Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Вичи - специалист
gnt69 написа:
Аз съм към 3 тона и двеста до момента. Имам още 1300 килограма до края на сезона. Значително повече са от миналата година ама и зимата беше тежка. За миналата зима бяха 3500 килограма за сезона. Тая зима уж с много подобрения пък какво стана те повече.
Ламбда сонда -20%.
Клапа за комин според производителя икономия 30%.
Буфер 1000 литра още 20%.
Турбулатори на котела още 20%.
Сумарно събрани подобрения 90%.
И какво стана накрая аз трябваше да изкарам с по малко пък те повече.
Единствено ме успокоява че слънчогледовите са двойно по евтини. :partyman:
А на бас, че няма да надхвърлиш 4 тона. Ще изгориш относително по-малко от миналата година, заради буфера и че отопляваш една стая по-малко. Другите"подобрения" са глупости на квадрати.
Вичи - специалист
kalin72 написа:
Догодина мисля да опитам слънчогледовите, но не съм сигурен дали ще има положителен ефект, освен финансовия.
На здрава глава... Лятото ще купиш брезнишки по 300 лв. Слънчогледовите с транспорта ще ти излязат 220-230, като отчетеш и по-високия разход ще се окаже, че за има-няма 100 лв общо ще чистиш котела през ден. Ама пробвай, тъкмо ще сравниш и ще разкажеш.
6osi6 написа:
Има същите функции. Не показва моментен разход, освен обобщени данни за период, каквито могат да се получат от моментна графика на Торч, или друга наблюдаваща програма и да се умножат по показанията на водомера.
Мисля, че не си виждал топломер на живо. Отделно нямаш идея за принципа на работа.
kalin72 - майстор
На здрава глава... Лятото ще купиш брезнишки по 300 лв
Точно затова и казах, че не виждам много голям смисъл от упражнението :)
nandrolon - специалист
"Брезнишките" в момента в София могат ли да се купят? Нещо име, благодаря.
kalin72 - майстор
nandrolon написа:
Знам, че Пелетисимо се продават ето тук:

https://goo.gl/maps/ZQB2AjQNtRo
gogosto - специалист
gnt69 написа:
kalin72 написа:
6osi6 написа:
За Брезник от къде ще вземеш слънчогледови пелети?
Някъде от страната. Ако взема 4 тона, ще мина с евтин транспорт.
При моя производител в Русе постоянно товарят тирове за страната. Последно преди месец като ходих имаше камион за Трявна с 10 тона. Има записване но след седмица ти се обаждат и си готов, това само за разфасовани по 15 кила 1050 на палет. Имат биг бегове в наличност винаги. Пелетите са перфектни здрави само от слънчогледова люспа без никакви примеси. Ако се комбинираш с някой ще излезе сметката въпреки транспорта. :partyman:
gnt69 има ли възможност да се направи заявка по телефона при твоя производител. Може ли да дадеш телефон за контакт и адрес?
Последна промяна от gogosto на пет фев 17, 2017 10:04 am, променено общо 1 път.
Miro4774 - специалист
kalin72 написа:
nandrolon написа:
Знам, че Пелетисимо се продават ето тук:

https://goo.gl/maps/ZQB2AjQNtRo
7 лв е един чувал. Тука в София никъде няма качествени слънчогледови пелети.
Стоян Славев - специалист
gnt69 написа:
andy_forresite написа:
Турболаторите 6-7%, наблюдението 3-4%, регулатора на тягата от 0 до 2%, а за акумулиращият съд не знам. Не е в минус. Може да има значение от тук нататък понеже ще е по-топло навън. Но в студено време изобщо не съм убеден в съществуването на ползи от него.
Така че извода е инвестирайте парите в пелети не в подобрения. Подобренията никога не водят до очакваната икономия. :partyman:

Не съм съгласен с теб.Имаш най-добрите подобрения по системата,основно ламбда сондата и буфера.Турболатора не знам колко градуса ти е свалил,при мен са 10гр,но ако нямаше ламбда и бушер щеше да си поне тон,тон и нещо плюс... :)
Не забравяй че от 32 години на сам януари е най-студеният месец.Зимата изненада мноого хора с висок разход.
DimitarD - специалист
Стоян Славев написа:
П.П.
Много колеги крият и лъжат за разхода си,защо го правите :?
Може и да не лъжат, ако припалват горелките за час-два на ден и стоят на студено. Такива екземпляри изобщо не ги чета, във всеки форум/група има подобни провокатори които търсят внимание и избиват комплекси.
SoMeBoDy1 - специалист
Избива комплекси този който се дразни от нисък разход при други!

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: