• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ahmakov - специалист
kalin72 написа:
...Дайте идея какво друго да направя...притворил съм горещата вода на колектора на първия етаж, долу горещи радиаторите, горе някои горещи, други хладки...
Работеща инсталация, ама май не топли навсякъде. :wink:
kalin72 - майстор
Да де, аз притварям на горещите радиатори, не на студените.
Инак като вдигне над 70 градуса котела, затопля равномерно навсякъде...дотогава първия етаж е ОК, на втория 3 от 5 радиатора са ОК, другите 2 са топли горе и студени долу. Тези двата са най-отдалечени от колектора...но не би трябвало да има значение, си мисля..
filmatoplo - майстор
Освен че са по далеч -по мощни ли са от другите .
kalin72 - майстор
Като цяло да, по-мощни са от другите на втория етаж. Три са с еднаква мощност, от които само единия винаги е горещ, но и той е най-близо до колектора, другите горещи са лира в банята и радиатор в коридора, също много близо до колектора.
kalin72 - майстор
Никой не ми отговори на въпросите, знам ли защо...
Както и да е, помпата ми е 25/40, от нея до радиаторите на втория етаж разстоянието е 420 см. Дали помпата не е на границата като дебит? Сега сложих управлението на помпата на втора скорост, PP2, горна крива на пропорционално налягане, и мощността на помпата се увеличи от 6 вата на 11 вата...и започнаха да топлят горните радиатори...
Питането ми е, дали ако сменя помпата с 25/60 ще се оправи положението? Защото искам да сложа един радиатор и на тавана...
filmatoplo - майстор
Естествено че на 6 вата , няма нужната мощност помпата да бута водата-преодолее съпротивлението през всички тръби,кранове и радиатори :wink: .Първо ползвай всички възможности на тази помпа , ако не се справи -тогава иска по-голяма.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: