Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
За тези горелки трябва да има място за маса и стол до котела.А също така масата не трябва да е празна, а да присъстват различни компоненти предразполагащи радостната суетня около горелката. :-D
stakoz - специалист
Изображение

за информация: състоянието на котела Грейко Експерт 20 с горелка РБ20 преди почистване след около 160 часа работа само с дървесни пелети (Био-енергия Сливен).
(изглежда ми нормално запрашаването?) :?

до Лазар Г. и другите майстори: пуснаха ли Грейко кобиличен механизъм за почистване на димонагарните тръби на котела Грейко Експерт 20 и какво струва?
lakosste - специалист
aspirebg написа:
Схаванах и разбрах как да изчисля нещата, сега ще взема по читави пелети, защото тези дори на външен вид изглеждат много зле и явно ми бъркат цялата схема.
При мен, да не казвам голяма дума ама със слънчогледовите
повече ми харесва.Минуса е че трябва през ден да чистя пепелника а на седмица да се чисти котела и да се почисти и главата от нагар.За целта използвам прахосмукачка ,а не като преди да стържа като луд налепите.Така,че това не е никаква трудност .Може би пелетите ми са доста добро качество,и ми харесва много как горят.
Ти не казваш от кой район си за да те ориентира някой от твоя район от къде да закупиш качественни пелети.
Стоян Петришки - специалист
lakosste написа:
aspirebg написа:
Схаванах и разбрах как да изчисля нещата, сега ще взема по читави пелети, защото тези дори на външен вид изглеждат много зле и явно ми бъркат цялата схема.
повече ми харесва.Минуса е че трябва през ден да чистя пепелника а на седмица да се чисти котела и да се почисти и главата от нагар.За целта използвам прахосмукачка ,а не като преди да стържа като луд налепите.Така,че това не е никаква трудност .Може би пелетите ми са доста добро качество,и ми харесва много как горят.
Ти не казваш от кой район си за да те ориентира някой от твоя район от къде да закупиш качественни пелети.
колега ти от къде взимаш слънчогледа?
filmatoplo - майстор
VLADO66 написа:
За тези горелки трябва да има място за маса и стол до котела.А също така масата не трябва да е празна, а да присъстват различни компоненти предразполагащи радостната суетня около горелката. :-D
Абе тази горелка си е опърничева :wink: не маса , не телевизор са си инсталирали при нея -ами и пушка са и показвали -тя си знае нейната :-D
DimitarD - специалист
Снощи както съм си седнал до котела гледам тв и си пия виното, горелката реши да се загаси поради липса на пламък. Погледнах, наистина беше 0, отворих вратата пламъка си беше стабилен. Когато тръгна да се загася, датчика засече осветеността. Та си мисля че от грейко ще е добре да помислят върху следният казус:
Горелката си поддържа 65 градуса на Р2. Пелет, пепел или друго закрива фотосензора. За определеното време не се засича пламък и горелката преминава в режим гасене. Но по време на загасянето фотосензора отчита пламък, контролера би следвало да спре гасенето и да премине на степента според настройките /Р1, Р2 или Р3/, а не да е загася. Смятам че така ще е по икономична, като се пропуска първото зареждане. Да, помислих си че ако е принудително загасена, и при гасенето се отчете пламък ще стане омагьосан кръг. Та идеята ми е този алгоритъм да е валиден само и единствено когато няма подадена различна команда в режим auto.

Прикачен файл

IMG_3535.JPG
IMG_3535.JPG (12.06 KиБ) Видяна 1392 пъти

Прикачен файл

IMG_3536.JPG
IMG_3536.JPG (12.18 KиБ) Видяна 1392 пъти
geniya - специалист
Тази логика няма как да стане, защото ще влезе в постоянни рестарти с палене-гасене.Иначе ако могат да променят логиката и да не се получава така ще е супер.Друго което забелязах е, че ти показва 66oC, което се равнява на 72-73оС, защото показват ВИНАГИ по-малка температура от реалната.В това топло време как ги карате тези инсталации :x Зимата как ще е незнам :cool:
lakosste - специалист
stojan83 написа:
lakosste написа:
aspirebg написа:
колега ти от къде взимаш слънчогледа?
Първомай.
lakosste - специалист
DimitarD написа:
Снощи както съм си седнал до котела гледам тв и си пия виното, горелката реши да се загаси поради липса на пламък. Погледнах, наистина беше 0, отворих вратата пламъка си беше стабилен. Когато тръгна да се загася, датчика засече осветеността. Та си мисля че от грейко ще е добре да помислят върху следният казус:
Горелката си поддържа 65 градуса на Р2. Пелет, пепел или друго закрива фотосензора. За определеното време не се засича пламък и горелката преминава в режим гасене. Но по време на загасянето фотосензора отчита пламък, контролера би следвало да спре гасенето и да премине на степента според настройките /Р1, Р2 или Р3/, а не да е загася. Смятам че така ще е по икономична, като се пропуска първото зареждане. Да, помислих си че ако е принудително загасена, и при гасенето се отчете пламък ще стане омагьосан кръг. Та идеята ми е този алгоритъм да е валиден само и единствено когато няма подадена различна команда в режим auto.
Това се получава според мен от непочистена глава.С евтини пелети трябва да се примирим с периодична профилактика,макар,че при въглищата сме го правили доста по-често.Така,че това не трябва да е голям проблем.Горелката ти влиза ли в суспенд често?
miroslav_cholich - специалист
Моля помагайте отново.
Цял ден горелката ми прави мизерии.
След като угасне и зареди нова порция с пелети първоначална доза, в камерата се събира адски много пушек в следствие на това се получава взрив в камерата, реших да я рестартирам тъй като даде грешка че е зацапан датчика на светлината, обаче този път така изпуфтя котела, че и кюнците паднаха та не ме питайте как се слагат топли кюнци. С котел Waterland съм.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: