• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
LazarGanev написа:
Не разбрах защо си ме цитирал, като казаното от мен няма връзка с това, което си писал
Имах предвид ,ретортните горелки.В европа се ползват поне от 7-8 години.Тъй ,че изоно не са хит.Турците наводниха пазара с котли с такива горелки.Това имах предвид.Извинявам се ако не съм бил точен и ясен.мнението ми е бъдещето е в такива горелки д аможеш да гориш беспроблемно и сламени пелети и въглищен прах и чипс и стърготини.Просто което ти е най евтино.Ти нали беше опитвал с въглищен прах,какво стана?
feikot - специалист
Здравейте :) На 99% съм готов,като остана един много малък,незначителен,но пък доста дразнещ проблем.Меката връзка от шнека до горелката :x заболяха ме китките докато я докарам и стигнах до решението,че или ще сложа още едно коляно на 45 градуса (едно на горелката и едно на шнека) или ще заменя отвратително коравия смукателен маркуч с алуминиев въздуховод,който ще го сложа внимателно да не се появят ръбчета и да предизвикат задръстване. Според вас,ще стане ли или от тежестта на пелетите като минават и ще го изкривят :? ?
Ето и малко снимки от "котелното",като го завърша на 100% ще снимам всичко по-подробно за тези,които имат интерес

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
Браво, ти си почти готов =D> .На самата горелка нямаш ли крива метална тръбичка :? , с моите горелки даваха такава .От края на шнека където завършва с дъга 45 гр сложи още една да насочиш към горелката и удължи с пвц тръба -после пак си сложи гъвкавия маркуч , твърд ама го нагрей леко ще се отпусне -не с пламък а с топъл въздух :wink: .И пали вече да започва интересното , настройки , модулация :) .
feikot - специалист
Нямам долу,само права втулка е,ама ще купя утре и ще сложа.Мисля да пробвам първо така,после с алуминиевия и това е :)
VLADO66 - майстор
Не можеш ли да завъртиш у-то на бункера така че шнека да застане над горелката :?Тази мека връзка е смукателен маркуч.Меките връзки за шнековете на горелките са с метална спирала с много по-голяма стъпка и по тази причина са по-гъвкави.
feikot - специалист
Готово :) чакам само кюнците утре и вторник паля,даже и изсипах 2 чувала с пелети в бункера и тръбопровода ми се справи перфектно :supz: .Свързах и меката връзка,просто взех още една дъга и я сложих долу.Ето как

Изображение

Изображение

Eто ми го и пелетопровода
Изображение

А това е въпросната термосонда,която беше с котела,споменатата от мен "кутийка" :)

Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
Това е предпазен -блокиращ термостат , фабрично нагласен на 95-100 градуса , в инструкциите на горелката трябва да пише че се монтира такъв преди ел захранването на устройството.
naskov - майстор
feikot написа:
или ще заменя отвратително коравия смукателен маркуч с алуминиев въздуховод,който ще го сложа внимателно да не се появят ръбчета и да предизвикат задръстване. Според вас,ще стане ли или от тежестта на пелетите като минават и ще го изкривят :? ?
Няма да имаш никакъв проблем, ако замениш пластмасовия маркуч с алуминиев.
filmatoplo - майстор
Никой май не забеляза разликата в насочването на входната тръбичка -как е бил преди и сега , при предишния начин се задръстваше по лесно , и маркуч през който не се вижда -просто постоянни ядове .
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: