Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
kalin72 написа:
мисля да опитам слънчогледовите
За Брезник от къде ще вземеш слънчогледови пелети?
gogosto - специалист
6osi6 написа:
kalin72 написа:
Направо ме изпревари с въпроса. Колега kalin72 аз също съм близо до Брезник последния тон, който взех (4-тия за тази зима) е от пелетисимо на 380лв. Сподели от къде си решил да взимаш слънчогледовите. Силно съм заинтересован и аз. Моята информация е, че в района няма евтини пелети от слънчоглед. Приятел с голяма търговия (топли сградата с пелети) си ги вкарва от Румъния на тир- тогава е евтино, но за дома не става така :(
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Турболаторите 6-7%, наблюдението 3-4%, регулатора на тягата от 0 до 2%, а за акумулиращият съд не знам. Не е в минус. Може да има значение от тук нататък понеже ще е по-топло навън. Но в студено време изобщо не съм убеден в съществуването на ползи от него.
Така че извода е инвестирайте парите в пелети не в подобрения. Подобренията никога не водят до очакваната икономия. :partyman:
vrangelov - специалист
gnt69 написа:
Така че извода е инвестирайте парите в пелети не в подобрения. Подобренията никога не водят до очакваната икономия. :partyman:
След като добави буфер и ламбда сонда, не забелязваш ли икономия?
gnt69 - майстор
vrangelov написа:
gnt69 написа:
Да не се разбере че се оплаквам, не се оплаквам. Може би има някаква икономия но не е очакваната. Споделям разход за миналата година и тая. Миналата година купих 4 тона пелети и останаха 500 кила. Тая година пак 4 тона + миналогодишните 500 кила, а има още зима ще стигнат, ама въпреки подобренията съществено намаляване на разхода не виждам. Икономията не мога да я забележа бункера е голям и аз не съм по сметките днеска колко е изгорило утре колко. Гледам глобален разход.
m.eit - специалист
kalin72 написа:
nikolai781 написа:
Май аз съм с едни от най-големите количества изгорели пелети за сезон 5 тона /приблизително толкова ще са до края на март/но не се оплаквам :) :) Комфорта спрямо въглищата е несравним.
Аз също отивам към 5тия тон до края на февруари, от края на септември до днес, 15 февруари - 4500 кг иглолистни пелети на пелетисимо и BR pellet - Брезник. До края на сезона - при нас е поне до края на април - мисля, че ще изгоря още 1 тон. Значи, общо за сезона 2016-2017та - 5.5-6 тона. 2100 лева, като пари.
Догодина мисля да опитам слънчогледовите, но не съм сигурен дали ще има положителен ефект, освен финансовия.
Пробвай ги смело,аз със горелка би макс 12- 30 KW получих по добро горене със слънчогледови пелети фи 8мм,въпреки че по спецификация горелката я дават за 6мм. пелети,гори ги без проблем.Най-бързо вдигат темперетурата във инсталацията сравнени със техно ууд Разлог, буковите пелти от Скравена,при не повече от 10% по–висок разход на слънчогледа .И не чистя един път на десет дена пепепелника а през ден при слънчогледовите.
wankata7108 - специалист
gnt69 написа:
vrangelov написа:
gnt69 написа:
Да не се разбере че се оплаквам, не се оплаквам. Може би има някаква икономия но не е очакваната. Споделям разход за миналата година и тая. Миналата година купих 4 тона пелети и останаха 500 кила. Тая година пак 4 тона + миналогодишните 500 кила, а има още зима ще стигнат, ама въпреки подобренията съществено намаляване на разхода не виждам. Икономията не мога да я забележа бункера е голям и аз не съм по сметките днеска колко е изгорило утре колко. Гледам глобален разход.
Колега няма как да сравняваш миналата зима с тази по температури .Тази зима са в пъти по ниски в сравнение с миналата така че няма как да ти даде икономия спрямо миналия сезон.Кажи ми къде е котела и ще ти дам точни данни за съпоставка на температурите при теб за двата сезона и ще разбереш защо си изгорил повече в сравнение с миналия сезон.
kalin72 - майстор
6osi6 написа:
kalin72 написа:
Някъде от страната. Ако взема 4 тона, ще мина с евтин транспорт.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
6osi6 написа:
kalin72 написа:
При моя производител в Русе постоянно товарят тирове за страната. Последно преди месец като ходих имаше камион за Трявна с 10 тона. Има записване но след седмица ти се обаждат и си готов, това само за разфасовани по 15 кила 1050 на палет. Имат биг бегове в наличност винаги. Пелетите са перфектни здрави само от слънчогледова люспа без никакви примеси. Ако се комбинираш с някой ще излезе сметката въпреки транспорта. :partyman:
wankata7108 - специалист
gnt69 написа:
kalin72 написа:
6osi6 написа:
При моя производител в Русе постоянно товарят тирове за страната. Последно преди месец като ходих имаше камион за Трявна с 10 тона. Има записване но след седмица ти се обаждат и си готов, това само за разфасовани по 15 кила 1050 на палет. Имат биг бегове в наличност винаги. Пелетите са перфектни здрави само от слънчогледова люспа без никакви примеси. Ако се комбинираш с някой ще излезе сметката въпреки транспорта. :partyman:
И аз ползвам Русенски на Приста Комерс и мога да кажа че са перфектно качество и го гори горелката идеално.Вярно че в разгара на зимата е със записване но не е болка за умиране.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: