gnt69 написа:Аз съм към 3 тона и двеста до момента. Имам още 1300 килограма до края на сезона. Значително повече са от миналата година ама и зимата беше тежка. За миналата зима бяха 3500 килограма за сезона. Тая зима уж с много подобрения пък какво стана те повече.А на бас, че няма да надхвърлиш 4 тона. Ще изгориш относително по-малко от миналата година, заради буфера и че отопляваш една стая по-малко. Другите"подобрения" са глупости на квадрати.
Ламбда сонда -20%.
Клапа за комин според производителя икономия 30%.
Буфер 1000 литра още 20%.
Турбулатори на котела още 20%.
Сумарно събрани подобрения 90%.
И какво стана накрая аз трябваше да изкарам с по малко пък те повече.
Единствено ме успокоява че слънчогледовите са двойно по евтини.
kalin72 написа: Догодина мисля да опитам слънчогледовите, но не съм сигурен дали ще има положителен ефект, освен финансовия.На здрава глава... Лятото ще купиш брезнишки по 300 лв. Слънчогледовите с транспорта ще ти излязат 220-230, като отчетеш и по-високия разход ще се окаже, че за има-няма 100 лв общо ще чистиш котела през ден. Ама пробвай, тъкмо ще сравниш и ще разкажеш.
6osi6 написа: Има същите функции. Не показва моментен разход, освен обобщени данни за период, каквито могат да се получат от моментна графика на Торч, или друга наблюдаваща програма и да се умножат по показанията на водомера.Мисля, че не си виждал топломер на живо. Отделно нямаш идея за принципа на работа.