Най - вълнуващия въпрос зимно време.
На бай Петко парата, проекта му е в главата. Щом е навил километър тръби, едва ли е опрял до форума за помпата. Просто препитва капацитетите.
съб фев 13, 2021 7:19 pmfilmatoplo написа:
...Като стане ще ви кажа .
шоп - майстор
съб фев 13, 2021 9:23 pmsyncho написа:
Не знам защо се циганите за 200-250лв за проект, когато ще ви спести мъки, чуденки и три дена питания наляво и надясно, а и после да не се знае ще работи ли, как ще работи и т.н.
@a.iliev си е платил за проект, платил е и на лицензирана фирма за монтажа и накрая?
чет авг 27, 2009 4:08 pmfilmatoplo написа:
Аз си признавам че при изпълнение и спазване точно проекта на проектант - системата имаше проблеми - 2 пъти ми се е случвало. Ти признаваш ли си че твой проект по формули и приписване на данни от дебели книги не са се получавали на практика и бай Петко с прякор парата с 30 годишен стаж да оправи ситемата . Веднъж ми сгрешиха топлообменник и веднъж и повече помпи - за съдовете и наляганията няма да коментирам (тук аз съм бай Петко) . Сега ще кажеш че го знаеш това - веднъж по време на предаване на една голяма инсталация отопление на хотел с 80 стаи и нафтов котел испълнено с метални тръби по класическия начин на разводка в мазето и щрангове по етажите. Получи се така че по горни радиатори се загряват а по ниски не добре на един и същ щранг . Дойдоха всички и умуват защо така - познай защо ако не можеш после ще напиша къде е пропуска на проекта и как бай Петко го оправи- той и откри причината.
Сигурен съм, че това ще се повтаря и занапред, през годините, както се е случило някога на бай Петко, както при проекта на a.iliev.
съб фев 13, 2021 10:37 pmradius написа:
Ако стане...
На Илиев не мога да кажа кой ще оправи нещата, но за казуса на Филма знам, г-н Радиус селскоградски- бая ни Петка.
Наздраве!

...който е чел Форумът както Библията, знае доста, хахааа. Явно има за какво да се чете.
syncho - майстор
нед фев 14, 2021 6:45 amшоп написа:
съб фев 13, 2021 9:23 pmsyncho написа:
Не знам защо се циганите за 200-250лв за проект, когато ще ви спести мъки, чуденки и три дена питания наляво и надясно, а и после да не се знае ще работи ли, как ще работи и т.н.
@a.iliev си е платил за проект, платил е и на лицензирана фирма за монтажа и накрая?
Явно не е имал късмет. Няма бранш, в който 100% всички да са на очакваното ниво.
filmatoplo - майстор
:wink: Трифонов Честит имен ден .Бай Петко Парата с 30 г стаж ,е Бах мааму доживях и моя стаж да е толкова ,и разбирам ,че е малко ,тоест цял живот трябва постоянно да учиш ,не може да кажеш знам всички,постоянно има предизвикателства.
нед фев 14, 2021 11:10 amfilmatoplo написа:
:wink: Трифонов Честит имен ден .Бай Петко Парата с 30 г стаж ,е Бах мааму доживях и моя стаж да е толкова ,и разбирам ,че е малко ,тоест цял живот трябва постоянно да учиш ,не може да кажеш знам всички,постоянно има предизвикателства.
Ами подкарал си 31вата. Жив и здрав!

Сметнах набързо една помпичка, но понеже нямам капка опит на терен, а само в клас, няма как да ти я препоръчам, особено при отказът на специалисти.
Ако не се намери Юнак сметкаджия за помпата- ще викаш Неволята ,няма как.
Успех!
radius - майстор
Аз "сметнах" 32-80, ама може и да е малка.
нед фев 14, 2021 3:21 pmradius написа:
Аз "сметнах" 32-80, ама може и да е малка.
От много глава не боли- викаш, а?!! Като остане, значи е стигнало, нъл тъй?!
Изведнъж се появи смелчага и то от Варна, пък другите претенции имаха.
Гордеем се с теб, градскоселско.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: