Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
ср юни 03, 2020 11:41 amТрифон П.Трифонов написа:
ср юни 03, 2020 11:09 ambibobore написа:
вт юни 02, 2020 5:43 pmmorfei1 написа:
мале, че ако не топли Трифка, тея камани ша са у нашата градина :-D
Няма страшно. То и инсталатора потвърди че 10-та е най-добрия вариант.
Да бе, браво на инсталатора! Потвърдил след няколко намеквания от....такива като мене. То не бяха 16, то не бяха 25. Е, грешка на монтажниците, че са обадили. Ма те ко са бъркат, пък инсталатора няма време лично да посети обекта?!
Не се чувствай длъжен да оправдаваш никого!

Препоръчвам нещо, в което съм напълно убеден. Тук обаче не нося никаква отговорност, ако те подведа. Ти избираш.
По друг начин са отношенията ти с инсталатора. Препоръчва, приемаш, плащаш....Някой трябва да носи отговорност.
Разбираш, нали! Всеки си има глава на раменете, а щом си стигнал до тук, добре е, че си я ползвал.
Леле, как ме насмете :-D При мен, този който продава камината е същия който ще я инсталира. Дойде човека, погледна и каза че десетка ще е достатъчна. Щом и той ми я препоръча....Не съм я взел ей така, само щот форума е казал.
вт юни 16, 2020 5:05 pmbibobore написа:
Леле, как ме насмете :-D При мен, този който продава камината е същия който ще я инсталира. Дойде човека, погледна и каза че десетка ще е достатъчна. Щом и той ми я препоръча....Не съм я взел ей така, само щот форума е казал.
Ма мани ги тия чаршафи! Не е нужно да цитираш сичко.
Та...
ср яну 22, 2020 1:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
10 киловата, постоянно горене близко до номинална мощност, ауспуха чист, сажди и кондензи няма...
Като се има в предвид, че КПД на дървената е ок и под 70%, то 10 клвт. на Бижуто ще се окажат повече от 12те на дърварката.
Айде, една подбрана по мощност, да си честитим у форума!
...и ще чакаме отзиви.
ср яну 22, 2020 1:32 pmbibobore написа:
Благодаря за информацията. Ще се гони максимум 23 градуса по стаите. Надявам се след поставяне на изолация да успея да нормализирам нещата.
Човека викаш, хахааааа! Браво! Има още в историята, има и други, само да не ти пука и със здраве да си я караш Грейковица!
И ша прощаваш, че са обърках с казуса на majo79!
bibobore - специалист
Няма проблем. Важното е, че се разбрахме. Снощи я докараха. Голямо мъкнене падна-170 килограма. Добре, че имаше изградена някаква дървена конструкция около нея та успяхме поне до асансьора да я пренесем. После разглабяне и влачене. Отдолу нали няма нещо, което може да сме прецакали докато сме я дърпали? Трябваше да я свалим от палето, защото не влизаше с него.
ср юни 17, 2020 9:35 ambibobore написа:
Нищо ѝ няма. Е, най много да сте свалили малко боя.
Честито и безпроблемно греенье!
filmatoplo - майстор
:wink: Каквото може се маха от нея да не тежи ,слага се на количка и се придвижва ,и по стълбите където е нужно ,аз и още идин :wink: .

Прикачен файл

12-15356-518842.jpg
12-15356-518842.jpg (42.98 KиБ) Видяна 1771 пъти
А, що бе?! Аз кат казвам нещо, не са празни приказки.
Ей ви челен опит. Вкарах си я у дома със стреча. Не е 200 кила, верно. Боята си е по нея, няма очукано...
https://photos.app.goo.gl/UNns6ydR1Xxb3kNK8
На добри съфорумци помагам с крупна сила. Познатите знаят къф съм богатир.
Желание като има човек и малко мис......сила, даже Грейковица ще си прибере.
Здравейте. От тази зима съм решил да се отоплявам с пелети, до сега бях на дърва. От няколко седмици чета всякакви мнения, не разбирам нищо, и почти цялата тема за камини грейко и Виктория. Ще се отоплява апартамент южен, с пвц дограма и изолация, около 70 кв. м., трети етаж. За момента разполагам с един радиатор 20 глидера 60/10 в спалнята, един в кухнята 10 глидера, алуминиеви. Предстои монтиране на един в хола 15 глидера. Мисля камината да се монтира в коридора, да не дразни с шума. Камина с каква мощност ще препоръчате да си избера,и каква марка да бъде? Колебая се м/у грейко, дикалоре, Виктория и не чак толкова бърнит, противоречиви неща пишат за тях. За в бъдеще се планува лира в банята, и евентуално бойлер. Благодаря.
ср юни 17, 2020 6:49 pmСпасов78 написа:
Ти на колко места ше се изакаш? Сигурно казусът ти е по специален?!
Най малката камина си избери!
brassSob - специалист
ср юни 17, 2020 7:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Аз му препоръчвам Грейко Бижу 10 или Виктория. Първата се е доказала вече в България, другата пък има престижно второ място в една немска класация.
Virtex - майстор
ср юни 17, 2020 7:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Оставено е само едно мнение - в тази тема. Да не се чуди някои какво има предвид Трифон :)

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: