• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sholiov - помощник
Svezar на 3 степен ли дозата ти е 28 и т20 на 20? Сподели какви са ти настройките и какъв разход постигаш? А иначе коя е правилната позиция на шнека? Мерси!
filmatoplo - майстор
При мен, доза 28 което в същност е 2,8 секунди е за 1 степен. Наклона на шнека се гледа да е около или равен на 45 градуса.
Svezar - специалист
sholiov написа:
Svezar на 3 степен ли дозата ти е 28 и т20 на 20? Сподели какви са ти настройките и какъв разход постигаш? А иначе коя е правилната позиция на шнека? Мерси!
Аз ползвам само две степени,така че това ми е за втора степен /т7=20 и доза 28 ,вентилатора е нещо от рода на 56 по спомен/,просто при мен нещата са такива че търся да намеря минималната дози при които горелката държи стабилен огън,предпочитам когато е студено да гори по-дълго време с минимален пламък отколкото по-малко време с голям пламък ! Разхода зависи от много фактори /квадратура,изолация,местположение,предпочитана температура и други/ и няма как да се сравнява разхода на един човек с този на друг :idea: Правилната позиция на шнека е тази при която изхода на който се нанизва гофрето като го продължиш мислено /или пробно с нещо/ да е точно перпендикулярен на пода
sholiov - помощник
http://prikachi.com/images.php?images/811/8705811O.jpg

Ето така изглежда разположението на шнека ми - незнам правилно ли е или грешно. Мислех да опитам системата на Svezar, да огранича степените само до 2-ра, но на нея пламъка ми е малко нестабилен и явно трябва да си поиграя с настройките им малко...знам ли въздуха може да намаля малко...
sholiov - помощник
Здравейте колеги !

Имам ново питане към вас...днеска горелката беше угаснала за пелети и изкара A01. Рестартирам я вече няколко пъти и не иска да запали...забелязвам обаче, че пуска по 2-3 пелетки и явно за това неможе. Дали шнека е още празен и не го е напълнила? Въпреки че права рестарта няколко пъти. Какво мислите да няма друг проблем?
filmatoplo - майстор
Колега темата чел ли си я, още в началото Айс пише какво се прави, за да няма въпрос като този.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Колега темата чел ли си я, още в началото Айс пише какво се прави, за да няма въпрос като този.
Дайте да се разберем - темите нали са за писане, не за четене?
sholiov - помощник
Колеги все пак някой ще помогне ли с идея за някакво решение.... :(
filmatoplo - майстор
Това е шнека е още празен ,имах предвид че ако се прочете темата в самото начало колегата пуснал темата обяснява как се свързва в паралел от управлението шнека за да може да си го пускаш принудително когато ти са били свършили пелетите ,то може шнека да се пусне и от управлението но кой ти помни как става .Само от рестарт не се получава понякога .тези 8-9 секунди първоначална доза която се изисква не се покрива от полупразни шнек .и така айде че супата ми от цаца ще изстине. :wink:
emilvelkov73 - специалист
Здравейте колеги,
Ще помоля някои който ползва горелка FERROLI SUN P7 с настройка от Термо Дизайн или други фирми,
да сподели какви са неговите параметри,колко харчи,на какъв режим работи.
Знам,че се намалява въздуха,но не знам с колко.
Може да пратите на настройките на email: emilvelkov73@gmail.com
Благодаря предварително на всички
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: