• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Русев ти такъв хубав пример пусна от Ютуб -за ония Атмос -там тие даден 3пътния вентил даже без задвижка -бронзовото с червена скала , от него дето кривва надолу помпата .
srusev - специалист
Е хубав пример,ама нали знаеш, че всеки майстор с възможностите си. Уф днеска говорих с човека и съм в доста кофти ситуация. Обеснявам му какво искам каква марка как да се монтира и каква функция да извършва и той с всички ми опонира с всички възможни причини и теории, че така както е монтиран котела е правилно, а иначе нямало да е добре. Като му казах че искам да го въртя на 80гр. и нагоре той вика че най добре бил на 70гр.
УФ нз. :? Немога да споря с човек 20г. монтирал такива котли и се съгласих и преключихме разговора. Май са прекалено голяма фирма и не им се занимава.
Ще хвана някой местен може би.
Аз немога да си представя някой да дойде в мойта фирма и да ми каже това така искам и така и аз да му откажа.:(
filmatoplo - майстор
Добре все едно че мен ме няма у форума -погледни в тема Избор на пиролизен котел -страница 5 , котела на Водопада , дори му се обади да ти каже на колко го гори :wink:
srusev - специалист
Всичко е ясно, само немога да разбера защо неискат да ми го добавят, като говорихме юли месец същото ми обесняваше ама определено не ми харесва катрана и преотоплянето сега и по-големия разход. (Като казах за катрана той ми отговаря, че било нормално за печки на тв.гориво).
filmatoplo - майстор
По принцип ако се гаси и пали ден през ден -котела преминава през ниската температура и си прави катран това не може да се спре.Влажността на дървата също е мн важно -на око трудно се познава тя , не са ли съхнали 2 години под навес забрави за сухи. :wink:
srusev - специалист
Дървата са на един сезон, предполагам са рязани март аз ги купих май. Дъба казах, че ми се струва мокър още иначе габъра е пушка.
Само на въглища не съм го пробвал ,а с екобрикети въобще не включва вентилатора като загрее. комина е изстинал с ръка се държи и е хладък , а водата е закована на зададената.
LazarGanev - "Велик майстор"
Вижте тук един пример за подвързване на пиролизен котел:
Прикачен файл:
ALIM2541.JPG
ALIM2541.JPG (32.28 KиБ) Видяна 5332 пъти
Прикачен файл:
ALIM25391.jpg
filmatoplo - майстор
Двата крана на горната помпа в ляво вече са отворени и бойлер 500 литра се загрява над 60 гр. :wink:
filmatoplo - майстор
Русев виж на снимките се вижда долу термовентила , а горе трипътния смесителен вентил , има и задвижка .
Здравейте на всички!
Да обясня какво имам аз и какво ми направи една фирма.
Имам:
-четирипътен винтил(Honeywell)
-задвижка(Honeywell)
-една помпа
- и съм с Поморийски контролер.
Може ли тази система да стане само с една помпа или е здължително да са две?
От фирмата решиха че няма да стане с този четирипътен и затапиха единия край на винтила за да стане трипътен.
Моля помогнете.
Мога да пратя и снимки.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: