Мисля ,че се спрях на марките orlingo 100 и kostrzewa(ponast и extraflame lp ми харесват но цената също има значение),поради цена а и затова че могат да работят и с друго гориво. Бихте ли ми казали кои са по добри като марка.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoyanstoyan
- специалист
5332 мнения в "Котел на пелети?"
vrangelov
- специалист
Здравей, stoyanstoyan!
Не знам, дали си обърнал внимание, но в списъка, най-горе на всяка страница(с черните букви) е написано, че това са квалифицираните котли на немският пазар към 20.07.2012, и че не поемат гаранция за пълнота и правилност на списъка. Също така някъде из тяхната страница пишеше, че може да им се звъни за информация на телефоните най-отдолу.
Какви са ти критериите за избор на котел? Само BAFA ли?
Според мен едно "парно" не е само котел, по-скоро е една цялостна система.
Поздрави!
Не знам, дали си обърнал внимание, но в списъка, най-горе на всяка страница(с черните букви) е написано, че това са квалифицираните котли на немският пазар към 20.07.2012, и че не поемат гаранция за пълнота и правилност на списъка. Също така някъде из тяхната страница пишеше, че може да им се звъни за информация на телефоните най-отдолу.
Какви са ти критериите за избор на котел? Само BAFA ли?
Според мен едно "парно" не е само котел, по-скоро е една цялостна система.
Поздрави!
stoyanstoyan
- специалист
Честно казано в самото начало котлите дефро бяха моят фаворит поради тяхната универсалност и приемлива цена.
Доколкото разбрах обаче , моделите които ми харесаха а именно уни моделите,нямат автоматично палене, а все пак
аз през деня съм на работа и ще искам да не работи. Относно моделите за германия наистина не съм погледнал годината, но все пак е някаква отправна точка,защото там поне може да се приеме за достоверна информацията.
Тук гледам без да се заяждам бг модели с доста високо кпд много добри цени и се питам ако е така те трябва да са номер едно по продажби в европа. Е да ама не,къде е истината.
Доколкото разбрах обаче , моделите които ми харесаха а именно уни моделите,нямат автоматично палене, а все пак
аз през деня съм на работа и ще искам да не работи. Относно моделите за германия наистина не съм погледнал годината, но все пак е някаква отправна точка,защото там поне може да се приеме за достоверна информацията.
Тук гледам без да се заяждам бг модели с доста високо кпд много добри цени и се питам ако е така те трябва да са номер едно по продажби в европа. Е да ама не,къде е истината.
vrangelov
- специалист
Ако твоят проектант наистина си разбира добре от работата, нека той ти обясни какво ще е най-доброто за теб. Затова те питах, какви са твоите критерии. В Германия гонят ефективност и екологичност. За това говорят новите критерии за емисии на прах и CO от 01.01.14 (ефективността не са я променяли). Теб едва ли те вълнува толкова, дали котелът ти се включва в техните еко норми. Това, че някой от тези котли не е покрил изискванията на тяхно министерство, не го прави неподходящ за теб.
Предполагам, че ако напишеш тук, в най-общи линии какви очаквания имаш от бъдещия си котел и какво е длъжен да покрива, много от колегите ще ти окажат помощ в избора.

Предполагам, че ако напишеш тук, в най-общи линии какви очаквания имаш от бъдещия си котел и какво е длъжен да покрива, много от колегите ще ти окажат помощ в избора.
stoyanstoyan
- специалист
Аз по назад писах какво търся а именно котел на пелети всякакво качество и костилки около 15кв. за около 7000лв и ако има опция и за горене на дърва още по добре. Просто не искам да съм ограничен в един вид гориво. За долна граница на мощност не повече от 4/5 kw.
VLADO66
- майстор
В случая костилките биха оскъпили начинанието при положение че надали ще ги използваш пълноценно,освен ако нямаш черешова градива
Добър вариант за твоите цели е стоманен триходов котел за въглища/дърва с присадена горелка Грейко RB от там до 7000лв. можеш да накичиш системата с доста джунджурии,комуникатори,вентили и т.н. демек ще можеш да я управляваш както си искаш.

LazarGanev
- "Велик майстор"
Костржевата на пръв поглед е добре - гори и въглища в горелката, ама като се замислиш - дали ще купиш някога въглища вече като имаш котел на пелети? Никога! Да не говорим, че всеки универсален уред 3в1, 5в1 е по-калпав от специализирания. Разликата между отделните горива дърва въглища, пелети е толкова голяма, че няма как с еднакъв успех да се гори всичко в една камера. Дори разликата между отделните видове пелети е толкова гиоляма, че създава проблеми. Аз бих ти предложил да си избереш какво ще ти е резервното гориво - дърва или въглища, като изхождаш от презумпцията, че почти няма да се ползва това гориво. После да си избереш горелка. Както ти казаха колегите Грейко е много добър вариант за всеядна горелка на пелети. Ако резервното ти гориво е въглища - Боша е много подходящ избор, ако резервното гориво е дърва - пак става - малко по-трудно, но става. По-подходящ триходов котел на дърва е Бисолид, че и с 2 вратички става. А като най-добър вариант бих ти предложил да изчакаш малко - до месец излиза от производство новия котел на Грейко на цена под 4000лв с горелката, който е с предна вратичка и е предвиден и за дърва
filmatoplo
- майстор
Съжалявам че не се вникна в тази горелка Грейко -толкова колкото в IVG и Feroli
а двете са на различни с години .Поне някой да прочете предимствата и пред друга пелетна горелка , тази горелка ако се монтира на всеки Ератовски котел ще бие показателите на техните горелки , Даконери Маконери , че и на Пелетерм може да се сложи.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература