Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolatch - напреднал
пон ное 23, 2020 7:30 pmДани11 написа:
120 квадрата без изолация.Гори от 5.30 до 22.00 ,спира се само за почистване.За миналия сезон 3,5 тона.
Дани.Много е важно и какви градуси се подържат през целия период от 5 до 22.На теб може на 22 да ти е добре,но пък на него на 23 24 нали знаеш,че всеки 1 градус плюс е разход. :-D :supz:
Дани11 - специалист
съб ное 28, 2020 10:59 pmnikolatch написа:
пон ное 23, 2020 7:30 pmДани11 написа:
120 квадрата без изолация.Гори от 5.30 до 22.00 ,спира се само за почистване.За миналия сезон 3,5 тона.
Дани.Много е важно и какви градуси се подържат през целия период от 5 до 22.На теб може на 22 да ти е добре,но пък на него на 23 24 нали знаеш,че всеки 1 градус плюс е разход. :-D :supz:
21 градуса в коридора,стаите 24,в спалнята 22. С малко дете съм,не мога да си позволя по малко.Пък и си ми е топло :) Електронните глави спестяват много.
нед ное 29, 2020 8:27 amДани11 написа:
...Пък и си ми е топло :) Електронните глави спестяват много.
Ади бе, хахааа!!!
От малък съм с електронни. Опущи ли да изстине, по време на икономията де, после си наваксва масрафа, че да ти е топло, ама не чак така, както ако не беше го спирал. Бекярска работа, не е за семейства с деца.
До едно време "пестих" от отопление на неизползваните помещения, ма след като натурих скъпи термометри, разбрах, че така или иначе си ги топля косвено. Топлозагуби от отопляемите де.
От икономия повече се мизерства, отколкото пести, а аз съм са охарчил за скъпи електронноинтернетски джаджи.
Е хубу, ма готино пък.
Оная седмица имаше в Лидлът, по 25 пари. Супер икономия, за едно нормално жилище. Към 75-100 пари, къде си се спретнал да ти ги върнат.
Дани11 - специалист
нед ное 29, 2020 12:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ади бе, хахааа!!!
От малък съм с електронни. Опущи ли да изстине, по време на икономията де, после си наваксва масрафа, че да ти е топло, ама не чак така, както ако не беше го спирал. Бекярска работа, не е за семейства с деца.
До едно време "пестих" от отопление на неизползваните помещения, ма след като натурих скъпи термометри, разбрах, че така или иначе си ги топля косвено. Топлозагуби от отопляемите де.
От икономия повече се мизерства, отколкото пести, а аз съм са охарчил за скъпи електронноинтернетски джаджи.
Е хубу, ма готино пък.
Оная седмица имаше в Лидлът, по 25 пари. Супер икономия, за едно нормално жилище. Към 75-100 пари, къде си се спретнал да ти ги върнат.
Верно много ме кефиш как говориш ( пишеш).за главите,може и да си прав,обаче все пак си мисля че е по добре да стопля стаята зс 1 час отколкото да гори цял ден.Може и да бъркам,но едва ли :partyman:
П С.За протокола,и аз съм със скъпи термометри във всяка стая показват ми на телефона.
нед ное 29, 2020 1:43 pmДани11 написа:
...говориш ( пишеш).за главите,може и да си прав,обаче все пак си мисля че е по добре да стопля стаята зс 1 час отколкото да гори цял ден.Може и да бъркам,но едва ли :partyman:
П С.За протокола,и аз съм със скъпи термометри във всяка стая показват ми на телефона.
Това как ти дойде и откъде?!!
С обикновените, та и без каквито и да е кранчета, можеш да си се стоплиш за час, може и повече. Въпросът беше за икономията от електронните, дето аз вече не ѝ обръщам внимание, защото е ........
"Мизерна икономия".
Трифонов
...инак съм си се същия, просто Трифон, ха-ха.
От 30 години топля детска стая!!! Макар детето вече да я ползва тук-там, че отдавна излете, продължавам да я топля, ща не ща.
ant-man - напреднал
Оная седмица имаше в Лидлът, по 25 пари.
Трифонов, я кажи, тези струват ли си? И аз ги гледах вчера. В момента съм с механични Данфус. Има ли смисъл да ги сменям? Какво предимство имат електронните пред механичните? :? Аз и от мойте съм доволен, но да знам!
нед ное 29, 2020 3:40 pmant-man написа:
Трифонов, я кажи, тези струват ли си? И аз ги гледах вчера. В момента съм с механични Данфус. Има ли смисъл да ги сменям? Какво предимство имат електронните пред механичните? :? Аз и от мойте съм доволен, но да знам!
Според мен, не. 2014г, още не беше свършил отоплителният, купих 4, от по готиният модел. работят си, няма грижа, но в моята къща не спестяват нищо.
Ако някой ще харчи, за глави, нека да не мисли, че ще икономиса. Оставиш ли стая да изстине с градус- два, после бързо наваксва. Е, колко си икономисал?
Икономия има при дълги паузи отопление- седмица-две, което не се вмества в графикът на едно нормално семейство.
Ако някой е решил да си прави домът "умен дом", добре. Гъдел си е да идеш на ски, а след седмица да размажеш телефонът, топлото да тръгне и да се прибереш в уютна къща. С пелетарник си е малко афиф работата. Ами ако не запали, няма нет или.....С гАзарник става, супер е.
И това го минах. Сега главите са отворени на максимална комфортна Т, колкото да изглаждат пикове, когато е слънчево, че да не претопля. Това го могат и твоите Данфос. Няколко пъти съм ползвал интернет контрол над отоплението си, ама колко пъти ходи човек на ски, през годината?
За дом, с няколко стаи, СТ с интернет контрол и добър баланс на хидравликата. За големи къщи, грижата ще ти е да подаваш гореща вода, а всеки обитател да си гледа стаята.
Няма да обеднееш с 50- 100лв, опитай, ако искаш!
ant-man - напреднал
нед ное 29, 2020 4:38 pmТрифон П.Трифонов написа:

Даа, прав си! Май при мене не си струва! Като гледам, тази година ските ще ги пропуснем! :lol: Може да мисля в посока СТ по-добре. Но да не спамим по темата!
nikolatch - напреднал
нед ное 29, 2020 4:38 pmТрифон П.Трифонов написа:

Според мен, не. 2014г, още не беше свършил отоплителният, купих 4, от по готиният модел. работят си, няма грижа, но в моята къща не спестяват нищо.
Ако някой ще харчи, за глави, нека да не мисли, че ще икономиса. Оставиш ли стая да изстине с градус- два, после бързо наваксва. Е, колко си икономисал?
Икономия има при дълги паузи отопление- седмица-две, което не се вмества в графикът на едно нормално семейство.
Ако някой е решил да си прави домът "умен дом", добре. Гъдел си е да идеш на ски, а след седмица да размажеш телефонът, топлото да тръгне и да се прибереш в уютна къща. С пелетарник си е малко афиф работата. Ами ако не запали, няма нет или.....С гАзарник става, супер е.
И това го минах. Сега главите са отворени на максимална комфортна Т, колкото да изглаждат пикове, когато е слънчево, че да не претопля. Това го могат и твоите Данфос. Няколко пъти съм ползвал интернет контрол над отоплението си, ама колко пъти ходи човек на ски, през годината?
За дом, с няколко стаи, СТ с интернет контрол и добър баланс на хидравликата. За големи къщи, грижата ще ти е да подаваш гореща вода, а всеки обитател да си гледа стаята.
Аз съм със Ст но не интернет,а компютерм.Къщата ми е двуетажна постоянно се обитава през целия ден.Струва ли си че ползвам термостата за толкова голяма площ 10 стай общо.Във всяка стая имам термоглави механични само в баните е кранове.
nikolatch - напреднал
Здравейте пак съм аз.Днес останових,че имам не само пелел в пепелника,но и малки въгленчета недоизгорели пелети.Някакви насоки от какво може да са недоизгорели?Да ми дадете съвет горивото или вентилаторите на барна.Благодаря предварително. :) :rock: :finga:

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: