Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Говорим за максимална мощност - да не стане грешка :wink:
n.ganev - майстор
DimitarD написа:
achmonek написа:
SILVERCREST от Лидл - по старият модел. Ама съм ги чувал и по работата. Уцелвал съм момента когато отварят и ги чувам - отварят да речем и след време ако им трябва още - отварят още. Проверявам процентите (за които писах) и виждам промяна. Отделно като бръмчи се усеща затваря ли или отваря - шумът е различен, така че - няма грешка. И твоите сигурно са така, не си забелязал.
Не, забелязал съм защото едната ми е в спалнята. Различни са, моите се отварят и затварят докрай, нямат междинни положения. Бръмчат еднакво при отваряне и затваряне и то доста силно за 30 секунди.
Грешиш. salus ph60 също имат междинно положение дори го изписва на дисплея. Пиша защото един месец съм наблюдавал работата им у нас :yawinkle:
i_minov - напреднал
Миналата година се топлих почти изцяло на слънчогледови и след доста опити и време прекарано пред горелката стигнах до най-доброто решение за мен - със стойности на вентилатора между 31-36% в зависимост от степента на мощност. На по-голяма скорост се губеше пламъка и разхода беше една идея по-голям(незнам дали по-голямата скорост на вентилатора е предпоставка за по бързо излизане на газовете през комина и съответно по-малко усвояване на топлината от водната риза???). С дървесни пелети пламъка е много постоянен - гори добре и при ниски и при по-високи стойности на вентилатора - затова и се чудя кой вариант е по-добрия.
димитар кисиов - специалист
Въздуха зависи от много фактори който не разбира по добре е да него пипа
Evgeniy - майстор
Салусите са всъщност с пропорционално - интегрален контролер, не са on-off.
DimitarD - специалист
Evgeniy написа:
Салусите са всъщност с пропорционално - интегрален контролер, не са on-off.
Уважаеми Evgeniy,
Незнам кои салуси имаш предвид.
Salus ph60 не е с пропорционално - интегрален контролер, а е ПИ регулатор който работи на ON/OFF
Този регулатор има щифт който отваря и затваря главата. Дължината на пътя на щифта е 5мм
Общата дължина на иглата на термовентила е 10мм, при плътно затваряне 5мм
Скорост на щифт 1мм/6сек
Време за затваряне 30 секунди, време за отваряне 29 секунди.
Пътят на щифта се настройва автоматично по време на адаптацията. Адаптацията на програмируема термоглава към термовентил е ясно какво е.
Можем доста да си поспорим (първото ми висше е автоматика), но не тук, достатъчно разводних темата. Ако мнението ти не е било насочено към мен, извини ме.
n.ganev написа:
DimitarD написа:
achmonek написа:
SILVERCREST от Лидл - по старият модел. Ама съм ги чувал и по работата. Уцелвал съм момента когато отварят и ги чувам - отварят да речем и след време ако им трябва още - отварят още. Проверявам процентите (за които писах) и виждам промяна. Отделно като бръмчи се усеща затваря ли или отваря - шумът е различен, така че - няма грешка. И твоите сигурно са така, не си забелязал.
Не, забелязал съм защото едната ми е в спалнята. Различни са, моите се отварят и затварят докрай, нямат междинни положения. Бръмчат еднакво при отваряне и затваряне и то доста силно за 30 секунди.
Грешиш. salus ph60 също имат междинно положение дори го изписва на дисплея. Пиша защото един месец съм наблюдавал работата им у нас :yawinkle:
n.ganev,
В грешка си, междинно положение не се изписва на дисплея защото го няма. Аз също ги наблюдавам от два месеца.
Ако не вярваш на прикачената снимка, сложи очилата и можеш внимателно да провериш в упътването на salus което ми изпрати (на 2 страница е), а ако не те задоволява ще направя специално за теб клип :)

Прикачен файл

IMG_3583.JPG
IMG_3583.JPG (25.01 KиБ) Видяна 1769 пъти
Стоян Петришки - специалист
колеги тези глави SALUS могат ли да подават сигнал на стаен термостат? Защото моят е SALUS-091FLRF и ако има начин да се съчетаят нещата ще е много добре
Evgeniy - майстор
DimitarD написа:
Уважаеми Evgeniy,
Незнам кои салуси имаш предвид.
Salus ph60 не е с пропорционално - интегрален контролер, а е ПИ регулатор който работи на ON/OFF
Този регулатор има щифт който отваря и затваря главата. Дължината на пътя на щифта е 5мм
Общата дължина на иглата на термовентила е 10мм, при плътно затваряне 5мм
Скорост на щифт 1мм/6сек
Време за затваряне 30 секунди, време за отваряне 29 секунди.
Пътят на щифта се настройва автоматично по време на адаптацията. Адаптацията на програмируема термоглава към термовентил е ясно какво е.
Можем доста да си поспорим (първото ми висше е автоматика), но не тук, достатъчно разводних темата. Ако мнението ти не е било насочено към мен, извини ме.
OK, може да е така за по- старите модели PH60. Определено тези с PI control ги чувам да се задействат за секнда или 2 в спалнята.
Понеже го тествах на сухо дали ще се справи с трипътен вентил с доста дълъг ход го проверих на масата пред мен. PH60 PI има максималем възможен ход 3.5мм, А трипътния смесителен на HERZ - 3.7мм.
Половин градус преди достигане на желаната температура тръгна да затваря и спря около средата. Трипътния пропускаше и в двете посоки. Предплогам, че не е on-off, а е поне на 2 степени.

ПП: Сега го тествах отново. Затвори на 4-5 пъти от по няколко секунди с покачване на темпратурата. Чак на последното затваряне показа иконата на затворено. Сега отваря също постепенно. Първият път за 12 сек. втория за 3.
Последна промяна от Evgeniy на пон ное 23, 2015 11:48 pm, променено общо 1 път.
brat4eda_81 - специалист
i_minov написа:
Миналата година се топлих почти изцяло на слънчогледови и след доста опити и време прекарано пред горелката стигнах до най-доброто решение за мен - със стойности на вентилатора между 31-36% в зависимост от степента на мощност. На по-голяма скорост се губеше пламъка и разхода беше една идея по-голям(незнам дали по-голямата скорост на вентилатора е предпоставка за по бързо излизане на газовете през комина и съответно по-малко усвояване на топлината от водната риза???). С дървесни пелети пламъка е много постоянен - гори добре и при ниски и при по-високи стойности на вентилатора - затова и се чудя кой вариант е по-добрия.
значи аз със моя малък опит само 700кг слънчоглед никога не бих се върнал на него при цена около 200 лв а дървесни 300-340 ,голямо чистене а няма мощност ,сега за 1час топля цялата къща а със слънчогледа за 2 часа и чистенето е ужасно много, на слънчоглед всеки ден а на дървесни на 3 дена!!!! просто няма логика да искат повече от 100 лв за тях ,до вчера се чудеха къде да хвърлят отпадъците а оня дет ми ги продаде ми вика "ко да ги прая тея толкова много пари дето ми ги даде"!!!!
brat4eda_81 - специалист
другото което искам да попитам колегите които са напреднали с технологиите ,и отоплението, има ли такова чудо с което за 24 часа да настроя горелката примерно да работи 1 час и два да почива и после пак да се пали за 1 час?благодаря предварително!!!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: