Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има си настройки за това в менюто с параметрите .Ако там цифрата за начало на модулация по вода е 1ца то аха до зададената ще стигне.
silent - майстор
Научих нещо ново...къде е този параметър ако не те затруднява да споделиш...
pavlin83 - специалист
пон яну 18, 2021 12:17 pmsilent написа:
Научих нещо ново...къде е този параметър ако не те затруднява да споделиш...
Здравей
Параметъра за който говори е 95
Успех
silent - майстор
Не мисля че е в параметрите..а ако е там със сигурност не е 95ти....
pavlin83 - специалист
вт яну 19, 2021 8:46 amsilent написа:
Не мисля че е в параметрите..а ако е там със сигурност не е 95ти....
Извинявай исках да напиша пар 96 сега го видях , май това е пар. за начало на модулация по вода, при мен е на 2 водата е настроена на 60' и стига 62-63 като я държи около 2-3 мин и започва да сваля
silent - майстор
95 ми е 10 т.е да изключи на 60(на толкова еноминал настроена ) +10...т.е на 70гр...да изключи камината
96 ми е 5 т.е на 55 (60-5) да включи запалката....
Или обратно не си спомням...
50+параметри на помня кои точно имат максимални стойности 20 което е макс 2 градуса и определят ширината на модулиране....т.е от 58 до 62градуса...обаче при мен бичи на максимална степен докато стигне 60гр и тогава сваля мощностите ....
въпроса е кой параметър или къде в менюто се променя параметър който да кара камината да намалява мощноста преди да стигне зададените 60гр....както по горе колегата е споменал.... те туй попитах ...а ако някой има друго мнение по написаното да го сподели...може аз да бъркам...
pavlin83 - специалист
вт яну 19, 2021 5:09 pmsilent написа:
95 ми е 10 т.е да изключи на 60(на толкова еноминал настроена ) +10...т.е на 70гр...да изключи камината
96 ми е 5 т.е на 55 (60-5) да включи запалката....
Или обратно не си спомням...
50+параметри на помня кои точно имат максимални стойности 20 което е макс 2 градуса и определят ширината на модулиране....т.е от 58 до 62градуса...обаче при мен бичи на максимална степен докато стигне 60гр и тогава сваля мощностите ....
въпроса е кой параметър или къде в менюто се променя параметър който да кара камината да намалява мощноста преди да стигне зададените 60гр....както по горе колегата е споменал.... те туй попитах ...а ако някой има друго мнение по написаното да го сподели...може аз да бъркам...
Така е при тези настройки с пар95- 10 трябва да гасне на 60+10 и на 55'трябва да влиза в модулация ( пар96- 5 да намаля мощноста )
silent - майстор
Да де ама при мен почва да намаля чак като стигне 60 гр....
filmatoplo - майстор
В началото на темата колегата nikrum обяснява.Объркващо е ,като се прочете 10 пъти ,и като се поседи пред камината няколко часа с тестове стават ясни нещата.4-5 на брой са параметрите от които зависи модулация .Още тогава се интересувах ,и лично за мен ги обясни човека 2016 година.
silent - майстор
Ок....няма проблеми ....никой на никого не е длъжен.... :supz:

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: