• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Кое му е сбърканото? Сметни го на ток:
30дни х24часа х35кВт х0.2лв - къде отива сметката?
joro_vn - специалист
Абе вие болница ли ще отоплявате или училище ?
На къща 200 квадрата разхода при сериозна зима е горе долу 1 тон на месец, вариациите са в зависимост от изолацията и сериозността на зимата.
А дали котела ще е 25 или 45 киловата няма голямо значение, важното е загубата на енергия от отопляемия обект.
naskov - майстор
gizdo написа:
naskov написа:
vladko_db88 написа:
мъка латиница добре каква и колко киловата колко ще гори за 10 12 часа на ден
35kW при непрекъсната работа 7кг на час
naskov, как точно изчисли, че 35КВ непрексъсната работа ще гори 7кг/час ? С някаква формула ли, интересно ми е?
Не съм го изчислявал, въпреки, че в паспортите на горелките на Ерато подробно е описна методиката как се изчислява зависимоста между разход и мощност. Данните на различните производители са идентични, така, че грешка няма. Друг и въпросът, че горелките не работят непрекъснато и постоянно на пълна мощност
adi_muc - напреднал
Здравейте,да се включа и аз в темата.........живея в къща на два етажа системата е стара дебели тръби и правено стомамено котле с разширителен съд който е монтиран на тавана,честно казано ми обръзна с въглища и се засилих на пелети да минавам,избрах си една фирма дойдоха и казаха че горелка 35кв. ще ми върши работа...поръчаш-купих дойдоха да я монтират и запалят.Запали се бързо но какво се оказа че за два часа неможеше да вдигне 57гр. на водата,а когато бях на въглища за 40мин.ги постигах.Според майстора ми трябвало по мощна,взеха си малката и до момента нямам сложена друта а съм купил 7тона пелети(колкото харчех въглища)
Ако може някой да ми даде съвет какво да правя-каква горелка да сложа(като отвора на вратичката е вис.16см а шир.24см. горелката която уж не вършела работа я избрах защото влизаше идеално през този отвор и беше на принципа на факелното горене.Благодарен съм за всеки съвет!
naskov - майстор
И каква марка беше първата горелка?
adi_muc - напреднал
naskov написа:
И каква марка беше първата горелка?
ПЕЛЕТНА ГОРЕЛКА ENERGY-PMG 35
filmatoplo - майстор
Утре ще монтирам горелката Ватерланд на Бош Солид 32 , свалих клапата от вратичката , взех размер на планките с които ще прекрепя самата горелка :wink: .Ще си ползвам оригиналната долна вратичка без да я режа -само ще се пробият 4 отвора за 8 мм болчета :wink: .Горелката даже ще седи леко наклонена -както е в инструкциите .Днес установих с радост че-горелката е с автоматично самопочистване =D> .
VLADO66 - майстор
Ако пуснеш снимки на монтажа и горенето цена няма да имаш :)
filmatoplo - майстор
:) Като стане , ще снимам -котела ще е снабден с 4пътен вентил ,задвижка,контролерче :wink: , радиатори алуминий , херц вентили и термоглави. :wink:
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: