• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
peroni123 - специалист
малко снимки за подово
Прикачен файл:
Снимка0254.jpg
Прикачен файл:
Снимка0255.jpg
Прикачен файл:
Снимка0256.jpg
Прикачен файл:
Снимка0257.jpg
Прикачен файл:
Снимка0258.jpg
peroni123 - специалист
Прикачен файл:
Снимка0595.jpg
Прикачен файл:
Снимка0596.jpg
Прикачен файл:
[att achment=0]Снимка0598.jpg
мисля че два три сантиметра замаска е достатачна.вместо да слага трипътни винтили който са скъпи просто да си ограничи температурата .

Прикачен файл

Снимка0598.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Въй, ами това стенно как се обезвъздушава :?
Да, ще е интересно да разберем:)
filmatoplo - майстор
Може и да успее да го обезвъздуши :wink: Аз се чудя тръбите върху какво са положели -каква е тази гладка повърхност -бетон ,замазка или някакъв вид изолация :? :) .
Не ще да е бетон, съдейки по първия ред тухли :?
Има нещо върху плочата,вероятно -замазка.
Филме, ти как би го обезвъздушил това? :)
lux_e_on - специалист
За обезвъздушаване на стенното предполагам както и подовото,само по-дълго като за солар-2-3 часа с хидрофора.Лично аз не съм му фен на стенното, един колега си го беше направил в къщи,че и решетки на картона за конвекция му сложи и накрая го отсвири и навъртяхме подово.Относно тръбите като диаметър ако правиш хале Ф20,иначе за къща Ф16 като дължината да не е повече от 90м на серпентина,а трябва да имаш предвид,че стъпката ти зависи и от мощността-7/8W на метър Ф16 маркова тръба.
AntonBM - специалист
Това стенно отопление, няма начин да се обезвъздуши! Сваляй го, докато е време и го навивай така, че да не се събира толкова въздух. Така, както си го направил е точно както се правят „щрандорите” – предпазните клапани на парните котли. За да се превърти водата през това чудо по груби сметки помпата требва да има напор от 20 метра воден стълб! Дори и да успееш еднократно да го „продухаш” с чешмяна вода под налягане, след време пак ще се събере въздух там.
peroni123 - специалист
Незнам защо мислите така ? Всяка серпентина се обезвъздушава по отделно и няма никакви проблеми ,ако естествено няма течове.Инсталацията в момента работи и няма проблеми.Виж помпата от снимката DAB.
Прикачен файл:
Снимка0627.jpg
Прикачен файл:
Снимка0626.jpg
peroni123 - специалист
filmatoplo написа:
Може и да успее да го обезвъздуши :wink: Аз се чудя тръбите върху какво са положели -каква е тази гладка повърхност -бетон ,замазка или някакъв вид изолация :? :) .
Къщата е на три етажа на първият птд плочата има 5см фибран на горните не е слагал .
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: