Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hidrazin - майстор
съб юли 23, 2022 11:26 pmfbr написа:
Що се правиш на луд, не мога да те разбера.
Дай пак. Кой се прави на улав?
Зададох елементарен въпрос и отговорите би ттябвало да са “да” или “не”.
Последно, мое ли да черпим газ от турски поток (или български по джендърски) ?
Елементарен въпрос…
:partyman:
fbr - майстор
Е не мога повече.
Andri01 - майстор
Цитат:23 юли 2022 20:37Andri01 написа:
Да ,ама тогава не беше студено!!
Казва се - таратанци. Ма той толкова си може..
За справка - такива зими като тогава ВЕЧЕ НЯМА.
Но си го карахме спокойно щото джендъри нямаше… :lol:
:partyman:
P.S. Кой’т разбрал, разбрал….
Хидро,чети и следващото изречение!! Е,ако си научил цялата азбука,разбира се. Имам в предвид нормалните хора ,а не "интелигентните гугълчета", чек..жиите,като някои тука. За справка - зимите край морето са много по-меки,от тези на село в Балкаkа!!
P.S. Кой'т разбрал, разбрал...
feikot - специалист
Аре да се спрете с тия катаклизми и депресивни предсказания, че ми писна заради 2ма 3ма да затварят постоянно теми. И пелети има и газ има, няма за тия дето нямат пари. Как беше - койт разбрал - разбрал.
oberst - специалист
пон юли 25, 2022 12:48 pmfeikot написа:
Аре да се спрете с тия катаклизми и депресивни предсказания, че ми писна заради 2ма 3ма да затварят постоянно теми. И пелети има и газ има, няма за тия дето нямат пари. Как беше - койт разбрал - разбрал.
Ха, ха, егати циника... Готов си за член на кабинета в САЩ. Миналия месец министърът на енергетиката Джени Гранхолм се изцепи, че цените на горивата не са проблем за собствениците на електрокари - ха, ха, ха. Изядоха я в Конгреса, че електрокарите започват от 60 000 долара и средно са по около 80, но за сметка на това ги и няма, щото доставките се бавят с над година. Пък ако станат масови, енергийната инфраструктура няма да издържи, пък и да издържи, цените на които ще се зареждат няма да са днешните. Пък електрически камиони никой не е виждал, пък дизелът се калкулира в цената на почти всичко. Онзи ден пък и министърът на транспорта Пийт Бутиджидж го захапаха за цените на горивата и за средните цени на електрокарите, та и той в твой стил - като няма хляб, яжте пасти, аз карам Тесла.

Сещаш ли се тая "газ" какъв дял е в себестойността на изкуствените торове и с колко спадат добивите ако се върнем от интензивно към "природно" земеделие? Има една приказка "гладът е по-силен от тока" и интересно как се запазва личен висок стандарт насред повсеместен упадък и обедняване.

Нещо си спомням от историята, че реплики от сорта на "като няма хляб, яжте пасти" завършват драматично...
feikot - специалист
Циник нециник, ако мислиш че мен не ме касаят цените на торовете които са 300% горе и цената на горивата за двата ми трактора се лъжеш. 117 дка обработвам и мога да ти кажа,че миналата и тази година са ми на минус, замразил съм фирми и съм спрял дейност. Ама не рева, наблягам в другата сфера където сега падат пари докато падат, след това ще търся друго решение,може земеделието пак да тръгне. Накратко за приходите ми. Но не ми казвай циник само защото не знам какво е почивен ден от 5 години освен като има сняг и си скъсвам д-то от работа !
silent - майстор
Ми супер кво праиш тука при цървулите дето си броим стинките и чудим как да я цепнем на две че не стига...бягай да вадиш пари... :-D
oberst - специалист
Значи освен циник вече ми идват и някои други определения, но ще ти ги спестя. Що си мислиш, че всеки има активите, ресурсите и възможностите да лавира от дейност в дейност според конюнктурата? Лично аз имам доста повече декари от споменатите от теб, при това собствени и без да са ми основна дейност, обаче не гледам отвисоко на хората, хеле пък примерно на пенсионерите. Какви са техните възможности за справяне с цените? Или викаш, който не взима 2500 кинта пенсия - негов си проблем. Ако пък има големи разходи покрай хронични болести - да не се е разболявал. Още малко и ще заключиш "по-добре богат и здрав, отколкото беден и болен".

Много си бил работил. Аз пък от опит да ти кажа, че тия марксистки глупости за работата никога не са важали. Не е важно колко работиш, а каква принадена стойност произвеждаш, щото тя се заплаща, а не усилията ти, които могат да са самоцелни или на халос. Обаче и далеч не всеки може да работи на такива обороти по чисто обективни причини и това не налага автоматично извода "да мре". Та, да ти обясня накратко - обедняващото население води до все по-обострено социално неравенство, т.е. шепа олигарси и клептократи, а останалото - парии. Сещай се в такава обстановка с твоите стотина декари набързо към кого ще се причислиш, когато възможностите са или милиардер, или никой.

Какво да кажа мисленето ти, че щом все още цените не те катурват, то тогава няма проблем със случващото си и не ти пука как разни кръжочници чисто изкуствено и умишлено или от простотия скапват пазара на енергийни и прочее ресурси, което ще има трайни, а възможно и необратими последствия...
oberst - специалист
пон юли 25, 2022 4:21 pmsilent написа:
Ми супер кво праиш тука при цървулите дето си броим стинките и чудим как да я цепнем на две че не стига...бягай да вадиш пари... :-D
Е, ти си ларж, бре, щом цепиш стотинката само на две. Аз я цепя на четири, щото в тоя волатилна обстановка всячески бягам от външно финансиране, а същевременно възможности за инвестиране има все повече и ако вземат, че ми останат свободни пари, значи съм започнал да дремя. И на целия зор - един резервоар на дейлито е 300 кинта.
silent - майстор
пон юли 25, 2022 6:01 pmoberst написа:
пон юли 25, 2022 4:21 pmsilent написа:
Е, ти си ларж, бре, щом цепиш стотинката само на две. Аз я цепя на четири, щото в тоя волатилна обстановка всячески бягам от външно финансиране, а същевременно възможности за инвестиране има все повече и ако вземат, че ми останат свободни пари, значи съм започнал да дремя. И на целия зор - един резервоар на дейлито е 300 кинта.
Хубаво пишеш и вярно..... аз най-малкото нямам нерви...ще добавя че бедността ражда озлобление и престъпност...а това никак не е малка заплаха за един незасегнат от кризата самодоволник...както беше казал някой си..... колкото и да имаш не може да си истински щастлив заобиколен от нещастни хора...

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: