Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
Сега видях че максималната работна температура на сензора е 60с , а на вратата може би ще ги мине.

ето и пдф за сензора http://www.allcontrols.com.au/wp-conten ... ector2.pdf
димитар кисиов - специалист
как се отразява разхода на пелети повисоките температури навън
DimitarD - специалист
stilian20 написа:
Сега видях че максималната работна температура на сензора е 60с , а на вратата може би ще ги мине.

ето и пдф за сензора http://www.allcontrols.com.au/wp-conten ... ector2.pdf
Този който си посочил е на сименс, аз си поръчах на hansa HVS HM QRB 1 B 3069, също немски.
На вратата температурата която измерих беше около 150 градуса на пълна мощност. А този който си поръчах е с максималната работна температура 100. Температурата където е монтиран фабрично фотосензора е сходна с тази на вратата, /измерването което направих е неточно, а ориентировъчно/ така че ако се стопи/прецака ще съм се набутал с 15 евро.
димитар кисиов написа:
как се отразява разхода на пелети по високите температури навън
От два дни не съм го палил, последно го запалих от 17ч до 21, така и не отвориха главите за 4 часа. Разход за 4часа 5кг.

Някой пускал ли е в главата на горелката докато работи от тези препарати "обезсаждители"/от вида черен петър/ за почистване на бункера на котела? Чудя се дали да не ги пробвам.
stilian20 - специалист
DimitarD температурите не са сходни датчика в горилката се охлажда от вентилатора.
:partyman:
DimitarD - специалист
Не съм сигурен че вентилатора влияе на датчика :? , защото вентилацията е само в тръбата през шнека. Но може и да си прав. Тъй като пося нотка на съмнение, при първа възможност ще измеря температурата до датчика.
filmatoplo - майстор
Въздуха минава между двете тръби , едната тръба е малкия шнек ,другата е неръждаема тръба фи-108 на горивната камера , датчика в горелката е поставен на место което не се нагрява .Ако някой си направи отворче с вътрешна резба на неръждаемата тръба и там завие малко щуцерче за шлаух фи-4-6 и да отведе шлауха до тръбичка в която ще се намира фотосензора на вратата или където е поставен -фотосензора ще се охлажда и няма да има проблеми :wink: .Замислете се над това -защото е лесно и елементарно за изработка , ще спести много ядове и повреди на датчика при проба- грешка .
ico_3 - специалист
Малкия шнек на RB30 по голям ли е от този на RB20.Дали е възможно моята от 20 да я направя 30 киловата
LazarGanev - "Велик майстор"
Сменя се горивната камера и си готов
filmatoplo - майстор
:) Тихо че някой ще си направи 20ката- петдесятка или стотица :wink: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: