• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Хмм, аз затова се замислям за един кондензатор преди комина, хем да хваща още топлина, хем да извлича конденза и да не олива комина в черно.
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
Наглася се тръбата ,вчера питах един клиент с ЕкоСпар 25 , веднъж я чистил гофрето а е само 1 метър и комина има супер тяга .Явно е мит това че - Няма да се задръстват тръбите на камините.
Филме,имам пелетна камина вече 3 сезон.Кюнците са ми ф 110мм, само редукция коляно от изхода на камината и от там нагоре ф 110.
Имам 6 метра вертикален път на кюнците и после веднага 7 метра хоризонтален до като влезе в комина(камината ми е инсталирана на стълбищтната площадна на етаж от къща).
Чистя 2 пъти на сезон(октомври-април) кюнците,като във вертикалните няма почти налепи(много малки топченца креозот предполагам),но в хоризонталната част се събира доста пепел и е разбираемо.Малко по малко от половината хоризонтална част е пълна.
Нямам проблем с тягата, дърпа си доволно.Според мен това задръстване за което говорите на 15-20 дни е прекалено малко като период,да се задръсти,освен ако няма проблем с тягата или някой има незапушена розетка нагоре по етажите.
filmatoplo - майстор
При мен е около 2мм но си има фин прахоляк с цвят като опрашването в камината .А имам 15 метра комин 25/35 с голяма тяга .Явно това е свързано главно с горивния процес , качество на горивото и куп настройки.
miroalav8 - напреднал
Принципно комина го ползвам само аз и апартамента който е долепен до моя,на всеки следвъщ етаж коминните тела се увеличавът с по едно. Комина има тяга, по скоро големия диаметър на кюнците((130мм) и височината им (2м), като в двата края са с колена на 90 гр и от там вентилатора дане може да издуха пепелта в комина. Незнам до колко може да влияе сбласъка на топъл и студен въздух в комина, и да е по трудно да излезе пушека.
filmatoplo - майстор
Почти не съм виждал тръби без запрашаване 2-3 мм .
nikrum - специалист
Аз съм с комин инокс външен по предписание вертикал 4 м, 1 м над плосък покрив, тегли си и всичко е ок, +1 м хоризонтален клон с тетка за почистване и все пак съм учуден че изкарах от тетката толкова пепел за 50 чувала пелети.Пепел, прах и малко черни сажди омекват от конденза който се стича по стените на инокса при разпалване .Ще си пусна едно удължение 30см вертикално надолу от тази тетка за да го ползвам като пепелник,защото нивото на 3 шепи "гипс" започва да пречи на хоризонталното разклонение на тетката ако се остави...
Контролера по замисъл има възможност да работи и с контрол на подналягането/обратна връзка/ в горивната камера и в зависимост от атмосферното налягане или вътъра да променя динамично обдухването,но нашите са пуснати без обратна връзка -задават само напрежение и обороти на вентилатора.Отгоре комина ми е с противоветрено варелче и въпреки това при пориви/а тази година ги има много/ осезаемо се променя тягата. Или се разгаря като горелка с остър дълъг пламък или на моменти пламъка става един ленив, къс и тъмно оранжев аха да се замисли накъде да излезе ако вратата не е уплътнена...Според мен тези колебания в горивния процес водят до отлагане на различна по вид и цвят пепел,полип и .т.н.Тук приемам че пелетите са качествени.
nikolai75 написа:
Някои ако знае как се решава този проблем да казва аз сам сменял 6 вида пилети и пак сащата работа незнам Аз ще черпя на морето
настройки за KARINA10 KW
http://dox.bg/files/dw?a=8cbeec1337
miroalav8 - напреднал
Здравейте колеги, един познат ми се оплака, че докато му е горяла камината и му е грамнало стъклото на вратата. От какво може да се получи това нещо, от слаб вентилатор и много висока температура в камерата? Някой ако има наблюдение над подонен случей ако може да сподели мнение, че ме дошубя да барникъм настройките да не ме сполети подобна учест.
miroalav8 - напреднал
Някой може ли да обясни какво точно означава пар 51( температура вода/ въздух). Че майсторите настройчици са ми задали стойност 150 при фабрична 25. Немога да разбера това някаква температура която трябва да се следи от камината ли е или нещо др и за калво служи.
nikrum - специалист
miroalav8 написа:
Някой може ли да обясни какво точно означава пар 51( температура вода/ въздух). Че майсторите настройчици са ми задали стойност 150 при фабрична 25. Немога да разбера това някаква температура която трябва да се следи от камината ли е или нещо др и за калво служи.
Стъклокерамиката издържа 800 гр нагряване,не е от прегряване.По скоро е некадърен монтаж с напрежение към металната рамка...или термичен шок топло към студено или студено към топло...
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: