Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За мен да .
auubau - напреднал
Да споделя нещо, което забелязах относно времената при палене и разгаряне. Версията на фирм-а ми е стара, може в новите да са оправени нещата.
Та какво се случва. При запалване има 3 етапа чиито общо време е 500 секунди по дефолт, а при разгаряне 300 секунди по дефолт. При променяне на времената съблюдавайки горивния процес ми се налагаше да наглася всяко време, така че да получа добро горене без прекалени презастъпвания на неизгоряло гориво със следващата порция, за да избегна сгурията (шлаката), която получавах от лошото гориво (дървесни пелети). Получавах обаче времена по-големи от горепосочените дефолт времена. После наблюдавах по време на работата на камината как софта орязваше последните етапи от "запалване" и "разгаряне" при достигане на тези дефолт времена. Затова при подбиране на секундите за етапите се съобразявам със тези гранични стойности за общо време.
ivanovhr - специалист
Моя дисплей нещо стана неконтрастен и се чете трудно. Дали може да се сменя само той?
Регулиране от настройките не помага.
LazarGanev - "Велик майстор"
Може да се сменя, но може и да се почисти вътре :cool:
ivanovhr - специалист
Не изглежда да е запрашен, но благодаря за идеята ще погледна.
slaviyakov - специалист
пон сеп 28, 2020 7:15 amivanovhr написа:
Моя дисплей нещо стана неконтрастен и се чете трудно. Дали може да се сменя само той?
Регулиране от настройките не помага.
Продавам моя модул nrc6 за 50лв . Напълно изряден
ivanovhr - специалист
пон сеп 28, 2020 7:30 amLazarGanev написа:
Може да се сменя, но може и да се почисти вътре :cool:
За съжаление не е прашен, говорих с "натурела" утре пътува към тях. Благодаря за съвета.
filmatoplo - майстор
:-D Който чуе гласа на каката от Натурела не може да устои и да не прати :wink:
ivanovhr - специалист
А аз и преди съм я чувал, като поръчвах модула за интернет.
bibobore - специалист
Здравейте. Снощи прочетох набързо инструкцията за експлотация на камината, защото ни предстои първа година да сме заедно. :lol: Доколкото разбрах температурата при която трябва да се включи помпата на камината се определя от "потребителски настройки" и после "управление помпи". Това така ли е, или съм в някаква генерална заблуда?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: