• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
grants написа:
Другия вариант е сваляте сервизната книжка от темата, четете , мислите и ще помагаме ако има нещо неясно.
Някакво развитие по моя въпрос? :partyman:
Raij - специалист
Grants за подаването на пелети си прав, но оборотите се менят значително от 0 до +7. При зададени 2% и примерно 1400об. Тези 1400об. колко стават на +7. От един месец имам 13-та и си гори нормално но аз мисля че може и по добре. Тази седмица пуснах още две 13-ки на приятели и те се държат добре работят с мойте настройки и тримата горим едни и същи пелети. Ще кача и мойте настройки но искам да пробвам пелети и от други двама производителя. Тогава мисля че ще съм наясно с нещата и ще помагам и Аз. Друго което да споделя, огъня в камините гори по различен начин и в трите.
Raij - специалист
benimm8808 написа:
grants написа:
Другия вариант е сваляте сервизната книжка от темата, четете , мислите и ще помагаме ако има нещо неясно.
Без четене няма да стане, нее комп да го свържеме по мрежата и настроим
benimm8808 - специалист
Raij написа:
benimm8808 написа:
grants написа:
Без четене няма да стане, нее комп да го свържеме по мрежата и настроим
Ние се разбрахме колега,обменям опит с него относно една 25kW.
benimm8808 - специалист
Колеги виждам,че повечето от вас ползват и са написали настройките за 13kW.,но нека да напишат и колегите с 25kW.Освен Orion и още един колега никой друг не си е написал настройките си.Боря се с една 25kW., а инсталатора си е въвел заводските без изобщо да пусне камината и да види кво се случва,в резултат на това в момента камината гори 15кг. на 6 часа.
Поздрави.
Bivola_1 написа:
И аз съм със същия бурнит според мен настрои пелетите -3 и вентилатора -3
а водата я направи 50 градуса мисля че ще се оправи но все пак и някой друг може да каже .
Как да сложа температурата на 50 градуса, като помпата се включва на 55
Raij - специалист
benimm8808 написа:
Колеги виждам,че повечето от вас ползват и са написали настройките за 13kW.,но нека да напишат и колегите с 25kW.Освен Orion и още един колега никой друг не си е написал настройките си.Боря се с една 25kW., а инсталатора си е въвел заводските без изобщо да пусне камината и да види кво се случва,в резултат на това в момента камината гори 15кг. на 6 часа.
Поздрави.
1. термо глави на всеки радиатор + един малък без, или лира, задължително.
2. бойлер с електроника, препоръчително.
3. подаването на пелети за всяка степен си решете колко ще е и не го пипайте, работете само с оборотите (огънят трябва да синее).
4. карате на автоматичен режим и термоглавите примерно на 4 (25градуса).
Каквото изгори това ще е, няма как да е по малко.
benimm8808 - специалист
Raij написа:
benimm8808 написа:
Поздрави.
1. термо глави на всеки радиатор + един малък без, или лира, задължително.
2. бойлер с електроника, препоръчително.
3. подаването на пелети за всяка степен си решете колко ще е и не го пипайте, работете само с оборотите (огънят трябва да синее).
4. карате на автоматичен режим и термоглавите примерно на 4 (25градуса).
Каквото изгори това ще е, няма как да е по малко.
Мерси колега,ще взема написаното под внимание,незнаех за термоглавите! :idea:
А сега ще споделиш ли настройките си.
Последна промяна от benimm8808 на вт окт 18, 2016 9:08 am, променено общо 1 път.
grants - специалист
Raji прав си за вентилатора , там със тея "степени" значително можеш да увеличиш/намалиш оборотите на вентилатора. Но какво правим с подаването на пелети , което е основно за разхода на гориво. Идеята ми беше , че трябва да се барнат системните настройки малко хем да се оптимизира разхода , хем инсталатора да се защити от последващи грешки , които ще дава камината. Моята откакто съм я пуснал за 1ви път не ми е давала нито 1 грешка , верно инсталатора ми беше вкарал различни от заводските настройки , но и аз после си поиграх бая докато и сваля разхода.
Ще е добре някой колега с работеща хубаво 25+ да пусне настройките повече колеги да могат да сравняват.

Аз имам следното питане към колегите - на каква Т държите водата , аз миналата зима я изкарах на 47-49гр , нагоре ставаше голяма жега навсякъде. Сега вързах бойлер и мисля да дигна градусите на 55 , какво мислите за такива ниски градуси :?

Поздрави !
tysonlkr - специалист
При мен помпата се включва на 55 градуса. А съм и задал 65 да гони.
Щом имаш термо глави на всички радиатори не би трябвало да имаш проблем с по високата температура.

С 25 кв съм и утре ще споделя какви са ми стойностите на отделните параметри.
Но взех да се замислям дали гори правилно/ оптимално моята. Казвате , че пламъка трябва да е син. При мен никога не е син. Споделете някое клипче на пламъка на добре горяща камина.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: