И двата бойлера миналата вечер работеха без да ги спирам и разхода си беше същия както и без тях . Дори през деня беше изхарчило само 15 кг. През нощта 22.50 кг
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ама те бойлерите не харчат енергия - дават им по каталог около 1кВтч/24ч (200 грама пелети). Енергия харчат поддушовите устройства, докато извъртят 7-8 песни 

andy_forresite
- майстор
Моят разход ще е 5 т. за следващите отоплителни сезони. Ако някой се зачуди откъде пък знам - ами, много лесно - няма да си купувам повече от пет тона. Ще ги изгоря със сигурност. Направих си екселска таблица с разпределение по месеци и часови периоди на горене. Колкото стопли - толкова. Най-лесно ще е от 01.12. до края на февруари (три месеца). Тогава ще съм задал 72°С на водата и ще работи от 07:00 до 23:00 часа на 10 kw лимит. Може да сгрее и до 57,9 градуса, здраве да е. Просто от 72 гр започва да ми отваря вентила към радиаторите. На по-малко не ще. Но веднъж отвори ли, няма грижи. Така се получи след като сложих сензора му върху ППР тръба
Към входа на котела показва по-ниска t° от реалната с между 4 и 6 градуса - 45-47 изписва, което е в нормите за гаранцията. Реално е над тях и под 50 не пада. Да си пише каквото иска.

filmatoplo
- майстор

Miro4774
- специалист
andy_forresite написа:Моят разход ще е 5 т. за следващите отоплителни сезони. Ако някой се зачуди откъде пък знам - ами, много лесно - няма да си купувам повече от пет тона. Ще ги изгоря със сигурност. Направих си екселска таблица с разпределение по месеци и часови периоди на горене. Колкото стопли - толкова. Най-лесно ще е от 01.12. до края на февруари (три месеца). Тогава ще съм задал 72°С на водата и ще работи от 07:00 до 23:00 часа на 10 kw лимит. Може да сгрее и до 57,9 градуса, здраве да е. Просто от 72 гр започва да ми отваря вентила към радиаторите. На по-малко не ще. Но веднъж отвори ли, няма грижи. Така се получи след като сложих сензора му върху ППР тръбаАз също имам разлика на тези тръби където излиза топлата вода показва 50 градуса. 65градуса показва дисплея на горелката . Сложен ми е датчика в капсулата на котел.Към входа на котела показва по-ниска t° от реалната с между 4 и 6 градуса - 45-47 изписва, което е в нормите за гаранцията. Реално е над тях и под 50 не пада. Да си пише каквото иска.
filmatoplo
- майстор
И при мен е така дават разлика винаги .
Първи сезон на пелети. Пелетна камина Golden Fire GF18. Отоплявам 4 стаи без бойлер. Имам 4 радиатора. В най-студените дни успях да поддържам 22 градуса на първи етаж без изолация на апартамента. Разход до момента 2.5 тона иглолистни пелети, като лутането из настройките като за пръв сезон сигурно качи разхода. Не е работила постоянно, освен в най-студените дни. Използвах таймера за пускане и спиране. Извода, до който стигнах при експлоатацията на камината - почистване на ревизиите през 2 седмици и търсене на ефективност в горенето чрез подаването на пелети и вентилатора. В резултат достигнах до температурата на димните газове 70-80 градуса при поддържане на температура на водата в системата около 55 градуса на първа степен.
LazarGanev
- "Велик майстор"
stefan_hadzhiyski написа: В резултат достигнах до температурата на димните газове 70-80 градуса при поддържане на температура на водата в системата около 55 градуса на първа степен.Извън темата, но не се сдържах - температура на димните газове 70-80 градуса изобщо не е повод за гордост, но добрата новина е, че замерването със сигурност е неправилно и димните газове със сигурност са по-горещи

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература