• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Можеш да добавиш втори, последователно вързан :wink:
ivan_v - специалист
JDM написа:
Ако някой следи моя проблем - обърнах потока, изчистих филтрите, увеличих размера на тръбите, но резултата е същия - нисък топлообмен. Явно самия топлообменник е малък.
Само с увеличаване на мощността на ТО няма да стане. Нужна е по-голяма пропускливост на дросела за високите режими на компресора. Скоро и аз минах по този път ( вече са готови и двете ми ТП вода-вода от инверторни климатици ) и на втория климатик сложих две капилярки( паралелно). На пълна мощност не вдигаше повече от 52гр. след компресора. След това премачках леко едната и сега работи добре( малко над 60гр. на пълна мощност). Най-добре е системата да е изпълнена с ТРВ , а ако е с капилярка по-лесно се вкарва в режим ако не е инверторна.
denuchi - специалист
JDM написа:
Ако някой следи моя проблем - обърнах потока, изчистих филтрите, увеличих размера на тръбите, но резултата е същия - нисък топлообмен. Явно самия топлообменник е малък.
Признавам не съм прочел всичко, но какъв е компресора, топлообменника. С какви мощности са.
JDM - напреднал
Kaori К70/24 С е топлообменника. Компресора и чарковете са от климатик мидеа HRI инвертор 24-ка. Но като гледам на отопление го дават до 30-ка. Меря входната мощност в VA заедно с сондажната помпа и циркулационната. Тръгва на 1500VA, след 3мин качва на 3500VA. Фреона мерен на входа на топлообменника плавно за около 5мин се качва на 60гр. След това консумацията пада рязко на 1500VA и така 10мин докато температурата на фреона падне на 47гр. После няколко часа започва стъпаловидна работа като качва до 2200VA и пада на 1500VA докато се стопли помещението. Накрая остава на 1500-1800VA.
JDM - напреднал
Сега се сещам че тоя дето зарежда системата с фреон сложи 1850гр. Усетих го че се чуди колко да слага. На табелата на климатика пише 1820гр. Ако фреона е много дали това не е причината за бързото прегряване. Все пак оригиналните топлообменници са очевидно по-големи от пластинчатия, а и тръбния път е 1м.
denuchi - специалист
Ти добре замерваш температурата, а наляганията какви са. Някакви замервания правел ли си.
STO-YAN - специалист
Здравейте!
JDM, ако ти сам или с малко помощ си сътворил ТП, просто драсни една схемичка
и опиши кое какво е и с какви параметри е или модела.
Една схема казва повече от всичките приказки!
Поздрави.
JDM - напреднал
ето снимка на топлоообмениците и датчиците, наляганията не можем да ги измерим, понеже е повредена иглата на крана

Прикачен файл

S7304338.JPG

Прикачен файл

S7304336.JPG табела на климатика
2v6 - майстор
JDM написа:
ето снимка на топлоообмениците и датчиците, наляганията не можем да ги измерим, понеже е повредена иглата на крана
Нали щеше да оправяш посоката на отоплителната вода :?
На снимката не е в противоток, не е ефективен топлообмена :!:
JDM - напреднал
Хм. Ами аз ги обърнах. Значи са си били правилни. Пак съм правил упражнение за луди. Явно нещо съм се заблудил. Благодаря че ме осветлихте. Отивам да ги преправя.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: