройва.

Средно на сезон щяха да ме оправят 10kw на час с пикове в студеното до 18-20kw и пак щеше да ми остават 5kw запас за горелката.

А сега 25kw горелка + 21kw камина..... дали излиза изгодно, при положение че камината струва колкото 2 котела. :? 46kw отоплителна мощност за 210-220кв.м за които трябват 20-25kw макс.
majo79 - напреднал
ср май 06, 2020 3:24 pmmorfei1 написа:
ср апр 29, 2020 5:51 pmmajo79 написа:
Мился да сложа термоглави на радиаторите и да си взема един стаен термостат(до сега при предишното отопление бях без термоглави и стаен термостат , котела работеше на седмичен график и когато гореше достатъчно се стоплях без никакви проблеми ).
Сложете си глави на всички радиатори и така на брата няма да му е топло, а на теб няма да ти е студено.

С тея графици ако сте цял сезон, нормално да липсва комфорта. Таман стопли и балансира, вие изключвате и всичко изстива и пак наново. Те тъй става мръзнене с преразход. Тва не е камика на един етаж с 3-4 радиатора.

Не си мисли, че като се отделиш и ще я запретнеш пак ще ти идва двойно по-голяма, живея в триетажна къща от която 1 и 2 са с общ котел, а 3 е отделна инсталация с камина. Имам наблюдения кви пелети вървят като се поддържат приблизително еднакви темп на всички етажи.

3 ти върви малко по икономично ма работи почти непрекъснато он/офф и чисти всеки ден. Мъкненето на пелети до ЕТ 3 и прахоляка не го смятам.

А съм на мнение, че ако бяхме всички вързани на котлето, щеше да е най-икономично за всички,
и котела щеше да си е натоварен по мярка, въпрекии, че съм среден етаж. Не се оплаквам и не цепя стотинката, гледам среноаритметично да е добър разхода и да ме устройва.

Средно на сезон щяха да ме оправят 10kw на час с пикове в студеното до 18-20kw и пак щеше да ми остават 5kw запас за горелката.

А сега 25kw горелка + 21kw камина..... дали излиза изгодно, при положение че камината струва колкото 2 котела. :? 46kw отоплителна мощност за 210-220кв.м за които трябват 20-25kw макс.
Морфей благодаря че се включи , абе какво да ти кажа не ми се дъвче тоя въпрос , и съм преценил че за да няма мрънкания и тънки сметки , най - добре е аз да съм си отделно , между другото свързах се с Димитър , изпрати ми неговите момчета , огледаха , разчертаха , но и те са мнение , че 16Кв камина на Грейко няма да е достатъчна . Обясниха ми че за тези радиатори които имам в момента плюс лира в банята и бойлер който мисля да сложа по натам във времето 25Кв е точната камина , сега чакам Димитър да се свърже с мен с конкретна оферта , другото което ми обясниха е , че ако сложа 16Кв постоянно ще гори на макс и няма да може да влиза в модулация , също така ми обясниха че няма нужда от стаен термостат , а единствено термоглави на радиаторите , това е общо взето , отворен съм и към други предложения , ако някой има нещо полезно което да сподели , готов съм да се съветвам .
ср май 06, 2020 6:52 pmmajo79 написа:
... свързах се с Димитър , изпрати ми неговите момчета , огледаха , разчертаха , но и те са мнение , че 16Кв камина на Грейко няма да е достатъчна . Обясниха ми че за тези радиатори които имам в момента плюс лира в банята и бойлер който мисля да сложа по натам във времето 25Кв е точната камина , сега чакам Димитър да се свърже с мен с конкретна оферта , другото което ми обясниха е , че ако сложа 16Кв постоянно ще гори на макс и няма да може да влиза в модулация ...
Това няма как да е вярно, но предвид, че е инсталатор на Грейко, да видим как ще се осъществи отоплението на един етаж с 25 киловата, след като с толкова са отоплявани два етажа.
Поиграх си да смятам в началото, като попита, та не го докарах до твоите 14-15 киловата радиатори. Като им туриш 25 реактор ше литнат ли или веднага ше си качат мощността автоматично?
А пролет и есен, кога са нужни само 2-3 киловата?
morfei1 - специалист
Тоя Димитър мисли като всички останали. Питай го има ли на идея как работи преоразмерен радиатор с термоглава в дадено помещение с по-малко загуби, спрямо инсталираният радиатор? Ще ми се да чуя отговора.

Щом Митко мисли да стопли 70кв. етаж с 25kw мощност.... аз съм безмълвен. Дано да е добър с пущането на тръби, правенето на дупки и подвързването на системата и преправяне и, щото иначе не те чака нищо добро.

Аз с горелка 25kw, скопена на 10kw топля 2x70кв.м. в момента. Зимата за всеки случай я пущам на 12kw. Ей заради такива майстори къде смятат по този начин.

Кажи му на Митето, че 16Kw са 4кг. на час x24 са 96кг. на денонощие или близо 3т на месец, или 18тона на сезон. Можеш ли да издържиш на този разход? Питай го дали му се вижда малко, ма то него ко да го питаш ти си тоя дето ще плаща накрая. :wink:

Повярвай ми, и среден разход на час от 1кг. (около 5kwh) няма да те устройва за тази квадратура като разход, а ще гониш нещо от около 0.5кг средно на час на сезон, за да ти се вързва сметката на към 2.5т за сезон.
majo79 - напреднал
чет май 07, 2020 10:52 amТрифон П.Трифонов написа:
ср май 06, 2020 6:52 pmmajo79 написа:
... свързах се с Димитър , изпрати ми неговите момчета , огледаха , разчертаха , но и те са мнение , че 16Кв камина на Грейко няма да е достатъчна . Обясниха ми че за тези радиатори които имам в момента плюс лира в банята и бойлер който мисля да сложа по натам във времето 25Кв е точната камина , сега чакам Димитър да се свърже с мен с конкретна оферта , другото което ми обясниха е , че ако сложа 16Кв постоянно ще гори на макс и няма да може да влиза в модулация ...
Това няма как да е вярно, но предвид, че е инсталатор на Грейко, да видим как ще се осъществи отоплението на един етаж с 25 киловата, след като с толкова са отоплявани два етажа.
Поиграх си да смятам в началото, като попита, та не го докарах до твоите 14-15 киловата радиатори. Като им туриш 25 реактор ше литнат ли или веднага ше си качат мощността автоматично?
А пролет и есен, кога са нужни само 2-3 киловата?
Явно нещо става голямо недоразумение , казвам какво ми казаха хората , които прати Димитър да ми огледат жилището .Както казах момчетата огледаха, измериха , разчертаха и ми казах това , което съм написал в по горнотия коментар , но все пак ми казаха че ще занесат чертежа с размерите и радиаторите , и Димитър вече ще прецени кое ще е правилно , надявам се да сте ме разбрали правилно .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: