Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
Хубу де, как я сметна тази помпа? Колко литра в минута заложи и защо?

Иначе при дадени литра в минута и аз ще докарам някаква цифра, ама без тях няма как. А литрите в минъта и дТ-ти определят мощността на кръга.
нед фев 14, 2021 7:47 pmbrum написа:
Хубу де, как я сметна тази помпа? Колко литра в минута заложи и защо?

Иначе при дадени литра в минута и аз ще докарам някаква цифра, ама без тях няма как. А литрите в минъта и дТ-ти определят мощността на кръга.
Айде малко мисъл де! Имаш някакви данни- брой кръгове и дължина. Косвено можеш да достигнеш до това, което ти трябва, че да сметнеш помпата.
най лесно е така- дай още данни.
Филма не го е закъсал, да знаеш. Даже не му се налага да смята. Ветеран, като погледне бойното поле, знае накъде върви битката.
brum - майстор
Е добре. Щом може с "от къде духа вятъра" да се смята каква е помпата - така да бъде.

Но тука виждам проекти сметнати на 2, на 3 и на 4 литра в минута. А от едното до другото разликата е около 4 пъти в напора на помпата.
нед фев 14, 2021 9:55 pmbrum написа:
Е добре. Щом може с "от къде духа вятъра" да се смята каква е помпата - така да бъде.

Но тука виждам проекти сметнати на 2, на 3 и на 4 литра в минута. А от едното до другото разликата е около 4 пъти в напора на помпата.
Няма нужда да ме хвалиш толкова. Всеизвестно е- каквото съм сметнал- верно е.
"Паяжината" (мерни прибори) на корабните картечници и автоматични оръдия служи за това- точно прицелване, след като си отчел посока и скорост на кораба, посока и скорост на Вятъра (ах този Вятър!!!) , както посока и скорост на целта.
Съгласен съм- сложно е да го сметнеш и натиснеш спусъка, но се научава човек, особено когато му е работа.
.......смятането на помпи де. Исках да кажа, че не е чак толкова трудно.

Не е разликата в напора, б.......бойче. Не е грешно, че ти е далечно. Мисля, че не подреждаш правилно изходните данни.
stoy@n - специалист
нед фев 14, 2021 10:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
Няма нужда да ме хвалиш толкова....
Следя темата и ми е интересна, че и на мен ми предстои пускане на подово, ама ми идваш в повече с безмислените си писания.... Имаш и много добри попадения, но това не е от тях :wink:
Ай вземи се пообери малко а!

:partyman:
пон фев 15, 2021 4:09 amstoy@n написа:
Имаш и много добри попадения, но това не е от тях :wink:
Ай вземи се пообери малко а!

:partyman:
Хубу. Забравих да отбележа и качката (вълнението).
Продължавай да следиш темата! Дано отсяваш правилно занапред, че като гледам какви родилни мъки и тука....!
Ай!

.....баси помпата. Не коментирам правилното разпределение,дължините и броя на кръговете, а подбора на помпа, според задание, макар и не съвсем пълно. То инак всеки може. Горните неща ги има нахвърляни отново 5-6 страници назад, от човек на когото трябва да се вярва. Чети!
Пак Ай! Дано ако пуснеш подово, да е безпроблемно!

...стр. 257. Как летят страниците само!!!
a.iliev - специалист
Аз да се включа, че след монтажа на помпата нещата си дойдоха на мястото. Сега пода при 45 градуса на водата е около 27.7-28 и дори при минус 17 едната вечер, температурата не падна под 22 градуса.
stoy@n - специалист
ср фев 17, 2021 8:30 pma.iliev написа:
Аз да се включа, че след монтажа на помпата нещата си дойдоха на мястото. Сега пода при 45 градуса на водата е около 27.7-28 и дори при минус 17 едната вечер, температурата не падна под 22 градуса.
Каква ти е температурната разлика вход/изход, след като нещата си дойдоха на мястото?
bulhomes2 - майстор
На колите слагате ли си водно подово?
Прикачен файл:
149785518_236263771557994_6692799135894735349_n.jpg
149785518_236263771557994_6692799135894735349_n.jpg (76.66 KиБ) Видяна 1518 пъти
fbr - майстор
Който е карал Жигули знае, че парното на Жигулито топли хълбоците, а краката са на студено.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: