Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има голяма логика в това , отдавна сме го мислели но не сме го тествали , поне аз , дано се получи -че да решим недоразумението с губене на пламък ,един приятел много ще черпи ако това му се махне от главата , докато е на лов -горелката все му прави чалъми -ще вземе че ще я гръмне вече :lol: .
judas - специалист
filmatoplo написа:
Май не трябваше всеки да има достъп до настройките на тази горелка -побъркахте я ,като седи и жокера -обади се на монтажника :wink: .
Ами като монтажникът ми при пуска я остави на фабричните дози, (благодаря на н.ганев за помощта по телефона) наложи се да се оправям сам.
filmatoplo - майстор
Нали по Софето са баш разбиратели уж , как така , ние от провинцията ше оправяме бакии . :)
achmonek - специалист
Моля, ако има колеги, които управляват по температура (не по термостат), да пишат какви са им наблюденията за поведението на горелката след загуба на пламък. Г-н Н. Ганев го знам, че е по температура. С него го изкоментирахме въпроса и сърдечно му благодаря. Искам да чуя обаче и при другите как е, защото един колега спомена, че при управление със термостат, при команда за старт след съспенд и ако е загубила пламъка, то пали веднага. При мен по температура, ако не отчете пламък и тръгне да се гаси (след дълъг съспенд - ФЛАЙМ Лос ), то следващото палене е след като температурата на котела падне с 5 градуса под зададените, като мисля, че тези 5 градуса имат връзка с разликата между първа и втора степени. Ако е Р1-0 Р2-4 и Р3-8 (примерно), то паленето е след 4+1 градуса (разликата между 1ва и 2ра +1 градус). За това не съм напълно сигурен, но паленето както писах не е веднага а се изчаква време (понякога до 40 - 50 минути) да падне температурата и чак тогава да запали. Според мен би било хубаво ако палеше веднага след загубата на пламъка. В случая няма да имаме падане на температурата с 5 и повече градуса, които трябва да се догонват. Друго което забелязвам и ме озадачава е, че при загубен пламък (зачеркнат пламък на иконата) и старт след съспенд, не тръгва да се гаси горелката а тръгва да работи на мощност най близка (в случая - 1) като се стреми да се разпали. Понякога минават до 3 и повече минути и успява да се разпали дори след дълъг съспенд. Понякога обаче това време, което същевременно не виждам никъде в настройките не е достаъчно и изписва ФЛАЙМ ЛОС, като само 5-10 секунди след това пламъка е налице.Та така - Знае ли някой, колко е това време и откъде се гласи?
Evgeniy - майстор
Това, което ми хрумва е на каква степен си задал да работи горелката непосредствено след запалване и разгаряне? Ако е 2-ра или трета, а температурният диапазон в който се намира котела да е за 1-ва то логично е да изчака, за да може да работи на тази степен. Но все пак това е предположение.
achmonek - специалист
Правилно, и аз така помислих ама уви. Промених го на 1ва но пак същото.
DimitarD - специалист
stilian20 написа:
Втулката я направих от тефлон за да изолирам поне малко сензора от топлината на вратата която не минава 80с
затова и дължината която съм избрал е 10см.
Не съм я монтирал още защото горелката поне засега работи добре без да губи осветеността в камерата.

Благодаря stilian20,
Сензора, много е чувствителен и точен, засича и искра от запалка. Поръчах си подобен и ще го свържа на вратата, а другия ще си остане там в дупката при жарта. Като работят и двата смятам че няма да имам проблеми.

achmonek, моята горелка палеше часове след suspend /със старите настройки/ другото което си писал не го разбирам.
filmatoplo - майстор
:? Става ли да се свържат 2 датчика едновременно .
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
:? Става ли да се свържат 2 датчика едновременно .
Може.
Последна промяна от DimitarD на съб ное 14, 2015 10:39 am, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: