• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Как намаляш вентилатора .
filmatoplo - майстор
:) Благодаря , ако ми се наложи ще ги ползвам .
feikot - специалист
От къде намирате кюнци Ф 160 за котела уотърленд ? Цял Казанлък обиколих и никъде не открих...Ще трябва да се правят май по поръчка
filmatoplo - майстор
Аз ползвам неръждаемо гофре .
feikot - специалист
Това за аспираторите ли което е ?
filmatoplo - майстор
Не - ползвам Неръждаемо гофре .Въпреки че съм виждал и алуминиево монтирано на котел Виадрус с горелка Фероли.
VLADO66 - майстор
Не-нарича се неръждаем димоотвод и можеш да си го купиш по нета http://markita.net/dimootvod-f160-gofr-nerazhdaem.html
Radoslaw - специалист
Здравейте,просто не мога да не се намеся.Това за ,което говорите за хит в Полша и Чехия се продава от години.в момента в България се наводни с турски котли с такива горелки.Как я докарват тая цена от 2800лв не знам Видях я в Продавалника.и аз видях тази горелка на панаира,просто трябва да намеря и да ви покажа ,какво предлагат чехите и поляците.наи хубавото ,което видях тук в форума е комлекта на колегата ss_1 na Kostrajewa.Перфектен котел с универсална горелка.Само че се скри и не дава отзиви ,как се държи котела.
LazarGanev написа:
filmatoplo написа:
Как тъй :? му бе изрязана стената -нали е чугунени

глидери пълни с вода .Къде реално може да се види тази горелка , настройки и тем подобни.Какво обясниха хората :? .Тъй ли никой не я снима .http://www.youtube.com/watch?v=HQlTgPV3bu0
Много хитро ползват Виадрус с изрязана странична стена, на която са направили стъклена вратичка. И аз отначало се удивих като тебе как така са изрязали глидерите и са уплътнили да няма теч. Оказа се, че котелът не е пълен с вода, а вместо вода го охлаждат с въздух - един вентилатор духа в котела долу (отвора е 2", знаеш), а през подаващата тръба излиза горещия въздух :) . Тази горелка от клипа е стария вариант на BMG, със стария контролер, а в момента се произвежда с нов и доста конструктивни промени. Хитът обаче сега е новата им горелка RB (Retort Burner), при която пелетите изригват отдолу като вулкан и избутват шлаката навън към периферията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не разбрах защо си ме цитирал, като казаното от мен няма връзка с това, което си писал
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: