Еее, какъв е тоя стаен термостат
? Ами тогава или вдигни на 22-23, а по-добре сменяйте термостата

filmatoplo написа:Какъв модел е стайния термостат ,жичен или безжичен .забележи колко му е хистерзиса , или след като го нагласиш на 22 градуса примерно и изключи при достигане на стайната температура 22 гр -после на колко градуса ще включи , и колко време е спада на стайната температура .Термостата е жичен, но явно наистина нещо не му е наред-в момента е на 25С, точно до него Т е 23С, а той е изключил/горелката не работи/
filmatoplo написа:Не разбрах марката на термостата ,има ли светлинна индикация с която показва старт и стоп .Произволно ли забеляза че при нагласа да изключи на 25 гр -горелката почива до 23 гр , има вероятност термостата да е изключил горелката на 25 гр и да продължава спад от 2-3 градуса докато термостата не включи отново при температура под 23 гр.Изглежда по този начин, няма светлинни индикатори, кото го въртиш прави цък само на 25С, започва да ме съмнява,че тия мои майстори хич не си разбират от работата. В началото поисках седмичен програматор, но ми казаха, че били много капризни, непрекъснато се налагало да се настройват и тн, и затова било по-добре стаен термостат и сложиха това нещо, което като гледам в нета какви термостата има, явно е нещо евтино и неефективно. А в интерес на истината не съм поставяла ограничения в бюджета казах,че искам да ми е топло , да слагат каквото трябва!
Прикачен файл
LazarGanev написа:Да, от най простите е, но дано поне да е точен и има малък хистерезис. За да разбереш направи следното - завърти го в двете посоки, за да видиш дали при една и съща температура цъка - т.е.дали все на 25*С или се разминават доста двете показания. А това, че цъка на 25*С, означава, че в момента в стаята е толкова - наистина не си поплюватеЦъкна на 24С, а другия термометър показва близо23С, по-напред обясних ,че термостата е поставен на място където е малко по-топло и затова го слагам на 25, за да може в хола да е 23С. Помещението е доста голямо около 45м2 на 2 нива. На долното ниво става топло, но на горното/80см денивелация/ е по -хладно, а когато сме на климатик е обратното. В това помещение има конвектор 4 кв, ребра на 500мм-17бр и ребра на 300мм-25бр-дали са достатъчни?. С друг термометър пак толкова ли показва
LazarGanev написа:Не ме разбра - завърти го да цъкне и после го върни в обратна посока пак да цъкне и забележи дали цъка в двете посоки на едни и същи градуси и с колко се разминава. Другия термометър и той да е там.Пробвах, и в двете посоки цъка на 24,а другият термометър показва 22С.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: